Joe Biden heeft soms wat ongelukjes, hij struikelde op een vliegtuigtrap en is onlangs van zijn fiets gevallen. De man is 79 jaar oud en dan kunnen dat soort zaken gebeuren.

Zijn zwakte voor vrouwen- of meisjeshaar geeft aan dat er in zijn bovenkamer mogelijk een paar draadjes los zitten. Het is mij een raadsel dat zijn campagneteam nog steeds jonge meisjes binnen grijpafstand van Joe Biden op een podium plaatst.

De gevaren

Dat Joe Biden fysiek aftakelt is niet zo erg. Dat hij soms toegeeft aan zijn aandrang om aan meisjesharen te ruiken is een vergeefbare zonde. Het is veel enger dat hij in zijn eigen wereld lijkt te leven en het contact met de realiteit verliest: Ondanks dat de geheime dienst wijst waar de ingang van het Witte Huis is, vergeet hij dit en loopt stug door. Hij noemt Kamala Harris de first lady. En Michelle Obama was vice president. En zijn vrouw Jill vertelt hem dat hij naar het publiek moet wuiven.

En ronduit gevaarlijk werd het toen hij stelde dat er een regime change moest plaatsvinden in Rusland:

YOU take YOUR seat

Er waren ooit Kremlin watchers die bijhielden hoe lang een president niet in het openbaar was verschenen. Voor Biden is ieder optreden thans een risico. Dit risico wordt met gedetailleerde instructiekaarten ondervangen. Zo gedetailleerd als, YOU take YOUR seat. Het staat er echt, YOUR seat. Men is kennelijk bang dat hij op de stoel van iemand anders gaat zitten.

De volgende fase

Het is duidelijk dat Joe Biden’s verstandelijke vermogens zijn aangetast. Dit moet intussen bekend zijn bij de wereldmachten, en volgende opmerkingen over regime change of over oorlog zullen niet zo serieus genomen worden. Hooguit plegen ze een telefoontje naar een stafmedewerker van het Witte Huis om aanvullende zekerheid te verkrijgen.

Het is interessant hoe de democratische partij hiermee omgaat. Het gaat hier om heel veel macht. Zolang Biden als trekpop kan functioneren hebben bepaalde mensen achter de schermen die we niet kennen en die geen democratische verantwoording hoeven af te leggen heel veel macht. Dit is best wel een enge gedachte. Wat zijn de doelstellingen van deze personen? Behoren ze tot het WEF of tot het militair industrieel complex? Wat willen ze? We weten het niet. Het leiderschap van de vrije wereld lijkt in handen te zijn van anonieme onbekende personen.

Kennelijk is er bij de democraten niemand die belang heeft bij het vervangen van Joe Biden. De huidige situatie waarin de macht van de president achter de schermen over is gegaan naar 1 of meerdere individuen is op dit moment de beste uitkomst voor de betrokkenen. Beter dan afzetting, beter dan het Kamala Harris alternatief.

De rol van de republikeinen

Herinneren we ons Bill Clinton nog? De mentale toestand van Joe Biden is heel wat serieuzer dan een leugen over “I did not have sexual relations with that woman“. Hier is een afzettingsprocedure over opgestart.

Het feit dat de republikeinen stil zijn betekent volgens mij dat ze ofwel een veel positievere inschatting hebben van de mentale gezondheid van Joe Biden (ik kan het inderdaad fout hebben en wellicht is Joe Biden geschikt voor zijn ambt). Ofwel dat ze mijn analyse delen en dat deze situatie hun juist heel goed uitkomt. Dat ze liever iemand hebben die mentaal niet langer in staat is om president te zijn, omdat dit electoraal voordeel geeft.

Hoe dan ook is dit een cynisch spel.

Conclusie

Ik heb nooit veel aandacht gestoken aan samenzweringen. Nu moet ik echter in overweging nemen dat er mensen zijn die Biden aansturen. Presidenten waren natuurlijk altijd al schatplichtig aan de financiers van hun campagne. De grote ondernemingen steunen politici niet vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid maar verwachten op zijn minst een willig oor van de nieuwe president. Vandaar dat iemand die zijn eigen campagne kan financieren, zoals Donald Trump, een groot gevaar is voor het ontstane bestel. En door alle spelers van dit vieze spel wordt gedemoniseerd.

