Het schandaal van de 100 miljoen voor onbruikbare en nimmer gebruikt zullende worden mondkapjes bevat alle elementen van hetgeen er mis is met een inherent imbeciele, corrupte en spilzuchtige overheid die het geld van de belastingbetaler gegarandeerd op zodanige wijze uitgeeft, dat:

01.

zij die productief zijn, geschaad worden

02.

zij die corrupt zijn, verrijkt worden

03.

zij die de schade veroorzaken, niet slechts vrijuit gaan, doch excessief beloond worden voor hun gedrag.

Zou men over een dergelijke affaire lezen in een novelle, dan zou de lezer onderstellen, dat een dergelijke opeenstapeling van fouten en anomalieën in de werkelijkheid van alledag onmogelijk zou zijn, vergetend, dat de werkelijkheid altijd vreemder is dan de inhoud van de fantasieën van de meest geniale romanschrijver.

Niets is gevaarlijker dan een domme en welmenende overheid, wier uitvoerders meer schade aanrichten dan het grootste gespuis dat door de schoot der natie geproduceerd is en onze dreven 24 uur per dag onveilig maakt.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. Het lijkt er inderdaad op dat Sywert de oplichter er mee weg komt. Hij mocht gaan sjoppen met de portemonnee van pappie – de corrupte minister die lid is van dezelfde partij. Hij klungelt wat aan, anderen regelen de deal. Sywert belooft het te regelen zonder er zelf beter van te worden, maar steekt het wisselgeld in zijn eigen zak.

  En het is allemaal “volgens de regels gegaan”. Want de oplichter hoort bij hetzelfde kliekje als de minister. De rest mag het betalen. Interessant detail is dat Geenstijl als een malloot zijn best doet om het allemaal recht te praten want Sywert is een billenmaat van de redacteur.

  Wat er van mij met dit soort ongedierte mag gebeuren zal ik maar in het midden laten…

 2. Vergeet ik nog bijna het grote nieuws. Minister met de rare schoenen heeft niet alleen 100 miljoen euro weggepist aan nutteloze mondkapjes. Maar nog 5,5 miljard euro meer.

  Wie zijn de lieden, vriendjes, ‘artsen’, ‘wetenschappers’, die zichzelf lopen te verrijken met onderzoeksbureau’s en laboratoria waar men voor excessieve prijzen tests kan doen, en spuitjes prikken? Al dan niet via BVs en Stichtingen waar familie en vrienden de boel regelen. Want andere vriendjes vinden het wel goed zo.

  En welke ‘minister’ gaat dit alles straks tot staatsgeheim verklaren? Om niet in de schijnwerpers te komen als de corrupte aap die die allemaal wel best vond.

 3. Kijk, daarom moet je niet meer stemmen. Met stemmen legitimeer je de corruptie van het landsbestuur en de rest van de politiek.
  En kun je moreel gezien ook geen bezwaar meer maken en dwars liggen; je hebt er immers feitelijk mee in gestemd.

 4. Het is veel groter dan het mondkapjes schandaal.
  Baudet liet zien dat 600 miljoen corona gerelateerde gelden gewoon verdwenen is.

 5. De mondmutsen zijn zeer ws niet medicinaal, dus kunnen de prullenbak in. Zonde van het held!!

Comments are closed.