Toen ik opgroeide was 1 van mijn helden Evel Knievel die in het Guinness Book of Records kwam met 433 botbreuken, gingen we gewoon naar school tijdens een pandemie die veel meer mensen doodde dan corona en Rambo naaide zijn eigen gapende wonden dicht.  Nu groeien kinderen op met rubberen tegels, fietshelmen, gaap verwekkende Andries Knevel, Greta Thunberg als heldin, worden ze opgehokt bij een griepuitbraak die totaal ongevaarlijk is voor kinderen, moeten we onszelf tijdens intieme momenten knevelen en is de nieuwe 007 een vrouw

Vroeger had ik ook wat meer vertrouwen in de overheid.  Ik weet nog hoe blij ik was dat ik geld kreeg van de overheid door het invullen van een T-biljet na een maand ploeteren voor het minimum loon.  Dat was een paar gulden per uur, maar zonder overheid was het waarschijnlijk veel lager geweest dacht ik toen. Ik vroeg me nooit af waarom de meeste mensen meer krijgen dan het wettelijke minimum. 

Maar de fiscus laat thans wel eens een steekje vallen. De top van de Belastingdienst beloofde ambtenaren geen straf in verband met de Toeslagen affaire.  Gaat de rechter daar niet over? Nu is er ten langen leste toch aangifte gedaan, onder andere van ‘Knevelarij’.  Dat klinkt als de Middeleeuwse praktijken waarmee Marsellus de ambtenaar in Pulp Fiction beloofde te gaan verwennen nadat hijzelf gekneveld was, maar het komt op het volgende neer: 

“het afpersen van geld, belastingen etc. door iemand die daartoe misbruik maakt van zijn positie als ambtenaar, wetende dat ze niet verschuldigd zijn. “

Kortom het ten onrechte vorderen van geld van belastingplichtigen. Wij worden elke dag afgeperst onder dreiging van gekneveld worden (soort ‘gag economy’) maar dat noemen ze dan belasting en ze kwalificeren het als ‘verschuldigd’ omdat ze een dienst leveren waar je niet om hebt gevraagd.  Professionele plunder. 

Als ik elke dag ongevraagd bij de buurman melk voor zijn deur zet en dan op een goede dag een enorme rekening kom innen bij hem, is hij mij dat dan verschuldigd? Zo niet, kan ik dan nu ook aangifte gaan doen van knevelarij door de overheid?  Wat nu als ik het niet eens ben met de geleverde service? Waarom wordt de burger gedwongen te betalen voor foute figuren in uniform?  Zoals deze die een NEKVEL KNEVEL doet: 

In de USA heeft de politie ‘ qualified immunity’ en worden rechtszaken inzake politiegeweld afgekocht met belastinggeld.  Niet met geld uit bijvoorbeeld de pensioenfondsen van de politie.  Incentives matter.  In de USA gaan nu dan ook geluiden op om die immuniteit terug te brengen. Voormalig presidentskandidaat voor de Libertarische Partij Justin Amash komt met een wetsvoorstel.   Ondertussen in NL: 

Het vreemde is dat als de fiscus te weinig toeslagen uitdeelt het knevelarij wordt genoemd, terwijl hoe meer ze uitdeelt hoe meer ze rest van de bevolking moet afpersen en knevelen. Bij de vorige reorganisatie van de Belastingdienst gingen veel werknemers weg met een forse premie en die werden vervolgens weer ingehuurd als consultants. Dubbel kassa!  Van ons geld! “Wetende dat ze niet verschuldigd zijn”.  Dat weten ze donders goed, derhalve schuldig.

“AMBTENAREN RIJK LEVEN”  is voor ons “MBT NARE KNEVELARIJEN”. 

Case closed. Niet voor niets zegt Peter Schiff: “Looting is socialism without the middleman”.   Maar goed, de rechter is ook een middleman en zijn/haar salaris hangt af van wat de fiscus uit onze zak weet te kloppen, dus kansloze actie om aangifte te doen. “Wij van WC Eend’.  

Deze docu ‘the monopoly on violence’  is een must see.  Ideaal om te delen met kennissen die nog in de ‘boot licker’ fase zitten.  Gaat ook in op de absurditeit dat de overheid uiteindelijk beslist over geschillen met zichzelf. Vrouwe Justitia is tevens gekneveld met haar eigen blinddoek.  Het wordt interessant om te zien of HALSema haar nekvel weet te redden nu ze zich duidelijk niet hield aan ‘gelijke monniken, gelijke mondkapjes’. Ze riep dat demonstreren een belangrijk grondrecht is maar ging even voorbij aan artikel 1 van de GW. 

