30 REACTIES

 1. Regeringscoalitie wordt gedecimeerd
  Links krimpt iets
  Rechts groeit fors
  ______________

  Peiling De Hond 26-02-2023

  VVD 21 (34)
  BBB 19 (1)
  PVV 17 (17)
  D66 13 (24)
  GL 13 (8)
  PvdA 11 (9)
  JA21 10 (3)
  PvdD 8 (6)
  CDA 7 (15)
  SP 7 (9)
  CU 5 (5)
  FvD 5 (8)
  SGP 4 (3)
  Volt 4 (3)
  DENK 3 (3)
  50PLUS 1 (1)
  BIJ1 1 (1)
  BVNL 1 (0)

  Coalitie
  VVD 21 (34)
  D66 13 (24)
  CDA 7 (15)
  CU 5 (5)
  Totaal 46 (78)

  Links
  D66 13 (24)
  GL 13 (8)
  PvdA 11 (9)
  SP 7 (9)
  Volt 4 (3)
  DENK 3 (3)
  50PLUS 1 (1)
  BIJ1 1 (1)
  Totaal 53 (58)

  Rechts
  BBB 19 (1)
  PVV 17 (17)
  JA21 10 (3)
  FvD 5 (8)
  SGP 4 (3)
  BVNL 1 (0)
  Totaal 67 (32)

 2. En wat doet het er toe? Iedereen die nog steeds denkt dat verkiezingen ook maar ene bal gaan uitmaken gelooft waarschijnlijk ook nog in de paashaas.
  Deze zooi gaat niet worden veranderd door verkiezingen, maar door bloed in de straten. Ik kan daar wel wat voorspellingen over doen aan de hand van de huidige trends. Alleen wil niemand er naar luisteren. Jammer, want ik zit er meestal behoorlijk dicht bij.

  • Johan, Ik verbaas mij ook altijd weer wanneer het over Nederlandse verkiezingen gaat en de bijna kinderlijke naieviteit die er van uit gaat w.b. de uitslag hiervan.
   Alleen de gedachte al dat verkiezingen het verschil gaat maken.
   Nee, met verkiezingen gaan wij het niet meer redden. Een volks spelletje is het geworden.
   Nederland is al jaren geen democratisch land dus waarom net doen alsof het nog wel zo is wanneer het over verkiezingen gaat.
   Zolang wij hier nog lid zijn van de dat hele EU gebeuren zal er niets veranderen.
   Door verkiezingen te houden moeten wij het idee krijgen dat wij hier nog iets te vertellen hebben of nog ergens over gaan.
   Terwijl iedereen nou toch wel door moet hebben dat ze hier nog enkel voor de schijn nog een regering hebben waar zogezegd besluiten worden genomen.
   95% van alle wetten en besluiten komen al uit de EU.
   Alleen een massale opstand in de straten zou misschien nog iets uitmaken waarbij bloed zal vloeien.
   Maar aangezien de mentaliteit van de gemiddelde Nederlander zie ik dat hier nooit gebeuren, daar zijn we te laf en te schijterig voor. Dat laten we graag aan andere over.
   Waarschijnlijk geloven de meeste inderdaad nog in de paashaas.

   En al die peilingen is niet meer dan staren in een glazen bol en hopen dat niemand het door heeft.

   • Van de vechtlust en heldhaftigheid van de gemiddelde Nederlander hebben wij in corona-tijd een demonstratie gekregen. Wie revolutie verwacht van de prikschapen…

    Ik moet altijd lachen om de praatjes: “Ga stemmen op 15 maart”, “Wij gaan ze straffen”, “Dat zal ze leren”. En er verandert heel weinig of helemaal niets.

    Cabaret Rutte met z’n “Links tegen rechts”. Rutte gaat in debat met Groenlinks en PvdA, 2 partijen die hem al jaren door dik en dun steunen. Zolang Markie maar aan “klimaat” doet en eindeloos Zweedse maagchirurgen importeert.

    En dan zijn Mark, Jesse en die miep van de PvdA niet eens kandidaten voor provincie of eerste kamer.

   • Nee, die opstand komt wel.
    Om precies te zijn; een islamitische opstand. Iedereen die een beetje oplet ziet dat de islamitische invloed met het jaar groter wordt. En dat die groep zich minder dan niks aantrok van alle coronamaatregelen EN dat er tegen die groep niet wordt opgetreden, op geen enkel vlak.
    Inmiddels stampen ze moskeeen uit de grond die in de meeste gevallen ook als commandocentra en wapendepots worden gebruikt, zoals dat historisch ook zo was.

