Doorverwijzing naar een artikel op de TPO: Stel je voor dat minister Max van der Stoel van Buitenlandse Zaken in 1974 tijdens de vijf dagen durende gijzeling van de Franse Ambassade in Den Haag door leden van het Japanse Rode Leger -er vielen geen doden, al was het risico levensgroot gezien de bloedige reputatie van de Japanners- had gezegd “Het is loodzwaar om te doen, maar wel prachtig. Ik had het voor geen goud willen missen”. Of dat Dries van Agt, minister van Justitie ten tijde van de gewelddadige beëindiging van de treinkaping door Molukkers bij De Punt in 1977, waarbij acht doden vielen, had gezegd “Het was loodzwaar om te doen, maar wel prachtig. Ik had het voor geen goud willen missen”. Of minister-president Mark Rutte, die terugkijkend op de MH-17 aanslag – 298 doden – zou zeggen “Het was loodzwaar om te doen, maar wel prachtig. Ik had het voor geen goud willen missen”.

Deze tweet uit februari is nog steeds relevant. Best wel eng zoals Hugo de Jonge denkt. Hij is mogelijk een nog grotere narcist dan Thierry Baudet. Ik schrijf liever geen persoonlijke aanvallen, daarom verwijs ik verder naar het artikel van Geert Dales op TPO. De persoonlijkheidsanalyse van Geert Dales is relevant. Omdat narcisten niet goed samenwerken en vaak verwijderd zijn van de realiteit. Het narcisme van Thierry Baudet doet zijn renaissancevloot geen goed. Het narcisme van Hugo is gevaarlijker omdat deze man zoveel macht heeft.

25 REACTIES

 1. Hij is mogelijk een nog grotere narcist dan Thierry Baudet? Hebt u uzelf wel eens in de spiegel bekeken Ratio?

  • Waarom mag er hier geen kritiek zijn op Thierry? Is dit een FVD/ renaissance /VOC site?

   Libertarisme was toch iets anders, dan de altright, dacht ik altijd?

   Mag er wel kritiek zijn op Lilian Marijnissen, of Wopke Hoekstra? Maar niet Thierry? Thierry is de goede politicus? Leuk, een politicus ! Die gaat allemaal problemen oplossen !!

   • Je mag best kritiek op Baudet hebben. Er zijn geldige argumenten te bedenken. Echter, “narcist” is geen argument.

   • Baudet een narcist vinden, is meer een mening, dan een argument. Ik vind Baudet wel/niet een narcist.

    Ik denk overigens dat hij doet alsof hij een narcist is.

    Goed, jij en Youp hebben mij meerdere keren de huid vol gescholden. Dat mag dan wel? Maar papa Baudet mag niet op zijn tere zieltje getrapt worden? Zal hij dan boreale traantjes huilen, als we hem ‘narcist’ noemen?

 2. Dus een totale verwoesting van de maatschappij, had hij voor geen goud willen missen…..

  Ok, klinkt vrij nihilistisch…

 3. Ik denk trouwens niet dat Baudet een narcist is. Hij schrijft ook romans en speelt piano etc. Ik denk dat hij meer een kunstenaar is, die de politiek als podium gebruikt en dat gaat dan mis.

  • Klopt hij is geen narcist. Dat is een afleiding zodat de mensen niet op zijn argumenten hoeven in te gaan.

   “Het narcisme van Thierry Baudet doet zijn renaissancevloot geen goed. ”
   Iemand narcist blijven noemen doet jezelf ook geen goed.

   • Baudet is meer een clown, dan een narcist. Niet dat je daar iets aan hebt, verder. Als hij zo gaat uitweiden, in ‘de kamer’, zie je dat hij enorm geniet van zijn eigen wollige taal en zijn bombastische volzinnen. Hij zit een beetje te spelen daar, in ‘de kamer’. Iets dat ik op zich ook wel weer snap.

    Ik denk dat mensen als ‘Bruls’, of ‘Kaag’, of ‘De Jonge’, dat zijn wel echt volbloed narcisten. Die mensen vinden zichzelf wel echt superieur ten opzichte van ‘het domme volk’

   • Hoe verklaar je dan de opmerking die hij plaatste naar zijn “ambtsgenoten in de Tweede Kamer” van: “Daar zijn jullie te dom voor”?

    Thierry wordt van alle kanten aangevallen, er is zeer gekleurde anti Thierry berichtgeving alom. Waardoor iemand mee kan gaan met de stroom huilende wolven. Ik denk echter dat ik me daar niet door laat beinvloeden.

