Nu.nl meldt vandaag: In Brazilië zijn vrijdag 54.771 nieuwe besmettingen vastgesteld, waarmee het totale aantal besmettingen is opgelopen naar 1.032.913, blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University. Het totale dodental is opgelopen naar 48.954. Brazilië is na de Verenigde Staten wereldwijd het land met de meeste besmettingen en overledenen door het coronavirus.

Brazilië en de Verenigde Staten zijn landen met heel veel inwoners, ze staan op de derde en vijfde plaats van landen met de meeste inwoners. Dan is het logisch dat je ook bovenaan komt te staan in lijstjes met bijvoorbeeld corona doden.

Als nu.nl, en alle andere MSM, nu eens genuanceerd zouden berichten dan zouden ze dit bericht voorzien van onderstaande tabel. En het aantal corona doden per miljoen inwoners tonen. Dan blijkt opeens dat Nederland het tot op heden relatief veel slechter heeft gedaan dan Brazilië. Er zijn per miljoen Nederlanders 353 corona doden te betreuren. Terwijl dit in Brazilië tot op heden maar 228 zijn.

Met dank aan Statista. Bron. Data as of June 19, 2020, 08:33 AM CET

Herinnert u zich dit bericht van nu.nl: Lichamen op straat in Ecuador door coronacrisis. In de Ecuadoraanse stad Guayaquil lagen donderdag overleden mensen op straat. Ziekenhuizen en mortuaria kunnen de toestroom als gevolg van de coronacrisis niet aan, waardoor sommige lichamen al vier dagen niet opgehaald worden.

Het grote corona sterven zou in Ecuador beginnen. Een land met een beperkte gezondheidszorg. Wel, kijk eens in bovenstaande lijst, waar staat Ecuador. Met 239 coronadoden per miljoen inwoners ruim onder de 357 doden per miljoen in Nederland!

De Verenigde Staten, die in absolute aantallen dan de corona statistieken mogen aanvoeren, die geregeld door de Nederlandse media worden opgevoerd als voorbeeld hoe het fout kan gaan (nu.nl  nu.nl), hebben slechts 9 corona doden per miljoen inwoners meer dan Nederland.

Laten we het nog even over Rusland hebben, 53 doden per miljoen inwoners. Dit is wat nu.nl meldde over Rusland: Rusland zaait volgens de Europese Unie met een “aanzienlijke desinformatiecampagne” tegen het Westen paniek over het coronavirus, meldt Reuters woensdag. 

Mag ik constateren dat nu.nl hierin tot op zekere hoogte mee gaat? Door bijvoorbeeld de informatie over Brazilië en de Verenigde Staten in absolute aantallen te presenteren? Door wel het slechte nieuws uit Ecuador te brengen maar dit naderhand niet te corrigeren of van een update te voorzien? Ik mis de genuanceerde informatie over corona in de MSM. Gezonde mensen onder de 65 hebben bijna niets te vrezen van deze ziekte. Door de ongenuanceerde berichtgeving, zoals het bericht over Brazilië en de Verenigde Staten worden mensen nodeloos bang gehouden. En dat is een kwalijke zaak.

Disclaimer: corona statistieken vergelijken tussen landen is tricky business. De statista gegevens komen van de John Hopkins universiteit. Waar NL in een fase zit zonder veel nieuwe dodelijke slachtoffers hoeft de piek in bijvoorbeeld Brazilië nog niet bereikt te zijn. Dit betekent dat Brazilië Nederland nog kan inhalen.

10 REACTIES

 1. Hierbij een link van Dr Shiva die beweert dat gedwongen vaccinatie verkrachting is. Hij legt een link tussen lichaam en wet in de staat Massachussetes. Bovendien laat hij het niet bij het advies, maar verbindt er eveneens een actie aan die de juiste actoren adresseert.

  Dr. Shiva: https://youtu.be/JC3mqHebjUg

  Dr Shiva is een MIT Systeem Bioloog en kandidaat voor een senaatzetel in Massachusetts (in november 2020).

  Wellicht is uit dit initiatief een legale actie af te leiden die is toegesneden op de Nederlandse juridische omgeving?

  Zit er dan tussen alle libertariërs niet een enkele praktische advocaat die het niveau van praten en analyseren overstijgt en tot handelen overgaat?

 2. Zionisme dicteert en regeert de wereld. Zij bepalen de weg naar één wereldregering is deze geplaveid met hun leugens (corona) en geweld (proxies) en hoefden daarbij zelf nooit een vinger krom te maken. Die laten het vieze werk met moord en doodslag over aan het gepeupel en (wets)dienarenen, de zichzelf achterlijk houdende 7 miljard wereldbevolking. Deze zere plek is verboden terrein.

  De wereld kakelt poep zolang ze daar omheen te blijft draaien.

  • De wereld heeft een ernstig zionistisch probleem, noem ze anders de fake jews (sowieso alles fake) of hoe je wil, alleen is het nog niet zover dat openlijk te ventileren. De media, politieke nitwits en voetvolk tot aan de academici, de ruifvreters, beseffen niet eens wat ze doen, maar scheppen wel het klimaat met alle steun en toeverlaat. Niemand is bereikbaar feiten onder ogen te zien en wil men het zelfs niet weten, omdat anders het heldere verstand ze doet ontwaken uit hun nachtmerrie waarin ze comfortabel denken te leven.

   De fake jews hebben één van de meest grote religies geschapen ooit.

 3. Werken er bij nu.nl dan zulke sukkels, dat ze het verschil tussen absoluut en relatief niet begrijpen of begrijpen ze het wel en denken ze, dat de Nederlandse bevolking het niet begrijpt? Iedereen heeft dat toch op de middelbare school gehad.

 4. Nu punt NL is van Sanoma dat wat maanden geleden in handen kwam van dezelfde linkse Belg als de Volkskrant, Parool en talloze andere kranten. Dit verklaart vast de redactionele koerswijziging van de afgelopen tijd. Niet dat het daarvoor zoveel beter was.

  Een andere linkse Belg bezit dan weer NRC Handelsblad en Telegraaf. Zelfs de Telegraaf is een stuk linkser geworden in de afgelopen jaren.

  Het zou fijn zijn als er weer media zijn die de politiek hinderlijk volgen en aan waarheidsvinding proberen te doen. In plaats van emotioneel gedram, selectieve berichtgeving en pure leugens.

  Geenstijl schreef er wat over: https://www.geenstijl.nl/5154019/de-neergang-van-de-nederlandse-media/

   • Ulfkotte heeft niet lang geleefd na publicatie van zijn verhalen.

    Als de media de politiek echt hinderlijk zouden volgen en aan waarheidsvinding zouden doen, dan maakt het mij niet uit of deze links of rechts van politieke kleur zijn. Trek de beerput maar open, maar dat doen die subsidiesponzen niet. Zouden de ‘linkse’ Belgen subsidie van de EU krijgen? Ik zet links tussen “” want ik ken genoeg linksen van de oude stempel en die moeten dat volk dat zich nu ‘links’ noemt net zo min als ik.

Comments are closed.