Meer empirisch bewijs voor de tweede Wet van Hijseenberg die nog in de steigers staat: 

“Niets is zo constant als de lichtsnelheid, behalve de hypocrisie van links”.  

Ook in de UK is dezelfde hypocrisie aan de gang. Maar dat is zogenaamd een ‘rechtse’ regering. Net als de VVD zo links als wat, maar misschien moet de tweede Wet worden: ‘behalve de hypocrisie van politici’.  Hier nog een voorbeeld van Tony Heller over hoe de linkse media na het demoniseren van anti-lockdown demonstraties soepel overschakelt naar het toejuichen van demonstraties tegen discriminatie.  Halsema subsidieert zelfs de organisatoren.  Met het geld van de ondernemers die gekneveld worden als ze hun tafeltjes niet op 1,5 m afstand hebben. Tafeltje nekje.  Overigens toont ze hiermee wel aan dat de hele corona hype een enorme hoax is.  Dus Hulde aan Halsema!  

Dhr. Floyd had vele talenten en het is tragisch dat hij is overleden, maar waar is de ophef als bommen vallen op gekleurde mensen in het Midden Oosten?  Of als blanke boeren in Zuid Afrika stelselmatig uitgeroeid worden? Waarom niet “All lives matter” of is dat tegenwoordig een Floydiaanse verspreking? 

Benieuwd wat er uiteindelijk van de knevelarij aangifte van de Staatssecretaris tegen de fiscus terecht komt.  Niet veel vermoedelijk, ook een WC Eend gevalletje.  Tik op de vingers, oneervol ontslag in plaats van levenslang knevelen gelijk zij met de burgers doen.  Mogelijk is het, samen met het corona crisis excuus, een sluwe opmaat voor de invoering van het basisinkomen? Want te ingewikkeld allemaal die toeslagen, ondanks de vele miljoenen die ze hebben weg gepist aan falende IT systemen.  Weet u wat nog gemakkelijker is? Geen toeslagen circus en mensen/bedrijven niet kapot belasten zodat iedereen zijn eigen broek kan ophouden. 

“I sit on a man’s back, choking him and making him carry me, and yet assure myself and others that I am very sorry for him and wish to ease his lot by all possible means – except by getting off his back”. – Tolstoy 

Meer Levensnevel, minder Kneveleven.  

Hijseenberg,  Après Slok Down, Juni 2020

27 REACTIES

 1. Prima artikel, dank ervoor.

  Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de schansspringer Eddie the Eagle toe te voegen aan de categorie helden.

  • Wat heeft Eddy the Eagle er nu weer mee te maken, dan kan je er elke mislukte sporter die niet wil opgeven er wel bij betrekken, neem alle mislukte voetballers maar dan dat is half Nederland.

   • @Willem.
    Wat betreft de vorm.
    Na uw gescheld op mij enige tijd geleden was ik onder de indruk dat wij een stilzwijgende afspraak om hadden niet meer op elkaar te reageren. Hierin heb ik me vergist. Dit ga ik dan nu even rechtzetten. Ik lees uw berichten niet en kan en zal er daarom ook niet op reageren. Hetzelfde verwacht ik van u. Dit kan ik echter niet voorkomen. Indien u hier niet mee akkoord bent of u niet kunt beheersen, weet dan dat ik niet zal regeren op uw berichten.

   • @Willem

    Het gaat denk ik om de ware helden, de karaktervolle tussen mislukkeling of winnaar. Degene die mislukt en toch karakter heeft laten zien, doorzet, opkomt voor voor oprecht vechten voor zichzelf (NAP), zijn uiteindelijk de winnaars.

    Bijv. Ken Miles als karakterheld toevoegen?

    De dwarsliggers, de rebellen, de kop-boven-het-maaiveld-stekende, de dwars tegen het establishment ingaande type. I love it!

  • Het hele verhaal hierboven komt dit niet uiteindelijk neer opdat een reeds verloren volk, het ó zó BRAVE, SLAPPE, GOEDGELOVIGE volk, zijn eigen grootste vijand, judas en ondergang is en daarmee ook de ondergang tekent voor ons allemaal? De macht heeft z’n kracht te danken aan het volk, de kudde, de massa, de hoeveelheid goed afgerichte slaven.

