Het feit is door hen bevestigt dat dóór dwíngende richtlijnen voor verpleeghuizen de helft van de coronadoden 2020 in verpleeghuizen viel: bijna 3000 zeer kwetsbare mensen overleden. Een werknemer zou aangeklaagd worden voor dood door schuld.

Het kabinet baseerde zijn besluiten alleen op de adviezen van het OMT…. De crisis had ongekend grote gevolgen voor de verpleeghuizen, maar ook voor het onderwijs, de cultuursector en het midden- en kleinbedrijf. Die effecten maakten van de gezondheidscrisis een maatschappelijke crisis… Het kabinet…. keek alleen naar de coronapatiënten in de ziekenhuizen. De bescherming van kwetsbare ouderen binnen verpleeghuizen heeft gedurende de eerste golf weinig aandacht gekregen. Terwijl voorzitters van zorginstellingen als Meander al in april 2020 hierover hard aan de bel trokken bij de overheid. De Raad spreekt van een ‘stille ramp’: ongeveer de helft van de coronasterfgevallen in Nederland tot september 2020 betrof inwoners van verpleeghuizen.

RTL-nieuws 05 juni 2020: begin 2020 bijna 3000 doden gevallen alléén in verpleeghuizen

16 REACTIES

 1. Het antwoord hierop kan je al naar raden.
  Met de kennis van nu………………………………………
  Maar we hebben ons tot het uiterste ingezet.
  Glas, plas, enz……………………………..en dat was het dan.
  Ik loop al te lang hier rond om nog te denken dat er ooit iemand voor wordt op aangesproken.
  Ze komen er mee weg, zo als met alles wat ze hier flikken.

 2. Ziekenhuisbezetting was de verantwoordelijkheid van de overheid. Een voorbeeld van het eigen straatje schoonvegen en wanbeleid over IC-bedden verdoezelen. De rest kon letterlijk doodvallen.

  • Ja het rammelt aan alle kanten bij de overheid. Een opleiding tot IC-verpleegkundige kan normaal in 18 maanden, ziekenhuizen als o.a. het universitair ziekenhuis in Maastricht hadden nu een verkort traject opgezet van een jaar.
   Daar heeft de overheid zo goed als niets mee gedaan ze hadden dat model zó kunnen overnemen en dan hadden we nu téveel IC-verpleegkundigen. Materiaal voor een IC-afdeling kun je nog véél sneller inkopen.
   Dat zou men ook mee kunnen nemen in de ‘zware nalatigheid’ of hoe dat juridisch ook heet van de overheid, zeker in 2021 had men alles in orde kunnen hebben. De nabestaanden van die onnodig vroegtijdig overleden ouderen in verpleegtehuizen zouden massaal met duizendtallen aangifte moeten doen tegen de overheid, fractievoorzitters in de 2e kamer die dit ‘beleid’ hebben goedgekeurd, Hugo de Jonge, Rutte en het ministerie VWZ. Maar níemand doet iets….

   • Beste Skarsgärd,

    En als men het voor de rechter brengt dan geeft de rechter de voorkeur aan de ‘wensen’ van de overheid.
    Recht hebben is inmiddels heeeel iets anders dan recht krijgen.

   • Klopt Tigron, recht en rechtvaardigheid zijn niet hetzelfde en de afgelopen decennia vooral behoorlijk ver uit elkaar komen te liggen. Wat de weledelachtbare rechters, officieren van justitie en politici niet (meer) weten is dat vrede en rechtvaardigheid twee zijden van dezelfde medaille zijn: zonder het een is er niet het ander. De zwijmelarijen van ‘vrede’ kan er nooit zijn als er geen rechtvaardigheid is. Alle grote volksopstanden en revoluties zijn er geweest omdat de onrechtvaardigheid de spuigaten uitliep of zélfs tot wet verheven was. De geschiedenis herhaalt zich altijd, vaak op nieuwe manieren en niet te volgen, daar zal onze tijd niet voor de éérste keer in de geschiedenis een uitzondering op zijn.