De republikeinen willen niet ingrijpen omdat ze een spectaculaire midterm verkiezingsoverwinning verwachten met deze Biden. En als er inderdaad mensen op de achtergrond beslissingen nemen die normaal gesproken tot het domein van de president behoren dan vinden de democraten dit kennelijk prima. Politiek is een heel ziek spel.

10 REACTIES

 1. Er is ook opmerkelijk weinig (echte) kritiek op hem of wordt er de spot met zijn mentale aftakeling gedreven.

  Vergelijk dat eens met Ronald Reagan in de jaren ’80. Toen wisten de (linkse) media niet hoe gek ze het moesten maken om Reagan te bespotten. Zoals hier: https://youtu.be/jEZwyszXHQI

 2. Om op je bek te gaan met fietspedalen waarin je je voet klem zet hoef je niet dement voor te wezen.
  Ik zou iedere keer dat ik moet remmen op m’n bek gaan met zulke pedalen.

  • De republikeinen zijn stil vanwege 2 redenen, heel simpel.
   1 – Ze hebben geen meerderheid in Senaat en Huis, dus als ze het proces nu starten flopt het, ondat de Dems er absoluut niet in mee zullen gaan. Dat zal na de mid-term verkiezingen in november anders liggen, maar dan komt de volgende reden on de hoek kijken.
   2 – Na een impeachment zijn er geen verkiezingen of commissies of wat dan ook om een nieuwe president aan te wijzen, de volgorde ligt vast in de grondwet.
   Als Biden wordt verwijderd wordt Harris president, punt uit. Een schreeuwlelijk zonder enige kennis van wat voor onderwerp dan ook. Maar die wel een gewillige trekpop zal zijn voor de bende achter de schermen
   Stel nu dat die iets zo stoms doet dat zij ook aan een impeachment wordt onderworpen en dat die slaagt, wat maar de vraag is, want dan gaat ze de rascistisch/vrouwenhaterskaart spelen om het tenminste een spektakel te maken. Dan is het de beurt aan Pelosi. Dus schiet men nog niks op. De volgende in rang is momenteel ook een senator van de Dems, hoewel die functie na de mid-terms misschien door een republikein bekleed kan worden.
   Zelfs als ieder van die impeachments razendsnel zou gaan dan kosten ze zeker een paar maanden ieder. Zeker aangezien de Dems en de media er alles aan zullen doen om het te vertragen.
   De werkelijkheid is dat deze processen pas opgestart kunnen worden als er een reden voor is. Dus na Biden heeft Harris tijd totdat ze iets onvergevelijks doet, dan Pelosi idem. Dat wil feitelijk gewoon zeggen dat ze (de Dems en het tuig achter de schermen) tot de verkiezingen van 2024 aan de macht zullen zijn.

 3. “Ik heb nooit veel aandacht gestoken aan samenzweringen.”
  Het is ook wel heel erg duidelijk momenteel. Bovendien, hoe definieer je een samenzwering? Alle EU landen volgen de EU agenda, ongeacht hun eigen regeerakkoord of verkiezingsslogans. Ze proberen het niet eens te verbergen. Is dat een samenzwering?

  Verder zakken de narratieven omtrent covid, het klimaat, stikstof, Poetin als kaartenhuizen in elkaar. Alleen zij die avond aan avond aanschuiven voor de TV om zich te laten hersenspoelen, niet in de laatste plaats politici zelf, geloven nog in de verhaaltjes. Zo langzamerhand mag je de vraag stellen: welke verhalen kloppen eigenlijk wel?

