9 REACTIES

 1. Hoe lang zou deze video op Youtube blijven staan?

  Interessant om te weten dat in 1913 en 1898 de temperaturen hoger waren dan laatst. In de USSA… Zijn er van temperaturen en -records van voor de 19e eeuw betrouwbare gegevens bewaard gebleven?

  Ondertussen is het hier een gewone Hollandse zomer zoals ik er al veel heb meegemaakt. Wanneer komen de eerste artikelen over “extreme temperaturen/regen/droogte/kou/wind/enz”? De massa kan niet eeuwig bang blijven voor corona.

  • Slechts in 10% van de totale tijd op Aarde was het koeler/kouder dan nu? Inderdaad leuke video. Ook een kandidaat voor verwijdering door big tech.

   Het leven in het Westen is steeds meer leven in een sekte aan het worden. Democratie = debielen regeren. Waar kunnen ze anders zo’n luie dikbetaalde baan krijgen? En zoveel aandacht?

   • Heritage Institute for Policy Studies heeft vaak interessante video’s over klimaat. De kosmische cycli hebben op de lange termijn een overheersende invloed, terwijl de zonnecycli de middellange en korte termijn beïnvloeden. De mens heeft eigenlijk alleen op de hele korte termijn en regionaal invloed.

    Het is ook de vraag of de temperatuur de CO2 concentratie in de atmosfeer volgt of juist andersom.

    Verder zijn temperatuurmetingen enorm afhankelijk van tijd en plaats en van de lokale omstandigheden. Toen het KNMI een referentie meetstation in De Bilt een paar honderd meter moest verplaatsen, hebben ze een correctie naar beneden op de oude meetwaarden moeten doorvoeren om die weer op de nieuwe te laten aansluiten. Daardoor lijkt het alsof het vroeger koeler was dan nu.

    Door de grote variatie per meetpunt en de zeer ongelijke verdeling van de meetpunten over de Aarde is de nauwkeurigheid van de klimaat rekenmodellen heel gering. Politici die denken, dat je met wet-en regelgeving de temperatuur op Aarde tot op een tiende graad kan regelen, zijn volkomen geschift.

    ___________
    “It was warmer than today for at least 95% of the last 10.000 years. Actually, 90% since creation the Earth was warmer than it is now. Over all of geologic history, 4.65 billion years, between 5 and 10% of that time was there any substantial ice on Earth. Now there is, there is Greenland, Antarctica and summer ice in lots of places.

    Also, we’re at one of the lowest levels of CO2 in Earth’s history. 440 million years ago, when we we’re at the depth of the coldest periode in the last 500 million years, we had 1100% of todays CO2 levels according to geologic proxi’s. So 40% rise since 1880 is peanuts.”

   • @Peter de Jong
    Geschift zeker. Sekteleiders steeds meer. Het lijkt wel of wij dag en nacht met deze idioten bezig moeten zijn. Alsof ze ambassadeurs zijn van het bovennatuurlijke en alsof wij daarnaar zouden moeten luisteren.

    Dat ze gek zijn stoort mij niet zo. Dat zij zoveel macht hebben wel.

  • Interessant inderdaad. Dank.

   Zelf vind ik deze video erg overtuigend: https://www.youtube.com/watch?v=wXSt3u9-9-U&t=1515s&ab_channel=RathnakumarS

   Voor zover ik kan beoordelen staat het zo goed als vast – voor zover dat kan in de wetenschap – dat het warmte absorptie vermogen van CO2 bijna verzadigd is. Maw, een verdubbeling van CO2 in de atmosfeer, dus van 400 ppm naar 800 ppm, heeft nauwelijks effect op het warmte vasthouden door CO2. Ik hoor het graag als dit niet klopt, voor zover ik weet is dit nergens debunked en is het een ‘ simpel’ meetbaar fenomeen.

   • Verzadiging treedt op bij een homogene verdeling van CO2 in de atmosfeer. In de praktijk heeft de atmosfeer echter een gelaagde opbouw met afnemende CO2 concentratie naarmate je hoger komt. Verzadiging treedt dan pas op bij zeer hoge CO2 concentraties:
    https://youtu.be/we8VXwa83FQ

   • om de een of andere reden kan ik niet reageren op de reactie van Peter de Jong, dus hierbij maar een reactie op mijn eigen post.

    De opmerking dat er een gelaagde opbouw is is een goede aanvulling. De analogie met de meting van CO2 absorptie in een buis gaat echter mank. Net zoals de aarde/atmosfeer vergelijken met een broeikas. Dr. William Happer is niet de eerste de beste (ok geen argument) maar die heeft hier uiteraard rekening mee gehouden. Zijn betoog ziet op metingen van CO2 absorptie in de gehele atmosfeer.

Comments are closed.