    Je kent misschien in het kaarten wel de uitdrukking: “je hand overspelen”?

   • Tigron, kan toch ook niet anders.
    Aan wie hebben al die gasten in de regering nou trouw gezworen?
    Aan willem de overbodige.
    En van wie hangt er een portret boven het hoofd van die rechters die op ze neer kijkt?
    En nogmaals, van willem de overbodige.
    En bij wie staan ze op de loonlijst?
    Geheel toevallig weer bij willem de overbodige.

 3. Wie is de onderzoeksraad eigenlijk? Klinkt weer heel erg als een overheidsclubje wat zogenaamd onafhankelijk is van diezelfde overheid terwijl de leden eerst zijn aangewezen en vervolgens worden betaald door de overheid. Wie gelooft nog dat je dan onafhankelijk kunt zijn?

  Maar goed, we weten dat het een plandemie is geweest. Ook deze situatie moet voorzien zijn. Ze zijn tussentijds gewaarschuwd. Niets gedaan. Dit is zo gewild. Er zijn te veel ouderen. Nu een paar duizend minder.

 4. In een buitenlandse krant las ik dat Zwitserland van de één op de andere dag meteen zo goed als álle maatregelen heeft afgeschaft. De Zwitserse minister van Volksgezondheid zei dat de Zwitsers moeten leren leven met het virus; “eind maart zijn alle mensen in Zwitserland in contact gekomen met het virus. Daarom is het “zinloos” om te zeggen dat degenen die positief testen, de rest van de bevolking zouden infecteren” – dat zíjn ze namelijk al.

  En daarin over de Duitse aanpak, een beetje ‘loslaten, maar……, die érg veel lijkt op hoe het bij ons gaat:

  “De Duitse minister van Gezondheid blijft erop hameren dat hij “elk moment kan terugkomen op de opgelegde maatregelen”; gerechtvaardigd met zijn bijeengegoochelde fantasie-cijfers, die alleen nog bestaan in de kronkels van die minister van Gezondheid en de hersenspinsels van het Duitse RIVM.”

 5. We zullen zien of de democratie nog enigszins blijkt te werken of dat ze nog maar een wandelend lijk is.
  Als dat laatste zo is en als er geen politici opstaan die wel nog fatsoen en gevoel voor democratie hebben dan
  zullen vroeg of laat de circa 100 miljoen relatief armere mensen in de EU op een gegeven moment een nieuwe Quatorze Juillet veroorzaken, er hoeft op een gegeven moment maar op het juiste moment een vonk in het kruidvat te vallen, dan ontploft de járenlange opgekropte woede van die mensen, en geloof me, ik weet uit betroubare bron dat die ímméns groot is. De Franse Revolutie van toen zal daarbij dan helaas maar een zomerwandeling lijken.

  • ” er hoeft op een gegeven moment maar op het juiste moment een vonk in het kruidvat te vallen, dan ontploft de jarenlange opgekropte woede van die mensen, ”

   Dit hoor ik en lees ik al jaren, zolang als ik hier al rond loop.
   Er wordt wat afgemopperd hier. Maar helaas blijft het daar ook bij.
   Ik geloof er inmiddels niet meer in dat dat ooit gaat gebeuren.
   En zeker niet hier in Nederland. Het liedje van Armand blijft toepasselijk.
   De Nederlander is een meelzak, je kan er op blijven slaan, hij gaat toch nooit staan.

   https://www.youtube.com/watch?v=x1YDpXNZ3CI

 6. Dat van Armand is een leuke, haha, en klopt. De laatste ‘revolutie’ in dit land was tegen de Spanjolen dik 400 jaar geleden geloof ik, nederlanders schrobben liever hun stoepje iedere week, dan denken de buren tenminste dat men een ‘net persoon’ is.

