Niet direct libertarisch maar wel leuk. Voor als je je op een regenachtige zondag even wenst te vermaken, Nieuwspaal, mogelijk beter dan de Speld.

Klimaatactiviste Greta Thunberg is begonnen aan haar zwemtocht naar de klimaattop in Glasgow. De 18-jarige Thunberg dook zaterdagochtend bij Stockholm het water in. Wereldleiders praten in Glasgow over maatregelen die de klimaatverandering moeten tegengaan. Ook de bekende klimaatactiviste Greta Thunberg komt naar Glasgow om de klimaattop bij te wonen. Omdat reizen per vliegtuig of boot slecht is voor het milieu, besloot Thunberg zwemmend naar de klimaattop te komen. Greta Thunberg zwemt via de Oostzee en de Noordzee naar Schotland. Verwacht wordt dat Thunberg vanmiddag bij de Edinburgh aan land komt, waarna ze het laatste stuk naar Glasgow kruipend zal afleggen.

7 REACTIES

  1. De medische ploeg en media en al hun vervoersmiddelen zullen bij elkaar waarschijnlijk belastender zijn voor het milieu dan haar individuele reis per voertuig.

  2. Greta kan toch eerst naar Jeutebork fietsen en dan met de roeiboot naar Glasgow (laatste stuk lopen)? Sportief hoor, dat eind helemaal gaan zwemmen en ook nog vanaf Stockholm.

  3. Greta, de wereldbevolking zal nog toenemen wat is volgens jouw de invloed van deze nieuwe aanwas op het klimaat. Geef eens een voorbeeld wat zij gaan bijdragen. Om het makkelijk te maken, neem jezelf als voorbeeld en ga eens uit van 3000 miljoen mensen extra t.o.v. van nu 7000miljoen.
    Kom je dan niet tot de conclusie dat de hoeveelheid te veel is?

  4. Als ze haar mond mart niet open doet, dan krijg een scheut zout water binnen

  5. Ze kan beter eerst naar Göteborg lopen, of als ze het toch helemaal wil zwemmen: via het Götakanaal.

  6. Gelukking voor haar is het watertemperatuur al zo hoog gestegen, dat ze niet onderkoeld raakt. 😉

Comments are closed.