In steeds meer Amerikaanse steden is het verboden om in openbare ruimtes als parken daklozen gratis maaltijden aan te bieden. En in een aantal steden is het nog toegestaan maar moet je een vergunning aanvragen om je medemens eten te geven. Bijvoorbeeld in Newark. Gij zult geen dieren en daklozen voeren. Er staan zelfs forse straffen op. Hoe de staat medemenselijkheid tegen gaat:

In Nederland is het niet veel beter:

UPDATE:

Het gebeurt ook in Duitsland. Reageerder jhon wees op deze Jezuïet die weggegooid voedsel “steelt” uit vuilnisbakken en die drie maanden de gevangenis in kan gaan. Hij wenst voedsel weggooien te verbieden, niet helemaal de juiste weg volgens mij, maar het is te gek voor woorden dat hij gevangenisstraf riskeert om hongerigen te spijzen:

26 REACTIES

 1. Het irritante gedrag¹ van de overheid, dat daklozen de hulp moeten ‘verdienen’. De armen hoor je volgens de grote monotheïstische godsdiensten gratis te helpen. Aan criminele asieleisers uit veilige landen stellen ze geen enkele eisen. En ‘dat er dan meer daklozen op af komen’? Hebben we het over dieren of mensen?

  ¹Gebruik dit woord vaker om het optreden van ‘autoriteiten’ te kwalificeren; daar hebben ze een hekel aan.

  • Amerika is zogenaamd een christelijk land. Een christen, een echte christen, zou de zwakkere helpen.

   • Wanneer je naar de Republikeinse steden dan wel staten gaat dan zie je dat daar verschikkelijk veel private organisaties zijn om liefdadigheid te verrichten. Er komt geen overheidscent aan te pas, terwijl juist in de Democratische staten veel meer NGO’s ziet, die heel veel subsidies en dergelijke krijgen. Het niet mogen helpen van de daklozen is om de notie te creeeren dat de staat het dient te doen, de overheid zoals in Nederland verstopt zich vervolgens achter de zelf ingevoerde reguleringen, zogenaamd ter bescherming van de burger.

 2. Walgelijk ! De VS is een heilstaat

  Zo’n tien jaar geleden, pleitte de VVD hier ook voor. Kan ik mij nog herinneren

  Vrije markt, tenzij we met ons geld mensen willen ondersteunen die het écht nodig hebben?

  Vrije markt = bij H&M kleding kopen. Niet een dakloze een euro geven.

  Hoe vrij, is je vrije markt?

  En wat er nu dus gebeurt, dit gaat dus leiden tot veel meer criminaliteit, want die daklozen zullen een andere manier zoeken, om wat geld te verdienen. Ze zullen stelen, plunderen, zich bij bendes aansluiten. Uiteindelijk kost dat de staat nog meer geld. Maar, vooruit denken is altijd moeilijk, voor politici en bureaucraten

  We moeten echt zorgen, dat we niet als de VS worden. Als het aan de VVD en het CDA ligt, word Nederland gewoon zoals de VS. Gek genoeg is het FVD nog vrij kritisch, over de VS.

  • Dat onder het motto ” als we het niet krijgen, komen we het halen “. Tuurlijk de enige optie die die mensen hebben, is stelen.

   • Ja en er zijn nogal veel daklozen in Amerika, die afhankelijk zijn van dit soort vrijwilligerswerk. Als die verhongeren, worden ze of crimineel of revolutionair. Amerika creëert dus zelf een probleem hiermee. Maar dat doen ze wel vaker.

  • Vrije associatie en vrije markt is daar een voorbeeld van. De markt heeft betrekking op transacties, waarbij een geldbedrag gemoeid is, maar een gemeenschap is veel meer dan dat.