   Waar zouden de machten, de vijand, zijn zonder het goedgelovige, zichzelf dom houdende -verloren- volk?

   De revenuen van de staat en de staat zelf met z’n leger ambtenaren en aanverwante soorten, ‘onze’ lijers, die sturen middels geweld, onderdrukking en manipulatie in een voor de staat en macht gunstige richting (corona zwendel, protesthaat tegen blanken) met de meest idiote en absurde berichten in de mainstream door Sorostrollen vanuit staatskelders verzonnen en gestuurd en betaald (met belastinggeld) door de cabal: waar zou het alles zijn als het gedresseerde en goedgelovig volk het spel niet meespeelt en eenvoudig zou zeggen “rot op, jullie kanker” en eendrachtig een front vormt tegen de zogenaamde ‘machthebbers’?

   Stuur het machtige volk en het leger erop af en we hebben onze levens en vrijheden terug!
   Maar nee, het verloren, het gemuilkorfde volk en het gekochte staatsleger kiest er vrijwillig voor om zich richting totale ondergang en slavernij te laten drijven.

   De macht vormt zich en krijgt z’n kracht, z’n Pokon door het verloren volk wat vertikt zich heel simpel te verdiepen en te informeren wat het gezonde verstand op het internet op alternatieve of vrijheidsstrijdende sites brengt. Nog nooit in de geschiedenis van de rechtoplopende blanke en zwarte aap was het echte en wakkere nieuws zo eenvoudig te vinden en toch vertikt men het te lezen. Liever leest het verloren volk de perikelen rond de Hollywood hoeren van Babylon of hangt men burgerlijk correct aan de judaslippen van de verafgode poltici.

   Het volk is als leeuwen in het circus, ze hebben klauwen en tanden en toch zo afgericht dat ze grommend en boos machteloos hun kunstjes doen.

   Een volk reeds verloren. Alleen een wonder, een wereldoorlog met bommen en kogels of een immens grote asteroïde die zich op aarde stort zou heel misschien een einde kunnen maken aan de mens en z’n waanzin. Gezegend zij de werkelijkheid van de ‘goddelijke’ ondergang.

   Misschien kunnen ‘onze’ vrienden verder een handje helpen?
   https://youtu.be/aXODpmR5Umw

   • Wereldwijd schijnen de hersendoden, onder aanvoering van menneke Soros c.s., aan het protesteren te zijn geslagen (tegen wat eigenlijk?), na aanleiding van een drugsdealer(?) die, zoals door mijn Angelsaksische buurman is uitgelegd, o.a. een zwangere met een mens op de buik dreigde en aardig strafblad heeft, is afgemaakt door corrupte agenten die hun straatdealers een boodschap wilden sturen dat er betaald moet worden, anders einde oefening?

    Maar dat we binnenkort als robots met een chip in ons lijf rondlopen en de Bilderbergers onze levens komen verwoesten met een gifspuit schijnt van ondergeschikt belang.

    Opdat het domme en zogenaamde vrome witte en zwarte protesterende grafvolk als eerste mogen volgejast met gif en voorzien worden van een slavenchip. Als je op befehl kruipt voor de zionistische maffia, verdien je dan beter?

 2. Eigenlijk is belasting en meer van die zaken afpersing want je wordt zwaar gestraft als je niet gehoorzaamt.

 3. @ISS
  U schrijft een vlammend betoog. Ik loop er de hele dag mee rond om te proberen een verklaring te vinden. Hierbij een poging.

  In eerste instantie merk ik in zijn algemeenheid op dat het in deze wereld niet handelt om waarheid, maar om waarneembare werkelijkheid. En dat deze waarneembare werkelijkheid op zich niets zegt. Om de werkelijkheid te kunnen beoordelen is men afhankelijk van een doel.

  Het is nu eenmaal zo dat de elite een duidelijk doel heeft en de hele samenleving naar hun hand heeft gezet. We kunnen dit leuk vinden of niet, maar die jongens zijn uiterst effectief.

  Wij daarentegen, de vrijheidsstrijders, hebben over het algemeen geen maatschappelijk doel en zijn niet georganiseerd. Dit is nu eenmaal inherent aan zelfstandige geesten. Dit is dus onze zwakte en tegelijkertijd onze sterkte. Wij worden weggedrukt door de elite en zijn dus niet effectief.

