Bericht overgenomen van vriendenplek. Tijdens het schrijven van dit artikel komen de berichten binnen dat er wat versoepelingen aankomen, niet verrassend zo vlak voor de verkiezingen, zie:  Het grootste lachertje is natuurlijk, dat de winkels mogelijk weer open mogen gaan, op afspraak! Nou ja, dat is een duidelijke natuurlijk, gaan we niet doen vanzelfsprekend. Het gaat niemand wat aan wanneer ik welke winkel binnenstap om wat dan ook te kopen, en dat gaat al helemaal de overheid en het rivm niets aan.

Daarnaast wordt de derde golf opgebouwd, wellicht voor na de verkiezingen.

Wederom wordt er dus weer verwarring gezaaid. Het verdeel en heers principe wordt volgehouden. Alleszeggend over de overheid. Veel fouter dan dit kan het niet zijn! Het laat ook duidelijk zien dat er een machtsspel gaande is over en met de bevolking. Of de verkiezingen daar iets in kunnen veranderen is nog maar zeer de vraag. Naar mijn beste kennis kun je een probleem niet bestrijden of oplossen daar waar het ontstaan is met mensen die deel uitmaken van het systeem.

Nee, we zullen het echt als bevolking moeten doen. Het mooie is dat dat nu ook gaande is. Je ziet en hoort mensen, en niet alleen digitaal, tegen het systeem in het verweer komen. En dit groeit snel, heel snel! Zelfs op straat en in gesprek met mensen komt er duidelijk een stevige weerstand op gang. Of dat nu te maken heeft met de zon die uitbundig haar licht verspreidt of dat de mensen gewoon de leugens spuugzat zijn, weet ik niet. Ik weet wel dat ik geniet van dit allemaal, eindelijk durven mensen iets anders te zeggen dan het bekende ja, nee en amen. In het stuk hieronder probeer ik te beschrijven dat we nog wel problemen kunnen krijgen met de hardnekkige volhouders, de gelovigen…

Een stapje verder…

Nu de griepleugen zijn langste tijd heeft gehad en terecht zijn einde nadert, net als de bijbehorende politiek, komt er volgend probleem omhoog waar we misschien iets mee moeten gaan doen. Ik schrijf bewust misschien omdat wellicht niet iedereen mijn mening, mijn gevoel deelt. Dat geeft natuurlijk niet, net zo vrij als ik ben mijn mening/gevoel te uiten, bent u net zo vrij het er niet mee eens te zijn.

Er zijn binnen onze landsgrenzen miljoenen mensen die onbewust in deze leugen zijn gestapt. Velen denken dat het een bewuste keuze was, maar dat is het natuurlijk niet. Zij hebben vertrouwen gehad in het verhaal van de overheid, dat kun je ze niet echt kwalijk nemen. De meesten zijn zo opgevoed, en dat het anders zou kunnen zijn, is voor hen iets onvoorstelbaars. Zij hebben bewust de leugen gevolgd die de overheid een jaar lang heeft verkondigd. Bewust wil in dit geval zeggen, klakkeloos de regels volgen omdat het gezegd wordt, omdat het moet. Hier ligt dan ook de crux. Is dit echt een bewuste actie? Iets doen omdat iemand anders dat zegt, en dan ook nog onder druk van een enorm angstscenario. Logisch dat je dan kiest om de orders op te volgen. De onbewuste keus (kan eigenlijk niet) ligt in het feit dan men zich niet geroepen voelde om het e.e.a. te controleren en te onderzoeken.

Deze “gelovigen” zullen straks op een onprettige manier uit hun geloof worden gehaald. Hun angstige wereld zal instorten. Hoewel hun wereld bestaat uit angst, zullen ze zich onveilig voelen als blijkt dat ze ten onterechte in deze angst geloofden. Voor hen was de angst de veiligheid. De anderhalve meter, het mondkapje, het handen stuk wassen, is juist de veiligheid, en als je al een jaar diep geloof hierin hebt, kom je daar niet zomaar uit. Het zijn piketpaaltjes voor het leven geworden. Het gaat dus een probleem voor deze mensen opleveren, als het geloof definitief wordt doorgeprikt.

Een mondkapje hoeft niet meer, je wast je handen als je naar het toilet bent geweest, en knuffelen met je geliefden doe je naar behoefte. Eigenlijk zaken die we als mens als volkomen normaal en gezond zien. Niks bijzonders aan, en uit eigen ervaring kan ik u vertellen dat het heerlijk is om gewoon “normaal” te blijven. Griep is gewoon weer griep, en sommigen sterven hieraan, vooral als je wat ouder bent en/of een zwakke gezondheid hebt, ook niks nieuws en volkomen normaal.