 3. De zeven lichamelijke werken van barmhartigheid zijn:

  1. De hongerigen spijzen
  2. De dorstigen laven
  3. De naakten kleden
  4. De vreemdelingen herbergen
  5. De zieken verzorgen
  6. De gevangenen bezoeken
  7. De doden begraven

  Paus Franciscus voegde daar het achtste (lichamelijk) werk van barmhartigheid aan toe: de zorg voor de schepping.

  De zeven geestelijke werken van barmhartigheid zijn:

  1. De onwetenden onderrichten
  2. In moeilijkheden goede raad geven
  3. De bedroefden troosten
  4. De zondaars vermanen
  5. Het onrecht geduldig lijden
  6. Beledigingen vergeven
  7. Voor de levenden en overledenen bidden

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zeven_werken_van_barmhartigheid

 4. Jezus gaf een grote schare mensen te eten door brood en vis uit te laten delen.

 5. Al in de jaren ’90 werkte ik voor een bedrijf dat congressen in den lande organiseerde en daarbij gingen echt kapitalen o. Van de geserveerde lunches ging hooguit 55 % op en werd weggegooid. Als ik dienst had verzamelde ik alles in dozen. De broodjes luxe zalm vlogen je om de orden. Maar ook salades van de beste chefs. Allemaal gemaakt blijkbaar voor de prullenbak. Ik kon het een tijdje meesmokkelen en uitdelen aan daklozen bij het station. Sommigen uitgemergeld tot op het bod. Maar toen werd ik door ieand die graag een wit voetje haalde bij de baas verklikt. Einde van het verhaal was dat ik op non actief gesteld werd, de daklozen niets meer kregen en de kliko’s weer goed gevuld waren. Ik word nog beroerd als ik er aan denk. De reden dat het niet mocht (zo zeiden ze) was i.v.m. de hygiëne. Het kon maag-darmklachten veroorzaken. Serieus?????

  • Goed dat je dat deed, Antoinette

   Sommigen uitgemergeld tot op het bod.

   Ja, de VS is een soort derde wereld land. Als ik Amerikanen ontmoet, zeg ik altijd dat hun land achterlijk is.

  • JA serieus, zo werken overheidsreguleringen. Het probleem wanneer iets gebeurd ligt niet bij jou, maar komt bij het bedrijf waar je voor werkte te liggen. Het probleem is ook niet het feit dat jij het meenam en uitdeelde aan hen die het nodig hadden, maar aan de reguleringen van verantwoordelijkheid wanneer er iets zou gebeuren. Zie hetzelfde bij supermarkten, eer klagen we dat er zaken wordne verkocht die op de datum zijn, er worden door de overheid strenge reguleringen ingvoerd waardoor voedsel in een supermarkt en nu een houdsbaarheiddatum hebben die voor de datum liggen dat het niet meer houdbaar is. Dat word nu weggegooid omdat het na die datum niet meer verkocht mag worden, dezelfde mensen die in eerste instantie klaagden over het verkopen van producten op datum, zijn nu ook weer degene die klagen over het weggooien. Enzo ga je van probleem naar probleem. Wil jij daklozen helpen aan een goede maatlijd dan mag je het hooguit vers kopen, waarbij zij het terplekke opeten. Kopen en uitdelen is door overheidsreuleringen al moeilijk. Zelfs wanneer je kan aantonen dat het vers is. Ook op dit vlak word door de overheid een monopolie ontwikkelt, enkel de staat en de door haar aangewezen partijen (zo goed als altijd NGO’s die bijna volledig op belastinggeld draaien) mag hulp verlenen, je moet niet gaan denken dat hulp zomaar door iedereen aangeboden kan worden, het zou de staat en haar vazallen overbodig maken.

 6. Als je perfect wilt zijn, volgens Jezus, verkoop dan alles wat je hebt en geef het geld aan de armen.

  Als je als privépersoon barmhartigheid wilt betonen dan komt de overheid je vermanen. Maar welk doel dient het rondstrooien van geld door de overheid?

