Je hebt leugens, grote leugens en statistiek. We leven in een pandemie en de media en politici verschaffen ons cijfers. Cijfers die ons bang maken. Ik ontken niet dat er iets is als corona en dat er mensen sterven. Als u dit artikel leest dan ziet u alles in een breder perspectief. De cijfers zijn afkomstig van onder andere het CBS, RIVM, Statista, en het corona dashboard van de Rijksoverheid. Waar mogelijk staan linkjes

Sterfte in wereldwijd perspectief

Sinds de aanvang van de pandemie zijn er minder dan 4 miljoen sterfgevallen aan corona gerelateerd. Als u het opzoekt dan kunt u controleren dat er per jaar 7 miljoen mensen sterven aan aandoeningen gerelateerd aan tabak, en er zijn 3 miljoen alcoholdoden. bron  CDC en de WHO:

Ecuador, Brazilië, India

Herinner je je nog de artikelen over Ecuador? De lijken lagen op straat, het grote sterven stond op het punt van beginnen? U kunt hier concluderen hoe het met Ecuador is vergaan. Er zijn 18.550 doden gerelateerd aan corona. Op een bevolking van 17 miljoen. Net zoveel als in Nederland. Alleen zijn er bij ons iets minder sterfgevallen in verband gebracht met corona. In totaal 16.876. Ruim een jaar in de pandemie en zowel in Ecuador als Nederland is 99,9 procent van de bevolking niet aan corona overleden.

Dan Brazilië. Al meer dan een half jaar de boeman. Hoe het niet moet. De aanpak is door deskundigen zelfs betiteld als een gevaar voor de wereld.

bron: statista

Wat is de werkelijkheid? Waar vind je Brazilië op deze lijst? Nog net niet in de top tien gemeten naar slachtoffers per miljoen inwoners. De Balkan lijkt een veel groter gevaar. Daar sterven per miljoen inwoners meer dan tweeduizend mensen (zie meest rechtse kolom). Ook dit valt overigens wel weer mee. Want 99,7 tot 99,8 procent van de bevolking leeft nog of is aan andere oorzaken bezweken.

En nu is India de boeman. Met ruim 1,3 miljard inwoners heb je het al snel over grote getallen. En omdat India maar weinig te besteden heeft zijn er niet zoveel beademingsapparaten en kunnen journalisten naar adem happende Indiërs tonen. Er zijn volgens de statistieken ruim tweehonderdduizend sterfgevallen gerelateerd aan corona. Dit zijn er 150 per miljoen. Ter vergelijking, in Nederland zijn het er ongeveer duizend per miljoen. Nederland doet het relatief veel slechter dan India. Bij ons heb je een 6 keer grotere kans gehad aan Corona te overlijden dan in India.

Nederland

Zonder over de IC te beginnen, zonder over aantal testen te beginnen, alleen kijkende naar de totale sterfte. Dan is deze grafiek van het CBS interessant:

Ziet u de lichtblauwe lijn die ophoudt? Dat is de totale sterfte per week in 2021. Zo bang moet u dus zijn! De sterfte is misschien iets hoger dan gemiddeld.

Hoe zit het met het aantal overledenen per dag? Het RIVM meldt:

De afgelopen zes weken, zeg sinds midden maart, schommelt het rond de twintig per dag. Besef wel dat de gewone griep dit seizoen geen slachtoffers maakt. Politici en deskundigen beweerden dat we in een gevarenzone zitten en we de maatregelen niet konden versoepelen. Sinds begin / medio maart valt dat wel mee.

Tachtig procent van de Nederlanders is onder de 65, deze lopen nauwelijks risico (bron RIVM):

De bezetting van de ziekenhuisbedden in de tijd, bron is corona dashboard rijksoverheid

Tweeduizend bezette bedden lijkt veel. We hebben ondanks de jarenlange bezuinigingen ongeveer veertig duizend bedden. Het zou sportief zijn als het rijkscorona dashboard laat zien dat ongeveer 95 procent van onze ziekenhuisbedden niet worden bezet door corona patiënten, maar zoveel transparantie kan niet worden verwacht.

bron

Bij de bezetting van de IC bedden doen ze dat wel (bron corona dashboard rijksoverheid):

Helaas zijn ze ook hier niet helemaal transparant. Dit percentage is weinig zeggend omdat het niet uitgaat van de maximale capaciteit. Maar het aantal bezette bedden. Het lijkt er zo op dat we tegen de grens aanlopen.