    Gaat Thierry dezelfde kant op als Ayn Rand? Die op het einde een bende ja-knikkers om zich heen verzamelde? Ik hoop het niet.

    Thierry is intellectueler dan de meeste andere kamerleden. En heeft originelere gedachtes en woordgebruik.

   • Hij kan akelig uit de hoek komen. Hij noemde de Jonge ‘schoolmeestertje Hugo’. Maar dit zal alleen maar tegen hem gebruik worden.

    Zei hij dat, daar zijn jullie te dom voor? hahahaha. Ja, maar hij schiet zichzelf alleen maar in zijn eigen voet daarmee, hé. Dat vind ik dan weer eigenlijk best wel dom, van hem. Als we het dan toch over ‘dom’ en ‘slim’ hebben. Zonder dit soort hatelijke opmerkingen, had hij meer bereikt in ‘de kamer’. Het is net als het geschreeuw over ’tribunalen’. Wat schiet je daar nou mee op? Denk eens tactisch, heren.

    Thierry is intellectueler dan de meeste kamerladen. Ja, daar is ook niet zoveel voor nodig hahahaha

    Ayan Rand is een overgewaardeerde goeroe geweest. Een sekteleider(ster), met een verbitterd karakter en een getroebleerd verleden.

  • Mijn woordenboek omschrijft narcisme als “ziekelijke liefde en bewondering voor zichzelf, naar Narkissos uit de Griekse mythologie.”

   Die beschrijving lijkt mij wel bij hem passen. Maar je kan zijn gedrag ook als provocerend zien. Hoe dan ook, ik zie niet ‘redder des vaderlands’ in hem die anderen er wel in zien.

   Hugo is een ijdeltuit. Was niks en kon niks en nu is hij toch minister. “Heeft-ie mooi geflikt”. Ik vind hem het meest op zijn plek passen in de oliebollenkraam op het plein hier in de buurt.

   • “ziekelijke liefde en bewondering voor zichzelf’

    Hier lijkt mij eigenlijk niet zoveel mis mee. Iemand moet toch van je houden. Als jullie niet van mij houden, dan doe ik het wel !!!

    Ik vind hem het meest op zijn plek passen in de oliebollenkraam op het plein hier in de buurt. hehhehehhehe

   • Mensen vinden die soort van prekende toon heel mooi, van Hugo. Dat geeft ze een gevoel van geborgenheid. Papa lost het op, kusje voor het slapen gaan. Wees niet bang voor de omnikron onder je bed

   • “Papa lost het op, kusje voor het slapen gaan.”

    Dat kon je wel eens goed zien. De bange muizen die bescherming zoeken bij Vadertje Staat. Ik denk dat Hugo bijgestaan wordt door een legertje media-trainers e.d.

    omnikron is in het Engels omicron, wat een anagram is van ‘moronic’ (achterlijk). Zou dat toeval zijn?

   • Omnikron klinkt als een slechterik uit een of andere Disney film.

 4. ‘dom’ is een veroordeling, net als ‘narcist’ en ‘clown’. Jullie zijn zelf niet beter als hij.

  • Verschil is dat ik niet in ‘de kamer’ zit en dat mensen niet op mij stemmen en ik niet pretendeer namens ‘het Nederlandse volk’ te spreken

  • @Een ander. Iemands persoonlijkheid is belangrijk voor de functie die hij uitoefent. Een depressieve persoon met zelfmoordneigingen wil je niet als piloot hebben. https://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_by_pilot#By_pilots_in_control_of_whole_flight

   Geert Dales weet in het artikel aannemelijk te maken dat Hugo een narcist is. Het is daarom een aannemelijke constatering. En geen op niets gebaseerd gescheld. Een narcist aan het roer van het ministerie van gezondheid tijdens de corona crisis, is toch iets om je zorgen over te maken

   • Als ik met het vliegtuig ga, heb Ik altijd het liefst een schizofrene, ongediplomeerde piloot uit het oostblok, die tijdens de vlucht aan automutilatie en/of masturbatie doet

   • “Een narcist aan het roer van het ministerie van gezondheid tijdens de corona crisis, is toch iets om je zorgen over te maken”

    Als Geert Dales, of wie ook, had gezegd, dat het geen narcist is, waren zijn acties dan wel goed? De man is ongeschikt wegens kwaadaardig, autoritair, globalistisch, etc.

   • Hier heeft een ander wel een punt. Of de man nou ‘heel narcistisch’ is, of niet, maakt in princiepen niet zoveel uit. Het gaat meer om zijn handelingen, zijn beleid

Comments are closed.