Nu heeft de overheid bewust twee kampen gecreëerd. Ze gebruiken een groep om hun verhaal, hun leugens te versterken. Het probleem is, hoe deze gecreëerde tweedeling weer een beetje te laten samenvloeien? Opdat we weer gewoon met elkaar kunnen omgaan zoals mensen dat al miljoenen jaren doen, een griepje verandert niets aan normaal omgaan met elkaar.

Als we willen dat we weer normaal gaan doen tegen elkaar, is het natuurlijk het beste om dat zelf te uiten. Dus, de regels naast je neerleggen en gewoon iemand willen omhelzen of de hand willen schudden. Normaal dus, maar wel met de wetenschap dat je dit niet dwingend gaat doen, je laat de keuze bij de ander. Anderhalve meter maatregel bestaat niet, je gaat gewoon zitten zoals altijd, zoals normaal. Vanzelfsprekend heb je geen mondkapje op, of beter nog, net als hier, je hebt ze niet eens in huis.

De eventuele chips, pinda’s liggen gewoon in een bakje en als mensen iets willen, laat je ze zelf pakken. Aparte bakjes is voor kinderfeestjes en niet voor volwassen normale mensen. Het onderwerp griep komt niet te sprake, tenzij de ander erover begint. Vanzelfsprekend is het niet handig als je de ander even de les gaat lezen over hoe fout, achterlijk en debiel ze zich hebben gedragen. Je noemt ze ook geen schaap of iets van gelijke strekking. Wees vooral voorzichtig met je uitspraken, deze mensen kunnen een trauma hebben overgehouden omdat hun geloof onterecht was. Dit is net zo moeilijk als iemand uit een narcistische relatie of sekte halen.

Woordkeuze is belangrijker dan ooit. Deze mensen moeten andere mensen weer leren vertrouwen. Vertrouwen op dat normaal gewoon prima is. Ook zeker niet de angst voeden en al helemaal geen medelijden tonen dat je het zo erg vindt dat zij een (ander) geloof hadden i.p.v. vertrouwen. Deze mensen hebben geleerd te vertrouwen op de overheid en de televisie. Je kunt ze dat niet kwalijk nemen, onthoud dat goed. Door dat vertrouwen zijn zij gebruikt of beter geschreven misbruikt. Om dat vertrouwen te herwinnen, het vertrouwen in normaal, heb je woorden nodig, tijd en een flinke dosis liefde. Dit kun je niet terugkrijgen door allerlei theorieën te gaan bespreken en je eigen verhaal ten toon te stellen. Dat je het zelf nooit geloofde en er niet aan meedeed telt nu even niet. Zet dat even opzij, de gelovige is al genoeg beschadigd en hoeft niet ook nog eens een preek te horen. Laat slechts zien dat je bent wat je verkondigt, normaal.

Dit schrijf ik omdat het zo goed als zeker is, dat als de griepleugen bloot gelegd is, er genoeg mensen zullen blijven die volharden in hun geloof. Ze weigeren te geloven dat het weleens anders zou kunnen zijn. Ze zijn zo diep één met hun angsten dat ze bereid zijn hun eigen geloof op te richten. We noemen dit in vaktermen;  Cognitieve dissonantie, cognitieve dissonantie is de onaangename spanning die iemand ervaart bij tegenstrijdige overtuigingen, ideeën of opvattingen of bij handelen in strijd met de eigen overtuiging.

Voor deze mensen breekt een ontzettende moeilijke tijd aan, houd hier rekening mee! Gun ze de vrijheid die je jezelf ook gunt, ga niet de betweter spelen, je raakt ze dan zeker kwijt!

Verder schrijf ik dit ook vanwege het feit dat, gezien de diverse opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb, ik durf te stellen dat ik redelijk op de hoogte ben met bijvoorbeeld narcisme, gaslighting, exit counseling en hersenspoelen. Velen van deze gelovigen, maar ook uitvoerders van dit beleid, lijden aan één of meerdere vormen hiervan.

Voor u geldt, wees rustig, geduldig, niet oordelend en laat letterlijk zien dat u normaal doet, zonder hierin te overdrijven.

22 REACTIES

 1. “Verder schrijf ik dit ook vanwege het feit dat, gezien de diverse opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb, ik durf te stellen dat ik redelijk op de hoogte ben met bijvoorbeeld narcisme, gaslighting, exit counseling en hersenspoelen. Velen van deze gelovigen, maar ook uitvoerders van dit beleid, lijden aan één of meerdere vormen hiervan.”
  Je vergeet het aloude “machtswellust en sadisme”, het kicken op ellende en lijden van anderen, het sexueel kicken op gemuilkorfde kinderen, totaal slaafs gemaakt.
  Nieuwtje, ook mensen die geen trainingen hebben gevolgd weten hoe mensen in elkaar zitten, het jezelf op een voetstuk zetten is ook een vorm van narcisme.

