Commentaar vertaler: De Duitse Rob Jetten, Robert Habeck (Groenen), minister van Economie en Klimaat is diep buigend naar de Sjeik van Qatar gegaan voor een gasdeal…. Qatar, een dictatuur die zijn ‘gastarbeiders’ behandelt als slaven, die terroristische bewegingen in Iran financiert…. en Hamas, dat de enige democratie in het Midden-Oosten, Israël, van de kaart wil vegen.

De foto die onlangs vanuit Qatar de wereld rondging, is een weerspiegeling van de tijdgeest: de houding van de Groene klimaatminister tegenover de terroristische sjeik laat zien hoe hij zich wil buigen en tegelijkertijd boven zichzelf wil uitgroeien. Een diep buigende vleierij als glibberig symbool waarmee de minister denkt te kunnen onderhandelen. Aan het einde van deze beschamende voorstelling zal Habeck verklaren dat hij succes heeft gehad. De minister vindt zijn deal “geweldig”: Qatar gaat in de toekomst vloeibaar aardgas leveren. Habeck wil de pest met de cholera uitdrijven, omdat hij cholera minder dodelijk vindt. Hij vertelde FAS: er is een verschil tussen een “niet-democratische staat, waarin de mensenrechtensituatie problematisch is, en een autoritaire staat die een agressieve oorlog voert voor onze deur.”

De manier van formulering is waar het de Groenen blijkbaar om gaat. De oude Goethe wist al hoe krachtig woorden zijn, hij laat zijn ‘Faust’ zeggen: “je bereid een systeem met woorden voor”. Wat Habeck bagatelliseert als ‘niet democratisch’, betekent dat mensenrechten in Qatar níet écht met voeten zouden worden getreden, hier wordt alleen maar de zweep gebruikt. Hoewel Qatar momenteel geen oorlog voert, ontvangt het nog steeds wapens van Duitsland en de VS, alhoewel het land zichzelf ziet als de ware vertegenwoordiger van het Wahabisme, een fundamentele en totalitaire variant van de Islam. Qatar financiert diverse terroristische bewegingen in Iran, hun bondgenoot, het financiert ook Hamas, dat Israël van de kaart wil bombarderen. Qatar is verder ook een nauwe partner van China en om de schaal van schaamte te vullen – het is een strategische partner van Poetin, dezelfde Poetin die oorlog in strijd met het internationaal recht in Oekraïne voert…..

En dat allemaal omdat de Groenen nóóít zullen toegeven fout te zijn, laat staan die fout te corrigeren. De Europese Weg heeft intussen geleid tot het accepteren van kernenergie. België heeft de duur van kerncentrales intussen met tien jaar verlengd, wat de Duitse groene minister van Leefmilieu heeft bekritiseerd. Emmanuel Macron heeft ervoor gezorgd dat kernenergie door de hele EU is geclassificeerd als klimaat-neutrale energie. Alleen Duitse politici buigen liever voor terreur financierende oliesjeiks, dan het falen van hun Grote Plan toe te geven. Waar doet dat aan denken? Precies: dat de Duitse politiek niets heeft geleerd van de geschiedenis.

In het land dat uitstekende wiskundigen als Carl Gauss heeft voortgebracht, kunnen politici niet meer rekenen of laten berekenen. Momenteel zijn 20 tankers met een capaciteit van 140.000 kubieke meter gas onderweg van de VS naar Europa. Ze behoren met zekerheid tot de meest CO2-belastende transporten. Er zijn jaarlijks maar liefst zo’n 2.000 van dergelijke tankladingen nodig om al het Russische gas te vervangen. Waar moeten die tankers vandaan komen? Waar moet die lading worden gelost, aangezien in Duitsland havens waar zulke tankers zouden kunnen aanmeren alleen nog maar op papier bestaan? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die Habeck en de Groenen uit de weg gaan.

Hoewel ze pijnlijk worden ingehaald door de realiteit, zijn ze er nog steeds voor op de vlucht. Habeck is diep gezonken met zijn vleiende buigerij, maar is alles behalve zichzelf ontgroeid.

