In enquêtes is momenteel ruim 80% van de burgers er voorstander voor het afschaffen van de publieke omroepgelden. Een petitie voor de afschaffing hiervan, gestart door Dieter Stein, hoofdredacteur van ‘Junge Freiheit’, beleeft momenteel een enorme populariteit.

Is dit in Nederland niet precies hetzelfde verhaal?

Er zijn al lange tijd initiatieven voor hervormingen en beëindiging van de door publieke vergoedingen gefinancierde publiek omroep in Duitsland – maar tot nu toe is geen daarvan succesvol geweest. Dat kan veranderen: de ‘RBB-affaire’ rond een corrupte omroepdirecteur kan een keerpunt zijn. Sinds eind juni is zij ontmaskerd na beschuldigingen van verduistering van gelden en vriendjespolitiek. Sinds begin dit jaar is zij ARD-voorzitter (algemene omroep, een soort NPO) en al sinds 2016 directeur van de staatsomroep Berlin-Brandenburg (RBB).

Voor eerdere critici van de Duitse publieke omroepen was het steeds maar uitdijende schandaal rond deze RBB-directeur Patricia Schlesinger, die maandag zonder aankondiging werd ontslagen, een bevestiging van hun ergste vermoedens over de decadente, totaal onverantwoordelijke en enorme verspilling van de publieke omroepen. De petitie eist nu de onmiddellijke afschaffing van de verplichte vergoedingen voor deze omroepen en daarmee ook de permanente links-groene indoctrinatie van hun publiek. Ruim 92% van de aangestelde journalisten bij deze omroepen komt namelijk uit de links-groene hoek. In het echte leven buiten de omroepen hebben die partijen nog niet eens een klein beetje meerderheid.

Overweldigende respons

Ruim 150.000 mensen hebben het in zeer korte tijd al ondertekend. Een overweldigende stem tegen die vergoedingen die een beerput van weelderige linkse levensstijl financieren. Met royaal betaalde omroepen en presentatoren die hun verplichting om op een neutrale en verantwoorde manier hun kijkers te informeren allang vergeten zijn, om nog maar te zwijgen over het feit dat hun omgang met financiën nog niet eens aan de geringste norm voldoet. Dit bevestigt de enorme verontwaardiging over de zogenaamde publieke omroepen, die zich steeds meer door de hele samenleving verspreidt.

Omroepgelden stromen als het ware rechtstreeks in de rood-groene campagnekassen

De Junge Freiheit-chef legde de goede redenen voor de petitie uit: “De druppel die de emmer deed overlopen, is de schandalige politieke eenzijdigheid van deze omroepen. De € 8,4 miljard euro van de publieke omroep zou net zo goed meteen kunnen worden overgemaakt naar de verkiezingskassen van de Groenen en Linksen.”

In het bijzonder riep de petitie op om de verplichte vergoedingen te vervangen door “een nieuw en vereenvoudigd financieringsmodel”. Het budget van de publieke omroepen moet “tot een minimum” worden teruggebracht, “onzinnige dubbele structuren” worden afgeschaft, er komt een “democratisering van de openbare dienstverlening” en “eerlijke, niet-ideologische journalistiek, die eindelijk op een representatieve manier rekening houdt met alle groepen en partijen en een einde maakt aan de links-groen-rode indoctrinatie.”

Terwijl de openbare ontevredenheid over de publieke omroep naar nieuwe hoogten blijft stijgen, verkeert deze zelf nu in een staat van pure paniek. De andere zenders hebben zich luidkeels gedistantieerd van de Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), alsof het een organisatie was die binnen de ‘eervolle omroepfamilie’ een schimmig eigen leven had geleid. Zij doen er nu alles aan om het schandaal op afstand te houden, om te voorkomen dat het hele rotte systeem eindelijk onder de loep wordt genomen. De run naar de petitie laat echter zien dat hun windowdressing niet meer gaat werken. Net zomin als hooghartige, lege verklaringen over het ‘verdedigen van de democratie’ en dergelijke, zoals omroepbazen in het verleden al gaven bij kritiek uit de maatschappij. Na veel wrevel van burgers over de omroepheffing werd toen ook al door hen beweerd dat deze ‘bijdrage’ in feite een ‘democratieheffing’ was…

Freewestmedia

10 REACTIES

 1. Altijd een goed idee om zo’n petitie in te zetten om te laten weten wat je ergens van vind.
  Daar hebben we al zo ontzettend veel mee bereikt in Nederland.
  Dus ik heb er alle hoop in dat het nu wederom gaat lukken.
  Want als ze ergens van schrikken in Den Haag dan is dat wel zo’n petitie die ze vrezen.

 2. Naar eigen zeggen is het de Nationale Bond tegen Overheidszaken gelukt om zowel Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Gert-Jan Segers op 6 september te dagvaarden bij de kantonrechtbank in Den Haag. De bond legt de rechter de stelling voor dat deze bewindslieden geen plaats mogen hebben in het landsbestuur, omdat zij het Rijk onder vreemde heerschappij hebben gebracht (het World Economic Forum, de World Health Organization) en/of de regeringsvorm onwettig hebben veranderd. Volgens de grondwet is dit een zwaar misdrijf die bestraft zou moeten worden met levenslange opsluiting.
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/rutte-kaag-hoekstra-en-segers-op-6-september-gedagvaard-bij-rechtbank-den-haag/

 3. Hier belonen we medewerkers van de omroep met een wethouder baan in Amsterdam of we maken ze ergens burgemeester voor al het verrichte werk ten gunste van de politiek met behulp van ons belasting geld.
  En verder mopperen we er wat over.

 4. Het WEF regeert en dicteert Nederland en corrupt Den Haag plus het koningshuis kruipen op de knieën voor Klaus Schwab. Het communazi WEF heeft mede daardoor een geruisloze coup d’état kunnen plegen. En Nederland stond erbij en keek erna.

  Nederlanders krijgen de behandeling die ze verdienen. Verhongeren en de verrotting in ellende en kou.

  Begrijp werkelijk niet waarom bijv. de door WEFNederland geïmporteerde buitenlanders, de zogenaamde vluchtelingen, niet meer opspelen en luid opstaan en met geweld eisen dat Nederlanders onmiddellijk uit hun huis getrapt worden zodat zij met gratis van alles erin kunnen. De laks-, onderdanig-, de zoetsappig- en kruiperigheid van Nederlanders schreeuwt er namelijk om en nog veel meer van dat.

  Nederlanders gaan ten onder in de door het WEF gecreëerde zwarte gat en Nederlanders gaan er al dromend met grote vreugde in en verwachten dat daarachter werkelijk de wereld ligt die het WEF omschrijft als het nieuwe wereldse artificiële paradijs.

  Sterven in grote ellende ten ondergaan, zo noem ik het. We bevinden ons in het voorportaal van de hel en verdwijnen in het zwarte gat. Meer niet.

  In en na deze zwart rode revolutie is er de gebakken en gebraden dood.

Comments are closed.