 2. Daarnaast wordt de derde golf opgebouwd, wellicht voor na de verkiezingen. De derde golf (er was niet een eerste of tweede) komt nu van het vaccin wat deze nazi’s aan bejaarden en geestelijk gehandicapten gaf, waar heb ik dat eerder gelezen, iets met het Arische ras?
  Gisteren werd er een stukje gefilmd van “journalisten” die een toneelstukje in elkaar aan het zetten waren met een ambulance en twee mensen in witte pakken, van welke krant ze waren wilden ze niet zeggen. Maar ik kan hier geen video’s plaatsen helaas, het staat op Telegram, daar heb je geen digitale “vrienden” maar gewoon informatie en daar kunnen mensen het ook delen. Dus de media is al volop bezig met alles in scene te zetten en het ziekenhuispersoneel en artsen ook, mensen trappen overal in, dat heb je met smartphones en mensen met een laag IQ, daarom gingen die mensen allemaal wc papier hamsteren vorig jaar, subliminale boodschappen, de smartphone het brein van de massa.

 3. “Corona uitbraak onder kinderen, sneltesten en vaccineren nu echt snel nodig”, meldt de Nos, ja kinderen gehandicapten en bejaarden, de massa staat er bij en kijkt er naar. Ouders (als je die zo nog mag noemen) laten het gewoon gebeuren en laten hun kinderen gewoon testen en met een mondkap rondlopen. Zoals ik al eerder plaatste, de smartphone is het nieuwe brein voor de massa.

  • En over zo een smartfoon, dat ligt toch echt helemaal aan jezelf en of je het je leven laat bepalen of overnemen.
   Ik heb nou 1 jaar zo een toestel en doe er precies even veel mee als 5 jaar geleden.
   Zo goed als helemaal niets dus. ik zou dat ding niet eens missen.
   Dat ding is mijn telefoon. En verder kijk ik mijn mail er mee en mijn bank saldo.
   Ik gebruik dat ding niet om de hele dag berichtjes te kunnen ontvangen van iedereen.
   Deze apps staan er niet eens op en aan socialoe media doe ik niet.
   Verder ligt dat ding altijd thuis, of ik moet wat verder van huis zijn met mijn scootertje, dan kan het handig zijn.

  • Je telefoon heeft jou over genomen als je in de tuin lekker in het zonnetje zit, en je pakt je telefoon om te kijken wat voor weer het is.
   Om daarna andere te laten weten dat het zonnig en lekker warm is.
   Ze bestaan echt dat soort mensen. Ik ken ze.

  • Zo’n figuur noem je een psychopaat.

   Ik wens de vriendenplek veel success en zal het toevoegen aan de lange lijst met sociale media die ik niet gebruik. Hoewel ik helemaal ‘hip’ ben met mijn toegang tot ‘Clubhouse’ (alleen op uitnodiging te gebruiken). Daar ben ik zakelijk wat mee aan het experimenteren, maar prive heb ik ook daar niets te zoeken.

 4. Ook Jaap van Dissel is er nu van overtuigd dat we dit virus niet kunnen verslaan maar dat we er mee moeten leren leven, net als met de griep.
  Desondanks blijft het OMT adviseren tot een voortdurende inperking van onze bewegingsvrijheid en volgt dit kabinet dat advies maar wat graag op. Het OMT roept voortdurend dat dit politieke besluiten zijn en de regering zegt dat ze het advies van het OMT volgt.
  Zo is er toch weer een manier gevonden om niemand verantwoordelijk te kunnen stellen voor de ondergang van de middenstand en de aantasting van de geestelijke gezondheid van mensen. Het zijn en blijven flapdrollen in Den Haag en omstreken.
  En het leidt ook lekker de aandacht af van alle misdrijven door overheidsinstanties (fraudes door belastingdienst, UWV e.a.); heel handig, zo vlak voor de verkiezingen.

  Ik raad daarom iedereen aan om niet op de kartelpartijen en hun meelopers te stemmen. De bezem moet door het landsbestuur en de schuldigen vervolgd!

 5. Hmm, alsof je mensen met een rotsvast geloof in een externe autoriteit, er financieel van afhankelijk zijn, van het tegenovergestelde kunt overtuigen. Dat vergt minimaal 1 generatie en daarvoor zul je het onderwijs, eigenlijke de volledige inrichting van alles, moeten aanpassen. Na corona gaan het verder met klimaatwaanzin, een ander al dan niet verzonnen virus of whatever; welke groep denk je dat er wederom in angst zit en smeekt voor vrijheidsbeperkingen? Mag ik voorstellen om de wereld opnieuw te verdelen; een helft voor aanhangers van de staat en een helft voor degene die vrijheid en verantwoordelijkheid voorop hebben staan. Ik zie geen ¨wij¨ meer, het spijt me.

