Salman Rushdie is neergestoken. Hij is zwaar gewond afgevoerd. De dader is overmeesterd. De politie is erg politiek correct. “It is very early, we don’t have any indication of a motive at this time

Hoe diep kan je gezonken zijn….

Jérôme Godefroy fluistert het ze even in:


Zijn West Europa en Noord Amerika nog te redden van de collectieve verdwazing?

11 REACTIES

 1. Overheden zijn meer geïnteresseerd in hoe ze over komen in het buitenland dan in het beschermen van de mensen die hen gekozen hebben.
  Niet meer serieus nemen!

   • Herhalen, herhalen, herhalen; dat noemen ze hersenspoelen. Zo doen de overheidsgetrouwe media het ook dus waarom wij niet?

 2. Het is raadselachtig. Wat zou de reden kunnen zijn?
  A) Een verwarde man.
  B) Het heeft niets te maken met de islam.
  C) A+B
  D) De dader is ook slachtoffer. Hij was op weg naar de 7-Eleven om een fles cola te kopen en opeens kreeg hij hier de schuld van.
  E) … (roept u maar)

 3. Het is nogal naief ook om Salman Rushdie uit te nodigen en dan geen security te regelen. Hij heeft iets van 14 messteken gekregen. Moet een oog missen en is oa in zijn lever gestoken. De man mag blij zijn dat hij nog leeft.

  • Is het echt waar dat hij geen beveiliging gekregen had? Dat had ik gemist, maar ook niet op de voet gevolgd. Inderdaad naief.

   Wat ook een interessant detail is, is dat de dader nog niet geboren was toen de fatwa werd uitgesproken (eind jaren ’80). Men loopt elkaar dus op te fokken in plaats van verdraagzaamheid te preken. Liever haat dan vergeving. “De religie van vrede”.

   • Zo is het mij verteld vandaag. Heb het niet geverifieerd. Ook begrijp ik dat een fatwa alleen ongedaan kan worden door dezelfde man die hem heeft uitgesproken. Echter, Khomeini leeft niet meer. Ik begrijp dat de Iraanse overheid de fatwa teniet gedaan heeft. Alleen, dat telt dus niet. Maar goed, wordt vervolgd.

   • Wel een beetje blijven opletten heren………….

    Afshin Ellian zegt tegen De Telegraaf dat hij Rushdie hiervoor heeft geprobeerd te waarschuwen, maar dat Rushdie het idee had dat al die beveiliging van vroeger niet langer nodig was. “Dat is een hele kinderlijke gedachte, terwijl de fatwa tegen hem nooit is ingetrokken. Khomeini is dood maar de fatwa is niet ongedaan gemaakt. Rushdie verkeerde altijd in gevaar. De Iraanse overheid liet enkel weten dat ze het niet actief gingen uitdragen,” aldus Ellian.

    “Ik heb het gevoel dat Rushdie niet met zware beveiliging wilde leven. Hij is een schrijver, hij wil schrijven en onder de mensen zijn,” zegt hij vervolgens.

    En hoewel het natuurlijk diep triest is dat Rushdie is aangevallen is zijn houding ook wel weer te begrijpen. Ja, er zijn mensen die zich laten beveiligen, en dat is een prima keuze. Maar er zijn óók mensen die daar gewoon geen zin in hebben en die liever in vrijheid leven, ook als dat betekent dat ze dan het risico nemen dat dit vrije leven korter zal zijn dan een beschermd leven.
    https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/afshin-ellian-probeerde-salman-rushdie-te-waarschuwen-hij-wilde-niet-onder-zware-beveiliging-leven

 4. Ik ken niemand die het boek The Satanic Verses heeft gelezen of iemand die überhaupt een boek van Salman Rushdie heeft gelezen maar iedereen kent Salman Rushdie omdat hij samen met Khomeini de islam op de kaart heeft gezet als een onverdraagzame en gewelddadige religie. Die 2 hebben de basis gelegd voor het huidige imago van de islam. Ik ben wel erg benieuwd naar het vervolg van deze aanslag op Salman Rushdie. Want weet je wat het is met de huidige heersers, ze vreten ook gewoon hun dienaars op als dat goed uitkomt.

 5. Motief is allang bekend, lees mijn comment op…
  https://ejbron.wordpress.com/2022/08/12/schrijver-salman-rushdie-neergestoken-in-new-york/
  (let maar op, politiek correcte Amerikanen en justitie daar zullen het stokpaardje “verwardheid”
  wel weer van stal halen..
  Trouwens, wat die islamofascist deed heeft alles te maken met INFLAMING VIOLENCE,
  een vast onderdeel van The Muslim Brotherhood Project, door de Zwitserse autoriteiten
  ontdekt, twee maanden na 9/11.
  Volledige Engelse versie: https://tinyurl.com/5rv7vxb
  Vertaling: https://tinyurl.com/5za2bg

Comments are closed.