Je gaat naar de kapper en je kapper heet Bjørn. Bjørn zit heerlijk twee uur aan je haar te frummelen, staat tegen je aan. Jullie lachen en praten en noch Bjørn noch jij dragen een mondkapje of handschoenen. Bjørn masseert je hoofdhuid nog even bij het wassen en föhnt het lekker in model. Heel blij stapt je naar buiten.

Dan zit je iets later op een terrasje met Piet. Piet en jij latten. Maar je mag gewoon – met z’n tweeën maximaal – dicht op elkaar zitten. Dan komt Bjørn opeens aanlopen. Jullie kennen elkaar goed dus je wilt hem een drankje aanbieden. Echter, Bjørn moet op 1,5 meter afstand blijven zitten opeens, anders dikke vette boete als er een BOA langs zou lopen.

Piet staat op en gaat alvast naar huis.
Nu mag Bjørn weer naast je zitten en aan je haar zitten.
Je kind komt eraan en ook zij is klant bij Bjørn. Nu moet je dochter echter op 1,5 m gaan zitten, want anders boete als de BOA nog steeds rond de terrassen hangt.
Pas wanneer Bjørn weer opstapt, mag je kind naast je zitten.
Je vraagt de bediening om even een foto van jullie samen te maken met je telefoon. Dat mag helaas niet, hij mag je telefoon niet aanraken, zegt hij, terwijl hij je je glas overhandigt. Je neemt een slok en knikt.

Dan besluit je naar de film te gaan. Daar zit Bjørn. Je ploft naast hem, maar dat mag niet.
Je ziet een trailer van een film en Bjørn draait zich en roept door de zaal: zullen we daar samen heen gaan?
De volgende avond heb je samen kaartjes besteld en voila, Bjørn en jij mogen opeens naast elkaar zitten.

Maar daar is Piet! Die wilde de film last minute toch ook wel zien. Hij wil aan de andere kant naast je zitten.
Dat mag niet.
Hij mag wel naast je slapen, maar omdat je al met Bjørn zit, nu niet naast je zitten.

Bjørn wil na afloop naar huis, maar de fiets is gestolen. Je besluit hem met je auto naar huis te brengen. Piet wil ook meerijden. Dat wordt een probleem. Jullie zijn geen huishouden, dus feitelijk mag hij niet eens in je auto zitten en Piet ook niet. Je overweegt nog even of je ze in de kofferbak zult gooien, maar besluit ze toch te vervoeren. Bjørn kan namelijk de bus niet nemen, want heeft geen mondkapje bij zich.

Jullie rijden een oud dametje aan. Nellie valt en je stopt (uiteraard). Bjørn springt uit de auto maar dan bedenken jullie je dat Nellie niet tot jullie huishouden hoort. Eh. This just opens up a whole new can of worms!
Nou ja, ze staat gelukkig zelf op. Jullie zwaaien Nellie opgelucht uit. De volgende dag zit Nellie bij Bjørn voor een watergolfje.
En Piet en jij boeken daarna een tripje naar Italië. In de trein naar Schiphol komen jullie Bjørn tegen. Maar bij elkaar zitten mag niet. Gelukkig zitten jullie wel in hetzelfde vliegtuig. Gewoon naast elkaar!

Het lijkt wel een mop ?
Dit is zo enorme slechte film waar we inzitten.

10 REACTIES

 1. Is je kapper te duur,………neem dan een chemokuur.

  Er zijn plaatsen in spanje waar je met je band mag optreden ZONDER drummer,want de drummer zorgt voor te veel ritme en dan gaan mensen dansen en dan komen er te veel corona aerosolen in de lucht. Dit is de nieuwste regel uit uit het gekkehuis……..

 2. Wat zeggen de regels over de sauna? Want een Bjørn die 2 uur lang in je haar zit te friemelen wil heel wat anders denk ik dan. Maar je kan ook naar het park gaan want als Pelle, Knut en Thor op wacht staan tegen boa’s dan heb je nergens last van.

  En als je op een plein gaat staan met Pelle, Knut, Thor, Jørgen, je kind, Piet, Nellie en 9.992 anderen zonder mondkapjes en heel dicht op elkaar, is er niets aan de hand. Je moet alleen vinden dat het racisme is want er is een criminele junk is doodgegaan in een land, heel ver weg, en je heel boos bent daarover. Het helpt wel als je tante Femke uitnodigt om er ook bij te zijn.

  • Mijn herschrijven van een alinea is niet helemaal volgens plan verlopen met die piepkleine lettertjes in dat invulvak hier…

   Gisteren zelf gezien in Amsterdam op de pont vanaf Centraal naar Noord: bij de pont doet bijna iedereen een mondkapke op (de rest heeft het al op). Pontje vaart naar de overkant. Iedereen stap op de wal en doet mondkapje af en loopt/fietst verder. Aan elke zijde staan 4 regelaars er op toe te zien en het ging er best gemoedelijk aan toe. Iedereen lijkt er een toneelstukje in te zien.

   Dan heb ik een vraag voor wie het antwoord weet: als Opoe Graftak in een Canta zit (zo’n mini autootje) en ze gaat er mee de pont op, moet ze dan een mondkapje op doen? Zij zit alleen en stapt niet uit. Zo’n autootje mag mee op de pont want juridisch is het een fiets. En als Opoe op de terugweg een lift geeft aan Femke, want Femke gaat Afrikaans dansen in het Noorderpark, mag dat dan? Ze doen alsof zij collega’s zijn met een essentieel beroep. Er passen twee mensen in zo’n Canta, je houd het niet voor mogelijk

 3. Hier is geen reactie op nodig, het is perfect weergegeven, waarom reageer ik dan? Om de auteur te complimenteren natuurlijk.

  • @Willem.
   En u reageert natuurlijk ook omdat dit onderwerp in categorie 2 valt (wat men zoal meemaakt op straat). Uw intellectuele plafond. Ter vergelijking: categorie 1: over jezelf praten, categorie 3: abstract redeneren.

 4. Heb nog wel iets wat ik al eerder plaatste, zorg dat je altijd een duimstok bij je hebt, wordt je dan aangesproken door een bruinhemd boa of politieagent houd ze dan op afstand, ook vanuit je autoraam. Vragen ze om ie ID of rijbewijs weiger dit dan omdat het glad plastic is en ze het virus aan hun handen of handschoenen kunnen hebben en dat blijft exact 72 uur leven op glad plastic volgens van Dissel. Hiermee toon je de waanzin aan en misschien gaan er dan wat boa’s en agenten het licht zien. Denk het niet want het slavengen “befehl ist befehl” zit er diep in bij die figuren en van zelf nadenken hebben ze nog nooit gehoord of gelezen maar dan heb je er tenminste zelf nog enig plezier aan zodat je niet helemaal doordraait in deze achterlijkheid.

 5. Volgens van dissel is een mondkapje en handschoenen voldoende voor op je werk !
  Maar op mijn werk had iedereen ook een broek & trui aan ??

 6. Zeer goed artikel.. heel geestig en zeer goed de idiotie benadrukkend van al die krankzinnige krakkemikkige regels.

Comments are closed.