 4. De republikeinen zijn stil vanwege 2 redenen, heel simpel.
  1 – Ze hebben geen meerderheid in Senaat en Huis, dus als ze het proces nu starten flopt het, ondat de Dems er absoluut niet in mee zullen gaan. Dat zal na de mid-term verkiezingen in november anders liggen, maar dan komt de volgende reden on de hoek kijken.
  2 – Na een impeachment zijn er geen verkiezingen of commissies of wat dan ook om een nieuwe president aan te wijzen, de volgorde ligt vast in de grondwet.
  Als Biden wordt verwijderd wordt Harris president, punt uit. Een schreeuwlelijk zonder enige kennis van wat voor onderwerp dan ook. Maar die wel een gewillige trekpop zal zijn voor de bende achter de schermen
  Stel nu dat die iets zo stoms doet dat zij ook aan een impeachment wordt onderworpen en dat die slaagt, wat maar de vraag is, want dan gaat ze de rascistisch/vrouwenhaterskaart spelen om het tenminste een spektakel te maken. Dan is het de beurt aan Pelosi. Dus schiet men nog niks op. De volgende in rang is momenteel ook een senator van de Dems, hoewel die functie na de mid-terms misschien door een republikein bekleed kan worden.
  Zelfs als ieder van die impeachments razendsnel zou gaan dan kosten ze zeker een paar maanden ieder. Zeker aangezien de Dems en de media er alles aan zullen doen om het te vertragen.
  De werkelijkheid is dat deze processen pas opgestart kunnen worden als er een reden voor is. Dus na Biden heeft Harris tijd totdat ze iets onvergevelijks doet, dan Pelosi idem. Dat wil feitelijk gewoon zeggen dat ze (de Dems en het tuig achter de schermen) tot de verkiezingen van 2024 aan de macht zullen zijn.

  • Interessant Johan, zo zou het inderdaad lopen, dus de grand ol’ party (de partij van Abraham Lincoln trouwens) schiet daar dan niets mee op. Zoals het nu gaat zullen ze waarschijnlijk de midterms winnen en dan is Biden machteloos want hij krijgt niets meer door de huizen. Of ze moeten het vuile spelletje van ‘unite under the flag’ spelen en een echte oorlog provoceren met Rusland of wie weet China, met als voorwendsel een ínval in een Baltische staat, Noord-Noorwegen (is navo-land en grenst aan Rusland) of Taiwan. Over dik 2 jaar zijn er dan weer presidentsverkiezingen, de immens populaire gouverneur van Florida, de Santis, is zich al aan het warmlopen en wordt openlijk gesteund door Trump, die echter nog een deurtje open houdt voor zichzelf.

   Er is in de VS een strijd gaande tussen álles bepalen door DC, wat de democraten willen, en meer macht terug naar de staten, wat de republikeinen willen. Het gedoe om de uitspraken van het hooggerechtshof, laatst over abortus of nu weer over het federale verbod op openlijke vrijheid van godsdienst op scholen wordt totaal ánders geframed door de MSM maar gaat vooral daarover. Véle staten zullen gewoon die vrijheid van abortus in stand houden op de een of andere manier, alleen staten waar de meeste inwoners daar écht moeite mee hebben zullen het afschaffen, vooral de echt hardcore rode staten dus. Maar zowel abortus als die godsdienstvrijheid zijn niet het issue, maar een federale overheid die voor álle 50 staten alles wil bepalen wat moet en niet moet; nog in de tijd van Reagan zou de meerderheid van álle amerikanen hebben gezegd: ’that’s un-american’.

  • @Johan. Ik deel je analyse niet helemaal, je stelt: ***De republikeinen zijn stil vanwege 2 redenen, heel simpel. (toelichting impeachment)***

   Volgens mij. Ze kunnen nu een aanloop nemen en alvast karaktermoord uitvoeren op Biden. Een aanloop naar een afzettingsprocedure na de midterm. Of ze daarna een afzettingsprocedure starten is nog een open vraag, dank voor je toelichting mbt de personen/ procedures.

   Een stotterende geriatrisch gevorderde dwaas als president kan de weg vrijmaken voor DeSantis die bij de volgende verkiezingen nog net geen 50 jaar oud is. Door persoonlijke aanvallen op Biden wordt hij nog meer een lame duck, en dat kan afstralen op de democraten.

   • Waarom zouden ze die moeite doen? Biden is impopulairder dan welke president dan ook. Afgezien van wat poppetjes in de msm gelooft niemand in zijn sprookjes. Zelfs binnen zijn partij heeft hij eigenlijk geen steun meer Hij wordt niet herkozen. Harris ook niet, ze was al impopulair de vorige keer en heeft zichzelf volkomen incapabel betoond en zal nooit president worden tenzij Biden omkukelt. Mogelijk zelfs niet meer in de senaat komen, ze wordt nog lager ingeschat dan Biden en dat wil wat zeggen.
    De reps moeten zich nu toeleggen op het vinden van andere mogelijke linkse kandidaten en die onderuit halen, danwel zich op hen voorbereiden.

Comments are closed.