Als maximale capaciteit worden getallen van 1550 tot 1700 genoemd. Het relevante percentage is dan 807 delen door 1700. En daalt dan tot onder de 50 procent. Het niet relevante percentage op het rijks dashboard is 65,6 procent, het relevante percentage is 47,5 procent.

Dus zelfs op de IC valt het mee.

Het land heeft zich door politici en deskundigen bang laten maken. Er zijn u rituelen opgedrongen als mondkapjes en avondklok. U heeft grote offers gebracht. Er wordt gesproken over corona paspoorten. Een testsamenleving. Corona is nauwelijks een probleem voor de 80 procent van de bevolking onder de 65 jaar. En de ouderen kunnen zich nu laten vaccineren. Het is tijd dat de massahysterie stopt. Nu. Meteen. Een groot percentage van de bevolking is nog steeds een op hol geslagen kudde. Die vrijheden en welvaart vernietigen. Dit is geen mis of desinformatie. Dit artikel is gebaseerd op controleerbare bronnen. Ik verbind slechts de punten zodat er perspectief ontstaat.  

dank voor uw aandacht

Eventueel kunt u hier verder lezen over corona vaccins

7 REACTIES

 1. In alle landen is vrijwel hetzelfde aan de hand; hier zit simpelweg een plan achter want zoveel toeval bestaat niet. De wappies weten dit al langer maar de rest gaat het waarschijnlijk nooit zien.

 2. zou er een commissiestiekum binnen het rivm bestaan die de behandelmethoden bijhoudt.
  of hebben zij dit onmogelijk gemaakt door hoor en wederhoor door toren hoge boetes te vervangen.
  slikt u uw vitamine d nog

 3. Veel ophef vanmorgen in de politiek over een 5 mei poster van FvD:
  https://www.ad.nl/politiek/boosheid-om-walgelijke-bevrijdingsdag-poster-fvd-baudet-doet-kritiek-af-als-hypocrisie~ad8c0d33/

  Baudet doet die kritiek af als hypocriet en daar heeft hij volstrekt gelijk in! Niet vanwege Baudets houding over corona want daar ben ik het mee oneens. Maar wel over hoe er gehandeld wordt tegenover gedupeerde ouders in de kinderbijslagaffaire, het wangedrag van het kabinet, het gelieg daarover en de coalitie die dat wangedrag en gelieg beloont. Met als resultaat dat opperleugenaar Rutte gewoon weer premier zal worden.
  Daarom is deze poster terecht en zijn de klachten van politici schijnheilig!

  • Hi Winston. Dank voor je linkje, ik heb er een artikel over geschreven. En ik ben het met je eens, als de regering zich niet langer laat controleren, is er geen vrijheid. En als je dat dan toch gaat vieren ben je hypocriet.

 4. Ratio, kun je mijn reactie verplaatsen naar jouw artikel, waar het hoort? Thanks

 5. In het AD staat vandaag dit: https://www.ad.nl/binnenland/iets-minder-positieve-tests-ook-veel-minder-druk-in-de-teststraten~aa7bd391/
  Minder besmettingen maar ook veel minder testen.
  Meteen wordt gesuggereerd dat die 90.000 minder testen in de afgelopen week verband houdt met een storing bij de GGD waardoor er minder testen zouden zijn geweest.
  Maar er is ook een andere mogelijkheid die niet wordt genoemd: zouden er misschien 90.000 mensen minder zijn met klachten zodat er geen reden was om zich te laten testen?
  Dat de pandemie terug loopt? Of mag je dat niet zeggen omdat het OMT dan in zijn hemd staat?

Comments are closed.