14 REACTIES

 1. Waarom discussieren we überhaupt nog over klimaatbeleid. Het is volkomen buiten de realiteit. Alleen in NL gaan we al meer dan 1000 miljard uitgeven om de opwarming 0.0007 graden Celsius terug te dringen in 2100. Hoe absurd wil je het hebben?

  Men weigert te kijken naar maatregelen om positieve gevolgen van klimaatverandering te benutten en eventuele negatieve gevolgen op te vangen, bijv via dijkverhoging, aankoop van grond in Oost-Europa voor als we moeten verkassen, en de bouw van drijvende en zelfvoorzienende oceaansteden.
  https://youtu.be/Jr8Iw4o7Gic

  Voor libertariers een uitgelezen kans op nieuwe en vrijere maatschappijstructuren dan van de landlocked natiestaten met hun tax farms en territoriale oorlogen. Als het je ergens niet bevalt koppel je je houseboat los en kijk je elders!
  https://youtu.be/1fXWQvhQ2cg

  • Je kunt dat geld beter besteden door je aan te passen aan de realiteit.
   Darwin zei het al: “degenen die zich het best kunnen aanpassen overleven”. De groene dictatuur wil echter een verandering tegen gaan die onomkeerbaar is; “de wereld is maakbaar” zeggen ze. Dat is de wereld niet!

   • Klopt helemaal Winston. Het is het ‘maakbaarheidsdenken’ van zichzelf zwaar overschattende mensen. In de afgelopen eeuwen is te zien geweest dat dat ‘maken’ en ‘herstellen’ door zo denkende mensen altijd geleid heeft tot nóg meer onverwachte problemen die ze niet hadden voorzien. Dat de wereld opwarmt lijkt wel te kloppen, geologisch gezien is dat echter al veel vaker gebeurd, alleen al de laatste 3 miljoen jaar zijn er zo’n 20 ijstijden geweest, met daaropvolgend áltijd…………… steeds weer een klimaatverwarming….

    Het enige wat wij mensjes kunnen doen is ons aanpassen aan die realiteit, dus er beter mee ómgaan in plaats van het proberen tegen te werken. De aardbol is zó immens, met zóveel onzekerheidsfactoren dat dat laatste gedoemd is op een ramp uit te lopen.
    Hou dus rekening met meer wateroverlast en overstromingen, meer wind, meer stormen, meer hitte, meer droogte en neem de juiste voorzorgsmaatregelen.
    Als we de ‘groenen’ geloven hebben we over 30 jaar duizenden miljarden uitgegeven aan nauwelijks effect hebbende maatregelen, is het tóch warmer geworden, maar zijn we wel een heel stuk armer geworden, behalve dan natuurlijk die bedrijven die dikke winsten gemaakt hebben met al die projecten.

 2. Nederland doet volgens de Raad van Europa (GRECO) te weinig om zich beter te beschermen tegen corruptie in de hoogste kringen. Met aanbevelingen van het anticorruptie-orgaan zou de afgelopen jaren niets zijn gedaan.
  GRECO stelde in 2019 al vast dat Nederlandse ministers, staatssecretarissen en hun politieke adviseurs kwetsbaar zijn voor beïnvloeding door lobbyisten en corruptie. Dit komt onder andere omdat er nauwelijks wordt gecontroleerd. Het zogenoemde Blauwe Boek, de handleiding die ministers en staatssecretarissen bij hun aantreden krijgen, zou niet toereikend zijn om het aannemen van smeergeld of andere vormen van omkoping tegen te gaan, vindt het Europese anticorruptie-orgaan. Daarom wil het dat er een algemene gedragscode komt, die de kans op belangenverstrengeling en corruptie moet verkleinen. Naleving van de gedragscode dienst gecontroleerd te worden en overtredingen moeten worden bestraft. Dat bestraffen zou door de premier moeten gebeuren, want GRECO heeft daar zelf geen bevoegdheden voor. De organisatie maakt geen deel uit van de Europese Unie, maar is na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Europese landen om de democratie, de rechtsstaat en de mensenrechten te bevorderen. Binnen GRECO werken 48 Europese landen en de Verenigde Staten samen.

