Ik kreeg wat zorgelijke appjes van de week. Had ik het al gehoord? Het OMT adviseert om nu ook buiten (‘op drukke plaatsen’!) mondkapjes verplicht te gaan stellen. (De regering heeft dat advies inmiddels overgenomen.) Dat zou bij mij – als erkend mondkaphater en voorzitter van het Nationaal Comité tegen Verplichte Mondkapjes – wel hard aankomen, dachten mijn kennissen.

Ze hadden zich geen zorgen hoeven maken. Wat dit soort gestoorde geesten bedenken is voor mij geen enkel emotioneel probleem. Ik draag geen mondkapje, binnen niet, en buiten ook niet. Ik ben ook al lang geleden opgehouden het OMT serieus te nemen.

Zo’n nieuw extremistisch Befehl is eerder een probleem voor mensen die nog in deze overheid (willen) geloven. Die in het najaar braaf allemaal weer hun mondkapje hebben opgedaan in de supermarkt en overal elders waar het weer verplicht werd gesteld. Die zichzelf toen wijs maakten dat dit wel nodig zou zijn vanwege de volksgezondheid. En die nu zichzelf wéér wijs moeten maken dat ook dit nóg radicalere voorschrift (we doen in niets meer onder voor de Taliban) enig nut of zin heeft. Dat zal niet meevallen.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat er nog steeds mensen zijn die de ‘maatregelen’ van de overheid uitleggen als bedoeld ‘om de zorg te ontlasten’ of dat soort onzin. Tot 17.00 uur sporten om de zorg te ontlasten? Mondkapjes zijn bewezen nutteloos tegen virusverspreiding én bewezen schadelijk voor de gezondheid. Zie alle documentatie op deze website. De hoerlingen van het OMT weten dat uiteraard ook. Als dat niet zo was, komen ze wel een beetje laat met hun advies!

En trap alstublieft niet in die hele discussie over medische en niet-medische mondkapjes. Dit gaat niet over gezondheid. Deze lieden komen met dit advies omdat het deel uitmaakt van hun bredere programma om de bevolking te conditioneren en controleren. Waarschijnlijk hebben ze te horen gekregen vanuit andere landen dat Nederland op dit puntje uit de pas loopt, en proberen ze dat nu te herstellen. Wanneer je de bevolking wil onderdrukken, wil je niet dat er ergens mensen rond lopen die niet meedoen. Dat ondermijnt je gezag. De Taliban staan ook geen uitzonderingen toe bij hun kledingvoorschriften.

Het doel van dit bewind is totale controle. Daar gaan ze mee door zolang ze ermee weg komen. Er is geen punt waarop ze van plan zijn te stoppen, geen ‘exit’, geen einde aan de lockdowns en de mondkapjes en de vaccinaties. Ze zullen af en toe de teugels laten vieren, en soms zal Oceanië de vijand zijn, en soms Eurazië. Maar de koers blijft hetzelfde. Terreur kun je niet stoppen door eraan mee te werken. Alleen door er niet aan mee te werken…

PS Wat de schadelijke effecten van mondkapjes betreft, daar schenken de beunhazen van het OMT geen aandacht aan, maar die zijn wel degelijk bijzonder ernstig. Vóóral voor kwetsbare mensen, zoals ouderen met ademhalingsproblemen en hartklachten, psychiatrische patiënten, kinderen en zwangere vrouwen (ben je zwanger, mijd het mondkapje als de pest!). Het dragen van een mondkap leidt onder meer tot een verhoogde inname van CO2 – al heel snel tot ver boven de Arbo-normen en vaak tot toxisch niveau – en verlaagde inname van zuurstof, ook zeer schadelijk. In de operatiekamer, waar artsen mondkapjes dragen (níet tegen virusoverdracht), wordt het zuurstofgehalte kunstmatig verhoogd en het CO2-gehalte verlaagd. Dan nog mogen ze de mondkapjes niet te lang dragen. Volgens de wet mogen mensen met gezondheidsproblemen bij hun huisarts om een medische uitzondering vragen, maar de meeste huisartsen werken hier op last van het Nederlands Huisartsen Genootschap niet aan mee. ‘Zo gaat-ie goed, zo gaat-ie beter, jouw gezondheid boeit ons geen ene meter’, is het motto van deze bureaucraten die hun roeping als arts al lang geleden hebben verraden (zie ook hun verbod op het Nobelprijswinnende geneesmiddel Covid-19).

19 REACTIES

 1. Ze adviseren maar een eind weg daar bij het OMT
  Ik kan mij daar niet mee bezig houden.
  Ik denk er net zo over en draag ook helemaal nergens een bekluier.
  En controle ben ik nog nergens tegen gekomen.
  En anders haal ik mijn poppenkast puffertje te voorschijn en verzin wel iets als astma of bronchitis waar ik last van heb of wat me te binnen schiet.
  Maar tot op heden heeft nog niemand mij ergens voor aangesproken w.b. een bekluier.
  Ik heb ook helemaal geen zin om met wie dan ook hierover in discussie te gaan.