 7. Hier in het dorp heb je geen daklozen. Er is wel een daklozenopvang, maar dan zijn ze niet meer dakloos. En eten hebben ze genoeg.

  Het uitdelen van voedsel aan daklozen kan een aanzuigende werking hebben, maar het is niet zo dat mensen dakloos worden omdat er iemand af en toe voedsel uitdeelt.

  Ik zie liever dat iemand ‘de hongerigen voedt’, dan dat ze ze geld geven.

  • Goed artikel. Over de krankzinnige overheid die een priester de gevangenis in gooit vanwege ‘stelen van voedsel uit een vuilnisbak’.

  • De overheid gaat er standaard van uit dat iedereen achterlijk en slecht is. Burgers zijn dat wantrouwen meer dan zat.
   _____________

   Edina in court: “Why do you have to regulate every single detail of our lives? I know we have railings to prevent stupid people from running into the street and killing themselves. But we are normal people, we don’t do that. Why don’t you have a stupidity tax and only tax the stupid people?”
   Judge: “That is not relevant to this case. You are to pay 50,000 pounds in parking fines within 14 days. Next!”
   (Absolutely Fabulous)

 8. Bezoek zo’n plek waar daklozen rond hangen en zeg dat je je verjaardag of iets dergelijks viert.
  En daarbij op maaltijden trakteert i.p.v. gebak.
  En elke dag moet gevierd worden, verzin maar een reden waarom jij denkt iets te moeten vieren.
  Is het dan ook verboden?

 9. Daklozen ontbreekt het aan woonruimte, niet aan een bakje eten. Vaak ook nog achterna gezeten door de overheid, want het dak dat ze zich boven hun hoofd verschaffen is illegaal.

  • Nou, in Nederland is het aantal daklozen enorm toegenomen, sinds er een woninincrisis woekert.

   https://nos.nl/artikel/2298592-aantal-daklozen-in-tien-jaar-meer-dan-verdubbeld

   En van het een komt het ander. Je wordt dakloos, je raakt depressief, een dealer bied je drugs aan en zo zet de verloedering voort.

   De woningcrisis in Amerika en Nederland, leiden tot dakloosheid. Als libertariers of socialisten, of krakers niet met oplossingen komen, zal het aantal daklozen alleen maar toenemen. Hugo de Jonge, is nu minister van wonen, dus we weten dat er door de overheid niets opgelost zal worden.

   Ik ken een dame, die de hele tijd van huis naar huis moet verhuizen, omdat er een woningcrisis is en korte contractjes aangeboden worden. Telkens als zij moet overstappen, is zij een tijdje min of meer dakloos. Je bent een soort opgejaagd wild, terwijl zij gewoon een baan heeft en haar school afgemaakt heeft. Zo gaat de Nederlandse staat met ‘haar’ burgers om.

   • korte wooncontractjes. Een jaartje in een krot en dan weer naar een volgend krot. Ze verdiend niet genoeg, om een hypotheek te kunnen krijgen.

    De overheid vervreemd zo ook mensen van zich, want zij heeft geen enkel vertrouwen meer in deze overheid. Het grappige is, dat dit gewoon altijd een brave meid was, die haar studie afgemaakt heeft en nooit spijbelde of drugs gebruikte. De staat creëert ook een atmosfeer, van animositeit, van intense woede, door deze problemen door te laten woekeren.

   • Die dame uit het voorbeeld, die heeft toch wel ouders, broers, zussen, familie, vrienden bij wie ze een tijdje op de bank kan slapen of desnoods een caravan in de tuin kan zetten?
    Tuurlijk is er kunstmatige woningnood dankzij een nep-crisis omtrent stkstof en beleid om zoveel mogelijk exotische landlopers binnen te halen. Maar dat ontslaat mensen nog niet van de eigen verantwoordelijkheid.
    Nog nooit gehoord van iemand die eerst dakloos wordt en dan drugsverslaafd. Het zou de uitzondering zijn die de regel bevestigt.

Comments are closed.