   • Vergeet niet ook New Zealand te onderzoeken! Het behoort tot de meest vrije landen ter wereld. Mensen hebben er nog een echte pionier spirit (vergelijkbaar met de VS) en een Westerse lifestyle. Buiten de hoofdstad Auckland is het er zeer rustig. De gevarieerde natuur (van gletsjers tot regenwouden) is er prachtig en leent zich goed voor maandenlang rondtrekken met een ruime RV. Het meest belangrijk: het is het verst verwijderd van alle gedoe in de wereld! 😎
    https://youtu.be/hV9-ldsNn7s

   • @Niko

    Vluchten is een optie, maar ook een (praktisch) probleem; hoe wil je met een koffer vol goud omgemerkt de wereld verkennen en je hopenlijk niet ergens wordt opgemerkt en gelyncht om die koffer met goud. En hoe wil je betalen als je digitaal bent afgesneden? Want afgesneden word je zodra je bijv. het terminaalvaccin weigert of als je je niet gedraagt zoals de staatzi’s, wereldwijd, het eisen. Met dit digitale systeem hebben ze iedereen mondiaal flink te pakken en dat is nog maar een understatement. De NWO was jaren geleden in de ogen van 95 procent van de walking dead een lachwekkende fantasie, maar denk dat dit percentage aardig aan het slinken is….De boodschappers van de NWO, die waarschuwden, werden als complotdenkers, gekken en idioten weggezet die niet serieus genomen moesten worden. En nu? De ontwikkelingen in de richting van de NWO zijn opeens in sneltreinvaart meer dan concreet aan het worden, de chip onderhuids niet ver meer weg.

    The mark of te beast. In deze nieuwe wereld is er geen vrije ruimte of vluchten meer. Mark = merk. Heb daarom waarschijnlijk altijd al, ook als kind, een grote afkeer gehad van merken en labels. Het jezelf brandmerken, ‘het merk’ van erbij willen horen (gevangenschap).

    Een aanstaande (7 jarige??) holocaust overleven zou misschien nog kunnen door volledig van de radar te verdwijnen, naar een plek waar geen hond wil of kan leven, ver van de bewoonde wereld overleven van wat de natuur geeft en daar de waanzin afwachten. Zolang je op welke manier dan ook nog bent verbonden met de ‘beschaafde’ wereld en de digitale natte droom van een kliek psychopaten moet zien te managen is het zinloos na te denken hoe daarin te overleven.

   • @Peter de Jong

    Je denkt vanuit de oude wereld. De oude wereld is niet meer, is weg en komt ook nooit meer terug. De staatzi machthebbers zijn een weg ingeslagen waar ze niet van terug zullen komen. De zuchtige, graaiende en onverbiddelijke corperate state met hun blackrock, blackstone, Vanguard, WEF, Bilderberg machthebbers hebben hun wereld al voor iedereen uitgewerkt. Daar is geen weg meer van terug.

    Wil je overleven dan zul je moeten denken vanuit de nieuwe wereld. De wereld waarin iedereen, niet ouder dan 50 jaar en beweegbaar, digitaal verbonden en gebrandmerkt is. Iedere beweging, handeling, gedachte wordt gemonitord.

    W E G A A N E R A A N.

 3. Het valt mij mee dat Qatarnezen niet eisen dat de Moffen zich massaal bekeren tot de islam in ruil voor extra gas. En om de Mof zijn QR code te laten houden. Dat zou de vernedering compleet hebben gemaakt.
  Rob Jetten is ook een dwaas. Het fotomomentje van zijn Duitse tegenhanger heb ik gemist.

  Met kernenergie schijnt ook een probleem te zijn volgens de Telegraaf. Er zijn niet genoeg deskundigen om deze centrales te beheren. Misschien kunnen ze die uit China lenen in ruil voor een militaire basis in de haven van Rotterdam.

  • In Oekraine zijn er ook genoeg. Die kunnen hier aan het werk na de oorlog; hun vrouwen en kinderen zijn hier al.
   En het past in de lijn van dit kabinet; “hoogopgeleide immigranten kunnen we goed gebruiken”.

 4. In Oekraine zijn er ook genoeg. Die kunnen hier aan het werk na de oorlog; hun vrouwen en kinderen zijn hier al.
  En het past in de lijn van dit kabinet; “hoogopgeleide immigranten kunnen we goed gebruiken”.

Comments are closed.