 2. Omt denkt alleen aan verkoop, de lobbyisten!
  Dr Carla Peeters zeer sceptisch zegt dat deze geen enkele waarde hebben!
  Advies, alles loslaten!

 3. Ik draag geen mondkapje, binnen niet, en buiten ook niet.

  Ohhh, ga ik zeggen !!!!!!

  Boa’s !!!!!! Pak hem!!!!!!!!

  Dit gaat niet over gezondheid. Deze lieden komen met dit advies omdat het deel uitmaakt van hun bredere programma om de bevolking te conditioneren en controleren.

  Nee, maar daar heb je gelijk in. Ik sprak een VVD en/of D66 stemmer. En hij zegt: het doet er niet toe dat die mondkapjes niet werken, want ze leiden tot een sfeer van urgentie. En dat wil je. Waarom zou je dat willen?

  Het maakt mensen bang en als ze bang zijn, dan luisteren ze. Het mondkapje was misschien wel de eerste stap naar controle toe.

  Ik heb er niet zoveel tegen om het uit mijzelf te dragen, weetje, zo’n kapje. Maar dit gaat verder dan dat.

  De vraag is alleen, lukt het controle project? We zagen de laatste tijd dat provincies zich tegen het overheidsbeleid gingen richten. Burgemeesters van provincies. Iets dat ik niet gedacht had. Niet verwacht had. En iets dat eigenlijk al een beetje burgeroorlog is. Zodra de provincies zich tegen de overheid keren, wat heb je dan? Eigenlijk is het anarchisme. We zagen een vonkje anarchisme, vanuit een onverwachte hoek. Niets geen hanenkammen en leren jasjes en punkmuziek. CDA burgemeesters die ongehoorzaam worden.

  We moeten nu dat soort lieden ook aan ons binden. De CDA/D66 stemmers, die beginnen te twijfelen .

  • Je draagt dat masker niet uit je zelf maar omdat het je verteld is er 1 te dragen.
   En als je iets verteld wordt dan geef jij daar gehoor aan.
   Dat is heel iets anders dan het vrijwillig dragen.
   En zolang er mensen zijn die hier braaf gehoor aan geven, komen ze een heel eind met dat controle beleid.
   Zonder mensen die het dragen zouden ze helemaal nergens blijven met hun controle dwang.
   Dus bedankt dat je het mede verpest voor de rest die al die onzin allang door hebben en dat ook laten blijken.

   • Waarom die kut sfeer hier altijd?

    Ik zeg: als men het vrijwillig zou houden, zou ik er niet eens een probleem mee hebben. Ik heb de vrije wil, om wel/niet zo’n ding te dragen.

    Geld ook voor vaccins. Prima, als het maar niet gedwongen wordt.

   • Of jij je wel of niet heb laten inspuiten met gif, moet je helemaal zelf weten.
    Al sta je bij elke winkel te zwaaien met je QR code, moet je ook helemaal zelf weten.
    Het zijn de meelopers die het voor de rest verpesten.
    De mensen die beweren het allemaal niet zo erg te vinden als andere dit soort gedrag graag van je willen zien.
    En een bijkomend voordeel voor de overheid is dat je de rest zo ook wel angstig houd.
    Dat soort mensen zien ze juist graag over al rond lopen.
    Daar kunnen ze hun beleid op afstemmen, omdat er geluisterd wordt.

   • Bert

    Je kent mij niet. Je weet niet hoe ver ik mee ga, in dit beleid. Je weet niet of ik mij verzet heb en hoe. Of ik gedemonstreerd heb op het museumplein en/of hoe. Je weet niet of ik gevaccineerd ben of niet, of ik rechtszaken voer of niet.

    Ik voer mijn eigen strijd, dit doe ik altijd en ik doe het zoals ik dat wil. Ik ben nooit gelieerd aan partijen, of bewegingen.

    Zoals je kan lezen, heb ik het over een speculatieve situatie. Stel dat het zou zijn als het dragen van een fietshelm. Je mag dat op hebben, maar het hoeft niet. Stel dat het zo was. Dán boeide het me niet….

    Je vind de mensen gehoorzaam. Ja, maar dat komt ook door het falen van anarchistische bewegingen. Als hier niet altijd een kut sfeer was geweest, met reaguurders die elkaar helemaal verrot schelden, dan was het libertarisme toegankelijker geweest voor de meer doorsnee buitenstaanders. En dan doet het libertarisme het nog beter dan het linkse anarchisme.

    Anarchistische bewegingen moeten de mensen assertief zien te maken. Lukt dat niet, dan zullen de mensen steeds meer staat slaafjes worden. Als anarchistische bewegingen ontoegankelijk of onaangenaam zijn, vergroot de staat haar grip op de burger.

