18 REACTIES

 1. Nou, als er teveel stikstof is, die als een verstikkende deken over ons land ligt, gaat de grond verzuren, en gaan er heel veel brandnetels en bramen groeien, en die doen heel pijn.
  Beter dat alle boeren weggaan.

  Als ze niet in debat WILLEN gaan om gezamenlijk een oplossing te zoeken, weet je dat er niet echt een probleem is.

 2. 1x rechtsom
  = ook aan zo’n wet zijn enorme kosten verbonden
  3x linksom

 3. Ik vind deze wel erg simpel bedacht.
  Even los gezien dat het stikstof probleem compleet verzonnen is.
  Maar je kan hier ook voor invullen, rijden door rood, tegen het verkeer in rijden, diefstal enz. vul er zelf maar wat voor in.
  Voor elk verbod kan je dan een tegen wet bedenken dat het wel kan.
  Of nog beter, verklaar alle wetten als ongeldig.

  • exact, das nou net de bedoeling. scheelt heel veel onverwachte consequenties

 4. Plasterk: Nederland als geheel kent geen stikstofcrisis.
  http://www.prikkebord.nl/topic/273522/
  scrollwieltje en ctrl gebruiken om artikel te vergroten.
  Geen misverstand: J.Remkes was de uitvinder van dat stikstof-geneuzel.
  Onbegrijpelijk dat de Raad.v.State dit landje op slot heeft gezet.

  • Lijkt mij toch wel het minste wat je van een overheid mag verwachten dat die zich aan de wet houdt. Prima uitspraak. De wetgever had beter moeten nadenken.

  • Je zal toch maar je leven moeten doorbrengen in zo’n klein hokje tot dat je afgemaakt wordt.
   Verschrikkelijk wat ze die beesten aandoen.
   Een beetje meer ruimte/ vrijheid is toch wel het minste wat ze die beesten kunnen bieden.
   En nee, ik ben geen vegetariër. .

  • Als jij je hond. kat of konijn zo opsluit krijg je gezeik met de dierenbescherming en wordt je hond, kat of konijn in beslag genomen + waarschijnlijk een boete.
   Voor varkens en andere dieren maakt het niet veel uit hoe je ze opbergt.

   • @Bert

    Dat probleem wordt opgelost door jou insecten te laten vreten (is geen eten). Vreten waar waarschijnlijk zelfs varkens de neus nog voor ophalen.

    Varkens gered, jij rot vreten in het lijf, incl. darmpjes en uitwerpselen.

    Het is een zaak van uitersten. Varkenshouderij en onder omstandigheden dieren houden wat niet fraai lijkt en vlees produceren. Regelgeving zal er aan ten grondslag liggen dat dieren zo worden gehouden en anders ook de prijs van vlees te hoog wordt voor de consument.

    Ben zelf een matige vleeseter met toch soms grote trek in vlees. Mijn lichaam ‘vraagt’ soms zelfs om vlees of waarschijnlijk naar stoffen die daar inzitten.

    Of, we gaan, onder ’n soort van dwang, massaal aan experimenteel verarmde producten, die feitelijk ongeschikt zijn voor (langdurige) menselijke consumptie en weinig tot geen natuurlijke bouwstenen of voedingstoffen bevatten. Met verarmd eten krijg je dat wat je veel ziet bij non vleeseters en pro groen-, peul- en graaneters, uitgemergelde grijze koppen, met waardeloze weerstand en vaker ziek dan gezond.

 5. Kwam volgende reactie tegen.

  Gister een klant van ons aan de lijn , heeft een bevriende boer in Stroe tegen de Veluwe aan . Zijn ze al 2 keer geweest om op te kopen . De 3e keer kwamen ze , heeft hij gezegd ; ” ik weet het goed gemaakt , ik ruim mijn 150 koeien , want het gaat jullie om de stikstof uitstoot , daar compenseren jullie mij dan voor , maar de grond die hou ik zelf , dan ga ik wel aardappels verbouwen bijvoorbeeld ” . Nee dat was geen optie , ze moesten de grond hebben werd er gezegd …. Hij zei ook ; ” het gaat toch om de stikstof uitstoot , daar gaat het jullie toch om , dus als ik mijn koeien ruim is het probleem toch verholpen ” . Nee dat was geen optie zeiden ze … Onze klant zei ook ; ” kijk en dit verhaal moet je nou zoveel mogelijk verspreiden , want dat is dus precies waar het om draait , ze willen de grond ” !

  • Ze hebben de grond nodig om de volgende crisis (voedselcrisis) te creëren. Als die crisis er eenmaal is dan gaan politici hele ingewikkelde constructies bedenken om iedereen te eten te geven. Ze zullen internationaal overleggen, handelsverdragen, afspraken, leningen bij banken… En dan mogen wij de politiek dankbaar zijn. Terwijl voedsel gewoon uit de grond van de boer komt.

 6. De stikstofwet is illegaal, deze is bedacht op basis van een stikstofhoax, gebouwd en steunt op fabels en fantasieën van wetenschappers en rijkdommen van belanghebbenden. De stikstofwet is een ideaal instrument waarmee de overheid bedrijven kunnen dwingen, sturen en zelf sluiten.

  • ….kunnen = kan

   De stikstofhoax is gelijk aan de virushoax en zoveel andere hoaxen.

Comments are closed.