In oktober 2021 opende Rusland het Centre for the Fourth Industrial Revolution Russia. ‘Russia will take a leading role in shaping the trajectory of the Fourth Industrial Revolution’, zo klonk het ronkend op de WEF website. De Great Reset is de voortzetting van deze vierde industriele revolutie waarin we – met uitzondering van de happy WEF few – niets bezitten maar wel gelukkig zijn.

Klaus Schwab zei in een interview ‘dat Vladimir Poetin onderdeel was van de Young Global Leaders van de WEF’. Of dat werkelijk zo is, valt te betwijfelen want de Kurz/Macron/Trudeau club is in 2004 opgericht toen Poetin 52 jaar was. Global en Leader was hij toen wel maar jong niet echt meer. Desalniettemin staat Poetin niet onwelwillend tegenover de Zwitserse club waar ‘onze’ regering voor in de houding springt.

In januari 2021 hield Poetin een virtuele toespraak voor het WEF in het kader van de Great Reset. Hij begon met ‘Lieber Klaus’ en herinnerde zich dat hij de heer Schwab in 1992 voor het eerst ontmoet had en sindsdien regelmatig aan de bijeenkomsten van deze visionair deelgenomen had. Hij gebruikte zijn toespraak om te benadrukken dat (covid-)testen en vaccins over de hele wereld verspreid moesten worden.

Op 17 december sprak Poetin zich uit voor een nationale QR codewet en in alle 85 Russische regio’s zijn er intussen verplichte vaccinaties voor bepaalde beroepsgroepen met Sputnik-M. Ook was Poetin voor het injecteren van kinderen vanaf het tweede levensjaar.

Met dit in het achterhoofd lijkt het hele Oekraine / Rusland conflict een angstmodel c.q. afleiding te zijn. Poetin speelt zijn rol als Vadertje Rusland die af en toe kritische noten kraakt op het wereldtoneel en ingezet kan worden om de gemoederen te verhitten. Voor goed theater heb je overtuigende toneelspelers nodig. Poetin speelt zijn rol met verve.

7 REACTIES

 1. De hele wereldtop zit in het corrupte systeem wat het Rothschilds-syndicaat in 500 jaar ongestoord hebben
  opbouwen.Alle grote wereldorganisaties doen ook met het spel mee en alles is goed uitgedacht en geoefend om het stapsgewijs te plaatsen en niemand ontkomt hieraan.
  Tenzij de complete wereldbevolking in opstand komt wat ik niet zie gebeuren.

 2. Dan heeft Putin een flinke draai gemaakt. Een tijd geleden zei hij nog dat hij vaccinatie als een prive aangelenheid zag. Het blijft een politicus.

  “Lieber …” kun je bij mijn weten vertalen (uit het Duits) als ‘beste’. Maar het komt best klef over…

 3. Je kunt je beter vrrtrouwen op Poetin dan die aardstleugenaar van een satanist!

 4. Putin heeft Rusland en haar belangen weer internationaal op de kaart gezet. Ik ben sterk van mening dat de toekomst van Europa/EU samengaat met die van Rusland. Ik vind de Russen geen toneelspelers en ook de vermeende onbetrouwbaarheid genoemd in de MSM kan ik niet ontdekken. Los van de taalbariere vind ik ze uitstekend in staat de verhoudingen en hun wensen uit te diepen.

  Het WEF is een gekke club maar de punten die zij agenderen zijn zeer reeele uitdagingen voor de toekomst. Het is goed dat zij een brug vormt in de splijting tussen oost en west.

 5. Leuk verzonnen dit artikel, jammer dat zo’n ongeverifieerd verhaal hier neergezet wordt terwijl er zo goed als níets van klopt. De informatie is heel of half niet waar, de video lijkt me een zéér slechte ‘Deep Fake’. Opvallend in die ‘video’ is dat het érg wazige beelden zijn, je ziet van de gezichten maar een ‘blur’, de man naast Schwaab is het hele filmpje alléén maar van de zijkant te zien, zijn lengte en postuur zijn groter dan van Poetin.

  Bij de WEF-top van 2021 ín Davos was Poetin er niet, maar wel via een ‘speciale video-verbinding’ van 43 minuten; het was juist de toespraak van Poetin die het kaartenhuis van de agenda van de WEF deed rammelen. In beleefde en omslachtige bewoordingen zei Poetin dat hun hele idee van de Grote Reset niet alleen gedoemd is te mislukken, maar ook indruist tegen alles wat modern leiderschap zou moeten nastreven. Wat betreft de Vierde Industriële Revolutie – Schwabs idee van een geplande samenleving door middel van AI, zei Poetin dat dit door Covid in een versnelling ís gekomen (ingaande op eerdere uitspraken van Schwaab dat covid ‘a rare and small window’ vormde om dit te versnellen), maar waarschuwde dat dit beleid, dat de middenklasse naar de rand van de afgrond drijft, een middenklasse die de KERN vormt van iedere maatschappij, de sociale en politieke onrust die er overal al is (hij herhaalt dat steeds en verwijst ook meermalen naar de jaren ’30) nog verder zal doen toenemen. Niet bepaald een voorstander van de Great Reset zou je denken.

  Special Address by Vladimir Putin, President of the Russian Federation | DAVOS 27 jan. 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=hPClu1BeQIE

  Wat betreft Russische corona-maatregelen die lijken veel op de West-Europese en de vaccinatie is níet landelijk verplicht, alleen in bepaalde deelgebieden / steden of beroepsgroepen die daarin vrijer worden gelaten dan hier:

  “De Russische regering diende eind 2021 wetvoorstellen in die het gebruik van QR-codes in publieke ruimtes alsook in treinen en vliegtuigen moeten reguleren. QR-codes zouden niet nodig zijn voor bezoeken aan apotheken of voedingswinkels. De maatregelen zouden vanaf 1 februari 2022 in voege treden en zouden zeker tot 1 juni 2022 duren. Tot 1 februari zou er een transitieperiode zijn waarbij het niet duidelijk is over welke overgangsmaatregelen het zou gaan. Deze maatregelen verschillen op dit moment (11 januari) nog steeds per regio.” De stadsautoriteiten van Moskou en de Moskou oblast’ besloten op 16 juni om vaccinatie verplicht te maken voor werknemers uit de dienstensector. Volgens hen is de vaccinatie echter niet verplicht en hebben mensen steeds de mogelijkheid een andere job te zoeken waar vaccinatie niet nodig is.Ruim 43 andere Russische regio’s hebben ondertussen ook een verplichte vaccinatie ingevoerd voor bepaalde categorieen van werknemers zoals gezondheidswerkers, leraars en werknemers uit de handel, transportsector, toerisme en sociale diensten.”

  https://www.flandersinvestmentandtrade.com/export/nieuws/coronavirus-%E2%80%93-de-toestand-rusland#top

  • Hele of halve onwaarheden zoals het Fourth Industrial Revolution Centre in Rusland ? Dat er zonder toestemming van Poetin is gekomen zeker ? Dat Poetin voor de buhne tegengas geeft, is zijn rol en verandert niets aan wat hij DOET. En dat is de Great Reset openlijk steunen via zijn support en het op alle fronten promoten van het experimentele serum. De rest is smoke & mirrors.

Comments are closed.