  De populatie daartussen in, het volk, heeft geen flauw idee van macht en hun kracht. Het Nederlandse volk ziet de overheid als hun surrogaat ouders. De massa is dan ook verloren en gedoemd als slaaf. Het Nederlandse volk is samen met het Duitse volk op politiek gebied stuitend dom en naïef. Globaal gezien is dit rock bottom. Dommer tref je ze niet.

  Wat betreft uw inbreng, volgens mijn benadering van data, analyse conclusie:

  DATA
  U levert een adequate probleemomschrijving. Ik pak er een zinsnede uit die m.i. de kern van de zaak is om verder op door te borduren.
  U: “De revenuen van de staat en de staat zelf met z’n leger ambtenaren en aanverwante soorten, ‘onze’ lijers, die sturen middels geweld, onderdrukking en manipulatie in een voor de staat en macht gunstige richting (corona zwendel, protesthaat tegen blanken) met de meest idiote en absurde berichten in de mainstream door Sorostrollen vanuit staatskelders verzonnen en gestuurd en betaald (met belastinggeld) door de cabal: …”

  ANALYSE
  We hebben te maken met dominante macht van de overheid die goed is uitgevoerd. Bij de bestudering van de macht in Nederland is er sprake van een behoorlijk lange aanloop die is ingezet sinds 1801 (overgang van de confederatie van de Bataafse Republiek naar een centraal geleide eenheidstaat).

  De vraag is hierbij hoe de elite haar macht heeft kunnen bestendigen en verder uitbreiden? De verklaring hierbij ligt naar de twee pijlers van de elite; aristocratie (politiek) en oligarchie (economie).

  De politieke aristocratie is een bevoorrechte klasse op basis van hun koningschap, rijkdom, familiebanden, educatie, prestige of netwerk. Ze oefenen macht uit in het belang van hun eigen kaste. De aristocratie heeft zich georganiseerd in clubs en manifesteren zich in de maatschappij. Binnen die clubs ie er sprake van een hiërarchische orde met getitelde en ongetitelde adel; esquire, jonkheer, ridder, baron en koning.

  Welnu, de truc hierbij is om machtsposities via tradities en erfelijkheid over te hevelen naar de volgende generatie. In de loop der jaren wordt hierdoor de macht bestendigd en verstevigd. Doen ze goed.

  Op economische terrein van de oligarchie ligt overdracht van macht een stuk makkelijker. Erfenis zorgt voor overdracht kapitaal. Doen ze eveneens goed.

  Deze twee stromingen bij elkaar gevoegd zorgt dus voor een power house van gebundelde macht en kracht. Dit power house vond het goedkoper om zaken te doen met het geld van de overheid (dus belastingbetaler) en gebruik te maken wat er nog meer aan de staat hangt, zoals leger, politie en rechtspraak. Dus het power house van aristocratie en oligarchie heeft zich gevestigd in de staatsmacht. Gezien de 200 jaren geschiedenis die afgelopen maart 2020 geëindigd is in dictatuur kunnen dan ook analyseren dat ze succesvol zijn. We mogen er uit afleiden dat ze over een effectieve strategie beschikken en dito tactiek.

  Het volk daarentegen wordt fris en vrij geboren en wordt beziggehouden met studeren, werken en leven. Kortom, het volk geeft niets door op macht en kapitaal gebied aan de volgende generatie.

  Om hierin eveneens een onderscheid te maken. De loonarbeiders zijn druk bezig de trein op de rails te houden met het gezin. Op het moment dat de kinderen het huis uit zijn en men begint na te denken en inziet hoe de macht is gestructureerd, dan is de leeftijd aangebroken dat men geen energie meer heeft of te veel te verliezen om een tegenbeweging op te starten. De zielen die daarin wel slagen worden meestal afgekocht of rijden de sloot in.

  De ondernemers onder het volk hebben het sowieso te druk met ondernemen. Mochten ze succesvol zijn en politiek aspiraties hebben die tegen de macht ingaan, dan kan de lening bij de bank altijd afgeknepen worden.

  CONCLUSIE
  Het systeem is op politiek en economisch gebied gericht op de elite van aristocratie en oligarchie. Het volk komt daarin niet voor. En eigenlijk verdienen ze ook niet beter, wanneer ze braaf gaan thuis zitten op aangeven van de gecombineerde inzet van parlement en regering.

  Tenslotte, uw conclusie van “Een volk reeds verloren” is m.i. dan ook terecht.

  Uitwijkmogelijkheden Idaho (USA) en Belarus (doen niet mee aan die corona gekte).

  Take care, bro.