  • Een heel goed idee om de wereld opnieuw in te delen.
   Niet alleen voor aanhangers van de staat en de vrijheid strijders.
   Maar niet in 2en maar in 3 of 4en.
   Gelovigen moet je ook een eigen plekje geven, laten ze het dan maar onder mekaar uitvechten welke god de beste is.
   Die hebben ook nogal de neiging om iets dwingend op te leggen.

   • Bert Wel jammer om te lezen dat je beklag gaat doen bij een andere reageerder maar niet reageert op comments die hierover gaan bij het artikel van Engel.

    Zoals je daar in je eerdere comments christenen het zwijgen op wilt leggen lees ik nu dat je vindt dat ze ook maar ergens anders moeten gaan wonen.

    Je laat verder aan duidelijkheid niks te wensen over.

   • Heb jij dan de neiging om andere iets dwingend op te leggen of aan te nemen?
    Zo ja, dan verdien je een eigen plek.
    Zo niet, dan heb ik met jou geen probleem.

    Ik heb het over een groep die andere bewust uitsluiten omdat ze er niet bij horen.
    Maar ik had niet direct door dat jij je daardoor aangesproken zou kunnen voelen.
    Ik heb niks tegen iemand die gelooft.
    Ik heb ze zelfs nog geholpen met een muziek begeleiding om een zaal af te huren voor een bijeenkomst en een musical.
    Of instrumenten voor ze gerepareerd zodat ze in de kerk verder konden spelen.
    Gratis. Om andere te willen helpen.
    Het wordt pas vervelend wanneer het dwingend wordt.

   • Maar je direct aangevallen of aangesproken voelen wanneer het woord geloof valt, is toch wel een dingetje onder vele gelovigen.

   • Je vraagt zelf of het nou echt zo moeilijk is mijn mond te houden.
    Zelfs woorden als satanische of duistere agenda’s zetten je aan tot ergernis.

    Kennelijk worden er door mij en andere christenen hier dingen gezegd waardoor jij je aangevallen voelt?

    Maakt mij verder niet uit. Zou alleen maar vervelend voor jou zijn.
    Maar ik moet natuurlijk wel op je reageren op het moment dat je tegen de vrijheid van meningsuiting gaat aanduwen.

   • OK, we gaan nog even door.
    Duistere agenda is normaal Nederlands.
    De rest, god, duivel, satan zit tussen je oren en is een waarheid die voor jou een waarheid is maar niet voor iedereen.

    Ik zetten voorheen dan wel eens Pinkeltje in als grote geestelijke leider waar we naar moeten luisteren en van kunnen leren en moeten aanbidden.
    Maar op 1 of andere manier is dan wel meteen complete onzin en verzonnen.
    Ik zie het verschil niet. Als ik daar nou in geloof.
    Maar zal ik jou een geheimpje verklappen, sinterklaas bestaat ook niet echt.

   • Pinkeltje heeft ook maar 1 gebod.

    Wat u niet wilt dat uw geschied.
    Pak dan een honkbal knuppel, en sla hem op ze vergiet.

 6. Maar om weer even over dit artikel om verder over door te gaan.
  Ik vind dit artikel wel de moeite waard om even door te nemen.

  Waarom hebben wij nog zoiets als een volksvertegenwoordiging? Die vraag stel ik mezelf steeds vaker en ik hoor ‘m, in allerlei variaties, ook bij anderen steeds meer langskomen. Als ik kijk naar hoe onze volksvertegenwoordigers zich gedragen, naar hun standpunten, naar hoe ze met ons communiceren – lees: hoe moeilijk bereikbaar ze zijn – dan durf ik toch onderhand wel te stellen dat wij geen volksvertegenwoordiging meer hebben, maar een partijvertegenwoordiging.
  Lees verder…………………
  https://opiniez.com/2021/02/28/stem-ze-weg-want-ze-luisteren-niet/inesvanbokhoven/

 7. Landgenoten, ik probeerde de afgelopen weken even wat afstand te nemen van het nieuws betreffende Corona. Ik trok het even niet meer. Op de radio hoorde ik op een gegeven moment ‘Irene Cara – What a feeling.’ Een dansplaat uit 1983. Ik stond in de keuken en mijn ogen liepen vol. Ik kijk vrij nuchter tegen de wereld aan, maar bij het horen van Irene Cara werd ik lichtelijk emo. Want ik was weer helemaal terug in de jaren ’80. Wat een mooie tijd. Goeie muziek, mijn eerste vriendin en van politiek wist ik niets. Op mijn slaapkamer hingen posters van o.a. Kiss, The Police en Depeche Mode. En daar zat ik dan met m’n radio-cassetterecorder. Een beetje tof te doen. Het was vrijheid blijheid.

  https://boilingpoints.wordpress.com/2021/02/28/de-testsamenleving-is-here-to-stay/

Comments are closed.