 4. Eerst een dringend advies, later gevolgd door een plicht, onder geweldsdreiging. Of ze rammen je gewoon in elkaar, want dat is ook al heel normaal. Een boete en dan min of meer verplicht naar de rechtbank toe, waar je niet naar binnen mag zonder masker.

  Met een FFP2-masker krijg je bijna geen lucht, en dat levert gezondheidsklachten op. Waarschijnlijk mag je masker pas af als je een dodelijke injectie neemt. Kinderen ook.

 5. Hier in de supermarkt loopt soms wel 15 tot 20% zonder masker in de supermarkt.
  Soms ben ik ook de enige die er geen 1 draagt.
  Je kan er eigenlijk geen peil op trekken.
  En aan een 1,5m regel stoort helemaal niemand zich meer.
  Had iedereen maar alles geweigerd vanaf het begin af aan, dan was het nooit zo een gekkenhuis geworden.

  • Ik heb er ook nooit een, en niemand die er iets van zegt.
   Het winkelpersoneel moet er ook een op, maar heel vaak hebben ze het onder de neus of kin.
   Het is alleen een symbool van gehoorzaamheid.

   • Ik draag hem onder de neus.

    Stoer wel, hé. Legendarische rebel, ben ik toch

   • Achter de kassa zit hier zelfs soms ook iemand zonder masker.
    De bedrijfsleider hier had bij de eerste keer dat ze maskers droegen al aangegeven om geen agentje te gaan te gaan spelen in zijn zaak.
    Dat was namelijk niet zijn taak als supermarkt beheerder.
    Hadden ze allemaal zo gereageerd, dan had de overheid helemaal niks om af te dwingen.
    Het zijn de meelopers die beweren het uit een eigen vrije wil te doen die het in stand houden.
    Helemaal niemand bedenkt uit ze eigen om zijn of haar adem vrijwillig te belemmeren en daardoor dan maar minder zuurstof krijgt.

   • Bert

    je loopt in zo’n supermarkt, met het mondkapje af. En dan komt er zo’n werknemer op je af, die boos op je wordt etc. Niet iedereen heeft daar altijd zin in.

    Als ik in een vecht bui ben, dan doe ik het mondkapje af in de supermarkt. Maar je voelt je dan toch weer zo bekeken etc. Ik heb ook zoiets als. Ik doe al andere dingen voor de strijd.

    Het zijn moeilijke tijden. Elkaar uitschelden helpt niet. Elkaar op een forum als dit uitschelden, is iets waar je de staat meet helpt. De staat wilt dat. Ik ben in het verleden ook te hatelijk geweest.

    Ook achterlijke antisemitische en/of racistische dingen hier posten, helpt de staat. Je maakt het libertarisme als beweging kapot, daarmee. Alle buitenstaanders zullen namelijk zeggen: ohhh, maar dat zijn gestoorde mensen, daar luisteren we niet naar

   • @ nayakosadashi2020,

    Ik weet niet waar jij al die scheld partijen en hatelijkheden in herkent.
    Ik schrijf enkel op hoe ik er over denk.
    In geen enkele reactie spreek ik jou ergens op aan.
    Ik houd nou eenmaal niet zo van mensen die beweren het allemaal niet zo erg te vinden. Dat zijn de meelopers.
    En daar zeg ik iets over. En dat jij jezelf aangesproken kan voelen.
    Ja, daar kan ik verder ook weinig aan doen of veranderen.

    En je moet er geen andere bij gaan halen als iets wil vertellen.
    Die mensen zijn er nu niet.

   • Ik zeg niet dat jij scheld, of wat dan ook

    Maar lange tijd was dit forum één groot digitaal haantjesgevecht. Prima, maar niet zo productief. Het verneukt libertarisme.

    Ik zeg niet dat het allemaal wel mee valt. Je moest eens weten, hoe mij privé leven eruit ziet.

    Doe geen aannames, over mensen die je niet kent

 6. Nieuwe mondkapjes voor in de nek ipv voor de mond, namelijk voor wappies, die kletsen uit hun nek?

 7. Er is geen enkel bewijs voor virus verspreiding. Virussen worden in je eigen cellen aangemaakt om giftig celmateriaal op te ruimen. Ze zijn niet levend en geen oorzaak, maar het gevolg van ziekte. Gedurende de Spaanse griep is er geprobeerd om met spuug, hoesten, wat dan ook, gezonde mensen te besmetten. Het lukte totaal niet.

 8. Heb nooit een van de aanbevelingen gedaan, zal ik ook nooit doen. Mijn leven mijn keuze. Muilkorven zijn voor honden die anders bijten en voor slaven. Goed om onderdaniheid aan te tonen waneer de gedragsverandering gehoorzaamheids traject met success is afgerond. Verder doet doet de muilkorf niets nuttig.

Comments are closed.