  Zo’n opstand zal ook nooit in Nederland beginnen, maar in andere landen, waar er ook minder sociaal vangnet is en mensen dus veel te verliezen hebben als ‘het systeem’ ze nog verder leegplukt. Dat kunnen landen zijn waar je het níet van verwacht. Het is nóg niet erg genoeg, maar we hebben nu al de onrust gezien met corona. De komende járen komt daar nog héél veel bij: klimaatmaatregelen waarvan de kosten links- of rechtsom allemaal bij de mensen terecht zullen komen, conflicten zoals nu Oekraine, maar dan ook om grondstoffen wereldwijd, oplopende brandstofkosten (deels door ‘CO2’ maatregelen) die doorberekent worden in álle producten en transportkosten met steeds weer optredende geldontwaarding, de 4e industriële revolutie / automatisering die nú zal toeslaan júist in de middenklasse kantoorberoepen. De klassieke ‘verelendung’ van Marx, die nooit echt is opgetreden komt dan alsnog om de hoek kijken. Kortom: de politieke frustraties van mensen lopen op als nóoit in de geschiedenis, over de héle wereld.
  In onze hoog geglobaliseerde wereld kan dat dan overslaan en óók nederland zal dat niet kunnen ontlopen.

  • Wat de energie kosten betreft.
   Daar heeft Nederland 4 miljard voor betaald aan Italië, gekregen van kaag.
   Zodat ze daar wat minder last hebben van de kosten en de inflatie.
   Zijn wij niet een heel vriendelijk landje dat we dat er voor over hebben.

   Terwijl de Nederlandse energierekening alsmaar hoger en hoger wordt, gebruikt men in Italië een deel van het coronafonds juist om de energieprijzen voor burgers te verlagen. Met Nederlands geld gaan de prijzen daar omlaag, terwijl ze hier door het dak schieten. Volgens PVV-leider Geert Wilders komt dit door een gift van D66-minister Sigrid Kaag. Een gift die Nederlanders niet hebben gekregen.
   https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/02/geert-wilders-woedend-op-sigrid-kaag-ze-haat-nederlanders/

   • Ik weet niet of je ooit je jaarafrekeningen voor energie en zelfs water goed hebt uitgeplozen, dan zie je dat de échte kale kosten van water, stroom of gas het kléinste deel van de hele factuur vormen, het merendeel is belasting, heffingen, en weet ik hoe ze de ‘greep in de kas’ van de overheid ook noemen en dan doodleuk onderaan de streep over alles ook nog eens zoveel % BTW. Het zijn echt witte boorden-criminelen geworden.

 7. De reflex van het brede etablishment op zulke politieke frustraties is vaak: verstrenging, autoritair handelen en het inzetten van hun ‘geweldmonopolie’. Je zag dat in de geschiedenis bij koningen en keizers. Toen die er niet meer waren was hét autoritaire middel dat door bijna het héle establishment én veel media gesteund werd het fascisme, zowel in Duitsland (al heette het daar anders), Italië als Spanje. Maar dat was steeds in nog maar een aantal landen en níet wereldwijd overal. Een reflex waar we nú, bij wat nog maar een rimpeling is, de corona-maatregelen ook al in eerste aanleg wéér zien gebeuren. Zeker in een aantal landen: Oostenrijk, Italië, Duitsland doet pogingen, maar ook landen als Canada, Australië en Nieuw-Zeeland zijn ‘goed bezig’….
  Het is nú al een wereldwijde reflex en dat belooft wat voor de problemen die nog op ons afkomen.
  Het eindigt uitéindelijk altijd met het lynchen of de dood van de heersers die dit probeerden, waarna het weer ophoudt: de Franse elite onder de guillotine, de keizers van Duitsland en Oostenrijk weg, de Tsaar doodgeschoten, Hitler zelfmoord anders hadden ze hem ook gelyncht, Mussolini gelyncht en opgeknoopt bij een tankstation. Het is een domme, zinloze reflex van het establishment, ze roept tegengeweld op en zo’n grote massa’s kan men misschien een hele tijd onder de duim houden, maar nooit voorgoed.

Comments are closed.