Voor de Verenigde Staten is 11 september 2001 een belangrijke datum. Vanaf dat moment hadden de overheid en de veiligheidsdiensten het momentum om zich veel macht toe te eigenen.

Voor Duitsland kan 7 december 2022 een belangrijke datum worden. Min of meer hetzelfde script. Er is een staatsgreep voorkomen. Of toch niet?

De staatsgreep van de rijksburgers

Als je een staatsgreep pleegt moet je van tevoren een aantal zaken regelen. Je moet zorgen dat je over de steun beschikt van grote delen van het leger en de politie. Bij voorkeur beschik je over grote aantallen gepantserde voertuigen met mitrailleurs die je op strategische plaatsen positioneert. Een aantal tanks en gevechtshelikopters komen ook van pas. Je zorgt dat je de media controleert. Je zorgt dat je internet beheerst. En nog wat van die zaken.

Op 7 december zijn er ongeveer 50 rijksburgers opgepakt wegens een plan voor het plegen van een staatsgreep. Ze beschikten niet over tanks, zelfs niet 1 tank, ze beschikten over geen enkel pantservoertuig, helikopter of zelfs maar een infanterie onderdeel. Ze beschikten slechts over een aantal handvuurwapens. Wat een dreiging gaat daar vanuit!

Volgens de veiligheidsdiensten en de MSM is Duitsland aan een groot gevaar ontsnapt. Kennelijk is het plegen van een staatsgreep veel simpeler dan ik altijd dacht. Je loopt met een paar dozijn mensen het parlementsgebouw in, trapt de senatoren van het pluche, gaat er zelf op zitten, zegt dat je de ministers ontslaat, benoemt nieuwe ministers, en iedereen accepteert de nieuwe machthebbers. Iedereen luistert dan naar je. Zo simpel is het.

De machtsgreep van de bureaucraten, veiligheidsdiensten en EU.

Ik blijf bij mijn mening dat er meer voor een staatsgreep nodig is dan 50 man. Dat je moet beschikken over de steun van grote delen van het leger en de politie. En hier zit meteen een gevaar. Hoe groter je vooraf steun zoekt van leger en politie, hoe groter je succeskans. Maar ook hoe meer mensen betrokken zijn, en dus hoe groter de kans is dat iemand de operatie gaat verraden. Daarom ook zijn staatsgrepen, zeker in West Europa, zeer zeldzaam. Duitsland is geen seconde in gevaar geweest door de rijksburger “putsch”. Het is lachwekkend dat ook maar iemand dit serieus neemt.

Helaas doet een groot deel van de bevolking dit wel. En hierdoor zal er een machtsoverheveling plaatsvinden. Een deel van de macht en vrijheid van de bevolking zal worden overgeheveld naar (internationale) instellingen. Dit is geen staatsgreep maar een machtsgreep. Niet door de rijksburgers maar door de overheid. Het doel is niet het beschermen van Duitsland maar het beschermen van de bestuurlijke elite tegen stuiptrekkingen van burgers die op hun beurt in een droomwereld terecht zijn gekomen. Omdat de werkelijkheid voor vrije zelfstandig nadenkende mensen te dystopisch is geworden. En in ieder geval in de komende tijd in Duitsland nog flink wat dystopischer gaat worden.

 

11 REACTIES

 1. Tsja, gewoon een gedachte; zeg nou dat iemand 15 of 30 mensen bij elkaar zou krijgen en misschien de hulp van 1 of 2 bewakers in het parlementsgebouw wat vuurwapens naar binnen zou kunnen smokkelen.
  Dan zou het redelijk eenvoudig zijn om dat stel labbekakken die in de 2e kamer zitten te gijzelen. Maar dan wat? Ik zou het nog niet zien gebeuren dat die groep van 15-30 man een nieuwe regering gaan vormen, er zouden maar weinig mensen zijn die dat serieus zouden nemen.
  Maar als dat groepje nou eens via TV (altijd cameraploegen aanwezig daar) de burgers op zouden roepen om naar Den Haag te komen en vervolgens ten overstaan van het publiek al die labbekakken ophangt en zo nieuwe verkiezingen af zou dwingen…is dat dan een terroristische aanslag? of een staatsgreep? of een opstand? of een revolutie? Of gewoon een ‘great reset’?
  En zou het wat uithalen? Het zijn namelijk niet de ministers die er toe doen, het is dat gigantische ambtenaren-apparaat dat de werkelijke macht uitoefent.

  • Volgens mij speelt de bevolking ook een rol. Een bevolking die zich nog steeds bang laat maken en dan schuil zoekt bij de overheid. Hoe het kan dat een zware griep tot een wereldwijde massapsychose die al een paar jaar duurt kan leiden, ik snap het niet. Ik denk dat ik meer moet lezen over PSYOPS. Zolang de instelling van de meeste ingezetenen niet verandert, blijft men gemanipuleerd worden. Het gaat niet om geweld, het gaat om wat er in de hoofden omgaat, dat moet veranderd worden

   • Larken Rose: het meest gevaarlijke bijgeloof.
    De overheid zit diep in de hoofden van de gewone mensen.

 2. “Helaas doet een groot deel van de bevolking dit wel.”

  De bevolking is dat al lang vergeten.

 3. Wij hebben ook een ‘staatsgreep’ gehad, waarbij een intellectuele allochtone medeburger de nieuwsuitzending overnam.

  • Het scheelde weinig na de moord op Pim Fortuyn. Het Binnenhof stond toen vol met woedende burgers. De sfeer was uiterst grimmig, maar er werd niet doorgezet.

   10 mei 1981 werd zo’n staatsgreep van ongehoord Nederland overigens al voorspeld. Blijkbaar is er minstens 40 jaar al ernstige onvrede.
   https://youtu.be/cAM2T7xf07U

 4. Een afrekening dus van de linkse Duitse overheid, waarbij de media vooraf op de hoogte was.
  Overigens zijn er volgens mij wel voorbeelden, o.a. de Russische revolutie, waar sprake was van een machtsvacuüm, waar dan de overheid relatief makkelijk vervangen kan worden. Maar in de huidige westerse grote overheid ultra-controlestaten heeft dat geen schijn van kans. Dan nog het lullige verhaal dat men een systeem op Russische leest wilde installeren,dat gaat er natuurlijk in als koek bij de Russofoben.

 5. Het was een vooropgezet plannetje zodat ze het AFD kunnen verbieden. Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die het serieus nemen. Voor een kleurrevolutie zijn er tegenwoordig uitgewerkte scenario’s, een how-to handboek zogezegd. Heb er ooit een Youtube video over gezien, die ik zo gauw niet kan terugvinden. Een van de eerste dingen die je doet is massacommunicatiezenders als TV en radio overnemen zodat je het goede nieuws de wereld in kunt slingeren. Maar daarvoor moet je eerst chaos scheppen. Bv door flink te protesteren en het land plat te leggen. De Oekraïne had er een in 2014.

 6. Zelfs die 50 man heb ik niet gezien. Slechts 1 oude man. Ik denk dat ze zo paniekerig over staatsgreep zijn, omdat ze zelf de macht hebben gegrepen. Als je geweten niet schoon is omdat je een moordenaar bent, vermoed je overal moordenaars.
  Ook in Nederland is men bang dat net nu ze een enorm staatsapparaat hebben opgetuigd met een kritiekloze domme bevolking, dat populisten er mee aan de loop gaan. Verbieden dan maar die politieke partijen.

Comments are closed.