  • @Voight-Kampff

   Dank voor je heldere en leerzame reactie, zal vanavond met mijn Zwitserse, Italiaanse en misschien Engelse buren één op je proosten. Saludo, amigo!

 4. Zolang je gedachten bezet worden met deze materie zit je hier vast…https://youtu.be/EqPtz5qN7HM zelfstandigheid en kern-gezond je eigen leven leiden is al een uitdaging op zichzelf. Kijk als je dieper gaat ontdek je dat alles dat leeft uit dezelfde intelligente energie bestaat, de mens, de boom, de insecten, de vis, de vogel, de struik, de worm, alles onverdeeld gelijke energie. Het noemen van die groepen kan alleen door een verward brein…we moeten dus stappen terug maken niet verder op de verderfelijke weg van tot de eeuwigheid aftappen.

  https://youtu.be/UmVqx3DiP7I groeten

  • @Peter.
   Dan kunt u aan de slag. Ik structureer uw opdracht wel even.

   De probleemstelling: uw link van Hotel California.
   Het doel: uw link van die zangeres.
   Opdracht: ontwerp een bestuursmodel dat het gat invult tussen de huidige situatie (probleemstelling) en de toekomstige situatie (doel).

   Indien u er niet uitkomt dan geef ik u het advies om een appel te doen bij uw vrienden van de mutual admiration society (Willem, Dolf van de Klundert, Perspectief en Bertuz).

   Dan kunnen ze waarde toevoegen aan de discussie en laten zien wat ze waard zijn i.p.v. te bluffen door reactief tegen de onderwerpen aan te schuren en wat nietszeggende algemeenheden te debiteren.

   Succes en ik lees het wel … of niet (een discussie afronden lukt de leden van jullie club ook niet).

 5. @Peter.
  Wat betreft uw weigering van mijn opdracht die nota bene voortkomt uit uw commentaar; zwaktebod!

  Wat betreft uw spirituele suggestie; Teorema is mijn inspiratie!

  Wat betreft de groepsdynamiek; ik druk even door en zet alle leden van uw groep vol in de wind met een paar simpele vragen, en iedereen vervalt vervolgens tot apathie. Jullie zijn gewend om iedereen de maat te nemen. Nu ik de rollen omdraai vallen jullie allemaal door de mand.

  O ja, er is een lid bijgekomen; Inneke van Veen. Zij beschuldigt Wilders en Baudet van rechts extremisme. Toen ik om definitie vroeg verviel ze ook in apathie.

  Tot de volgende keer dan maar.

  • Die is te makkelijk..verdeel en heers.. ik doe niet aan groepen, liever zelfstandig begrijp je.

   • @Peter.
    Begrijp ik het goed dat u solitair leeft en met niemand communiceert?

    Mijn stelling; minimaal 2 personen is een groep en daarbij is een (bewuste of onbewuste) gezagsverhouding onvermijdelijk. Op zakelijk gebied bestaat er daarom ook geen fusie. Er is altijd sprake van overname, daar er altijd een dominante partij is.

   • Nu begin ik toch echt aan uw verstandelijke vermogens te twijfelen….als acteur en pickup artist prima maar niet begrijpen dat 2 zelfstandige mensen elkander niet hoeven te overheersen ik noem dat gelijk in delen omdat we samen 1 zijn.

 6. @Peter.
  Probeer even abstract te redeneren en bij het onderwerp te blijven (en schrijf in hemels aan niet over jezelf en mij).

  Even voor de duidelijkheid; ik ben geen voorstander van een groep maar zie het als onvermijdelijk bij contact met andere personen in de samenleving.

  Bij een groep hoort onvermijdelijk groepsdynamiek, door:
  1. Goed- en kwaadwillende mensen:
  2. Bewuste en onbewuste gezagsverhoudingen;
  3. Heterogeniteit (verschillende ambitie).

  De vraag is dus hoe dit te organizeren? Dit is het onderwerp. Ik zou zeggen u heeft de keuze om deze vraag te beantwoorden of niet meer deel te nemen aan deze discussie! Dit is het. Uw gedraai eromheen is ten einde gekomen.

  Hier geen standpunt over innemen of beweren dat je niet van een groep houdt, betekent niet dat aan groepsdynamiek te ontkomen valt. En … anarchie is ook een organisatievorm, namelijk het recht van de sterkste.

  Hoppa … confrontatie … Maak maar een keuze. Ga even zitten en doe eens uw best. Onder druk komen lichaam en geest samen.

  Ik lees het wel.

Comments are closed.