11 REACTIES

 1. Dood zwijgen en negeren lijkt mij zinvoller dan net zo kinderachtig er op reageren als dat ze zelf graag doen.
  Kleine kinderen willen ook altijd van alles maar niemand die daar op in gaat of het serieus neemt wat kleine kinderen allemaal willen.

  • Hoe meer aandacht en tijd je aan die gasten geeft en schenkt, des te belangrijker gaan ze zichzelf vinden.

   • Als je rekening wilt houden met iedere beweging met een mening ergens over heb je er een dagtaak aan.
    Het internet staat vol met mensen die ergens wat van vinden of een andere mening er op na houden.
    Door overal op in te gaan maak je ze belangrijk om rekening mee te houden.
    Precies waar ze op uit zijn om hun zin door te drijven.

   • Bert,

    Inderdaad, men zuigt je het labyrint van radicale politisering in, men maakt alles politiek. Het is drijfzand waar je niet meer uit komt, geef ze een vinger, en ze nemen je hele hand.
    Een echt liberale samenleving met een kleine overheid betekent een de-politisering van de samenleving. De enige weg tegen democratische woke is het neutraliseren ervan door minder overheid. Minder overheid is minder politiek, is minder media, de politiek gaat er dan simpelweg niet meer over, dan is hun machtsbasis verwijderd. De samenleving hersteld zich dan vanzelf. Zo niet, dan moet men zelf maar in het drijfzand van politisering verzuipen, en is het een kwestie van uitwijken, ontduiken, en low profile houden.

    Als de wal het schip moet keren, dan zou een verlichte despoot wel van pas komen, maar dan moet het wel gelijk goed gebeuren.

  • als ik zie hoeveel subsidie/macht woke krijgt voor van alles van BLM, Zwarte Piet, tot LHGBTetc en slavernij excuses. Waarbij emoties belangrijker zijn dan rationeel denken, wil ik toch minstens wat prangende vragen stellen. Opdat dit woke verschijnsel beter wordt aangepakt.

   • Het aanvallen van tradities gebeurt al sinds de hele twintigste eeuw in toenemende mate. Het democratische volk heeft zelf tegen vele tradities geschopt en ze afgeschaft, ‘vernieuwing’, ‘vernieuwing’, ”democratisering’ (= meer politisering), nu wordt men zelf het slachtoffer ervan, de laatste volkse tradities worden nu afgeschaft door een nieuwe generatie, met hulp van een gedeelte van de vorige generatie afschaffers en ‘vernieuwers’. Voormalige raddraaiers die nu op het pluche zitten. En er worden nieuw schuldigen aangewezen.
    De democratie heeft zelf een verhaal gecreëerd hoe men historisch toch ach en wee altijd werd uitgebuit, altijd alleen het negatieve zien en het slachtoffer spelen. Die woke die zich door de twintigste eeuw heen heeft gevestigd is nu gelegitimeerd, en wordt nu aangevallen door hyper-woke, het eigen geestelijke nageslacht, dat niet uit de lucht komt vallen.

 2. Democratie is altijd al woke geweest. De negentiende-eeuwse Nederlanders zagen democratie als radicalisering, woke is radicalisering. Politisering van de hele samenleving tot op het punt van waanzin en politieke vijandigheid alom is karakteristiek aan de historische democratieën, en karakteristiek aan de hedendaagse. Democratie is dus inherent en vanaf het begin al woke, het vernietigen van traditie, de manie van alles willen verbeteren en alles veranderen gebeurt al vanaf het begin van de democratie, de sneeuwvlokjes en ongeleide projectielen zijn slechts een opvolging van een proces van generaties. Voor elke democratische generatie was er van alles mis wat veranderd moest worden, en traditie die veroordeeld werd, dat is op termijn allemaal gelegitimeerd en wordt met de paplepel ingegoten, en dus op termijn als normaal beschouwd. Als de ene generatie haar wilde haren heeft verloren, dan komt de volgende generatie met schoppen en klagen.
  De democratie is oorlog, en een permanente kindercrèche, men moet dat zelf maar oplossen. De meeste mensen zijn al product van dit proces van langdurige hersenspoeling, het is met de paplepel ingegoten, en men weet niet beter. Het is alleen dat de nieuwe wokes, doordat de oudere wokes al zover zijn gegaan, een soort grens bereiken waar de gevestigde woke niet overheen willen gaan. De zaak komt niet uit de lucht vallen.

  Libertairen zouden er zich toch wel van bewust moeten zijn dat in de praktijk democratie politieke radicalisering van de samenleving is, en vanaf het begin is geweest. Dat die grote overheid een product is van maniakale politisering, door de eeuw heen.

 3. Democratie is sowieso al kwetsbaar en in feite onzinnig; democratie is niks anders dan ‘mob-rule’. De helft plus 1 bepaalt en dan moet je maar hopen als minderheid dat er enigszins rekening wordt gehouden met jowu wensen.
  Woke is niks ansders dan een dictatuur; alles wat het woke-clubje niet bevalt wordt verboden.
  Het proberen dood te zwijgen heeft geen zin. Kijk bv naar wat er is gebeurd met het onderwijs, hier in de VS nog vele malen erger dan in Nederland. Het is juist omdat het zo werd doodgezwegen, en omdat mensen dachten dat het wel over zou gaan dat het zo uit de klauwen is gelopen. Zooi als woke kun je niet doodzwijgen, maar is iets waar je je tegen uit moet spreken. Als je dat niet doet dan eindig je met uitwassen die jaren, zo niet decennia, duren om te herstellen.
  Deels is dit ook de schuld van de gemakzucht van burgers; laat zaken maar aan een ander over, laat zaken maar aan de staat over. Dergellijke gemakzucht heeft een zware prijs.

 4. Ik denk dat woke op haar (welk gender is ‘woke’?) eigen merites weinig voor elkaar krijgt. Maar willige ambtenaren en politici geven deze gedegenereerden alle ruimte en hulp om hun gekte aan anderen op te dringen. Dat doen ze zelfs opvallend graag. De ’tech’ wereld waar woke ook groot is, zie ik als vertakking van staat en politiek.

  Er lijkt ook een SM relatie te zijn met (weg met-) Zwarte Piet en andere activisten. De laatsten maken de ambtenaren en politici voor onderdukkers en racisten uit. Ambtenaren en politici gillen dan iets van “nee nee sorry sorry wij zijn zo slecht, hoeveel moeten wij betalen?”. En zo is woke ook een verdienmodel voor sommigen om snel rijk te worden met weinig doen. Je zou het oplichterij kunnen noemen.

  Hoe rijk zouden de oprichters van de negeromroep intussen zijn? Ze zullen minstens 2-3 ton per jaar per persoon (directie en programmamakers) pakken. Betaald uit belastinggeld. Daar kijkt amper een hond naar en lopen de SM ambtenaren te roepen dat het allemaal zo belangrijk is.

  Woke zijn de gekken van nu maar de kampbeulen van straks als wij het haar gang laten gaan.

Comments are closed.