3 REACTIES

 1. Onze nationale geluksprofessor Ruut Veenhoven (EUR) heeft meer dan 30 jaar wereldwijd de geluksbeleving van mensen uit alle lagen van de bevolking onderzocht. Hij kwam tot de conclusie, dat boven een zeker bestaansminimum meer welvaart mensen niet gelukkiger maakt, meer vrijheid wèl. Zo bleken arme boeren uit het zuiden van de VS tevredener te zijn met hun leven dan rijke Japanse zakenlieden uit Tokyo. De enorme sociale druk die de Japanners ondervinden in hun wij-cultuur blijkt mensen ongelukkiger te maken dan de grote individuele vrijheid uit een ik-cultuur. Rijkdom is dus niet bepalend, vrijheid wèl.
  ___________

  “Just living is not enough… one must have sunshine, freedom, and a little flower.”

  ~ Hans Christian Andersen

 2. Daar krijg je geen enkele kans toe met de belasting druk hier in dit land om het geluk daarin te vinden
  Alleen zwart maakt het mogelijk dat je er nog wat geluk in kan vinden of kan overhouden.
  En anders werk je voor het grootste gedeelte voor de staat aan wat ze van je stelen.
  En hoe je meer tijd je er in stopt om te werken, des te groter is het aandeel wat ze van je stelen.

Comments are closed.