   • Ik denk dat je er niet ver van naast zal zitten.
    Wij, de Nederlander, gaan het verliezen.
    Hoelang nog? 20 jaar, 50 jaar?
    Uiteindelijk gaan we hier een islamitisch land worden, zo als het nu naar uit ziet.
    Of er moet wel iets heel anders drastisch veranderen door wat dan ook om dit te voorkomen.

   • De steuntrekkende subsidieslurpende boeren zijn ook een goed voorbeeld van vrijheidslievende revolutionairen… dat gaat om de toeslagenaffaire, de ‘gascrisis? in Groningen’, en wellicht hun subsidies…
    Gascrisis? in Europa?, oh… in Groningen, een paar scheuren in huizen en wat verzakkingen zeker.

   • @Bert.
    Dat duurt geen 50 jaar meer hoor. Helaas hebben de meeste mensen geen kaas gegeten van zelfs maar de meest elementaire wiskunde, waardoor ze denken dat het niet zo’n vaart zal lopen.
    Even snel een voorbeeldje;
    Stel dat er op iedere 990 blanke allochtonen 10 islamieten zijn, dus even een totaal van 1.000 voor dit voorbeeld. Dat was in de jaren 60-70 misschien de verhouding.
    Ook al weer even vereenvoudigd; we gaan ervan uit dat iedereen trouwt en kinderen krijgt.
    990 blanken maakt 495 paartjes, die gemiddeld 1.6 kinderen krijgen, waarbij de gemiddelde westerse vrouw kinderen krijgt rond haar 30e.
    Dus na 30 jaar heb je dan 495*1.6=792 blanken, oftewel 396 paartjes *1.6 = 633.6 blanken na nog eens 30 jaar. De blanke bevolking is in die 60 jaar bijna gehalveerd!

    De islamieten echter krijgen gemiddeld 3.4 kinderen en meestal al als de vrouw begin 20 is. Die hebben dus grof gezegd 3 generaties in dezelfde tijd dat de blanken er 2 hebben.
    Die 10 zijn 5 paartjes*3.4=17. Oftewel 8 paartjes na 20 jaar*3.4=54.4, dus 27 paartjes na nog eens 20 jaar*3.4=183.6 in die 3e generatie. De islamitische groep is dus 18x zo groot geworden!
    Totale bevolking was 1.000 (990 en 10) en is na die eerste 60 jaar 816 (633 en 183) De totale bevolking lijkt maar relatief weinig te zijn gekrompen, maar het aandeel blanken is drastisch veranderd.
    En dat is de situatie zoals die nu is; minimaal 25% van de kinderen op scholen is nu niet-blank.

    En dit alles houdt nog geen rekening met extra instroom van niet-blanken, of de importbruiden of de uitstroom van blanken die de bui al wel zien hangen.
    Of met het feit dat er veel meer blanken geen kinderen krijgen dan islamieten.
    In feite is dit versimpelde voorbeeld nog te positief.

    Ik daag mensen uit dezelfde som nog eens te doen vanuit het nieuwe uitgangspunt; dan weet je meteen wat eraan zit te komen.

  • “Om precies te zijn; een islamitische opstand.”

   Zelfs keppeltje pro-Zionist Wilders, die de anti islam propaganda moet doen voor de Zionisten praat er steeds minder over. En de FvD, eerst zoals heel Europees rechts onder de controle van de anti islam propaganda van Zionisten heeft het hele onderwerp al bijna overboord gegooid. Krijgen we nog dat populistische gelul.

   ‘Ik zit er behoorlijk dichtbij’, met de kloten op de Zionistenkolen zeker, de Zionist die je wat in de oren fluistert.
   Iraq, Libië en Syrie zijn allang in puin gebombardeerd, de anti islam propaganda komt pas weer op gang als de Amerikaanse schurkenbende Iran wil overnemen, tot dan is men best usefull idiot in ruste.

   • Ik ben zeker geen zionist. Ik kijk naar data en naar de geschiedenis.
    Ten eerste is islam nog nooit ergens vanzelf vertrokken als het er eenmaal voet aan de grond had. En slechts heel weinig plaatsen is het gelukt om ze er met geweld uit te meppen.
    Ten tweede is het alleen voor iemand met de handen voor de ogen niet zichtbaar dat de islam heel voorzichtig wordt behandeld en dat islamitische demonstraties ALTIJD wegkomen met veel meer dan een autochtone demonstratie. Gewoon omdat de overheid heel goed weet dat ze gaan rellen als ze wat in de weg wordt gelegd.
    Ten derde is het het gewone proces van islam; zolang ze een kleine minderheid vormen is er niks aan de hand. Als ze de 5% bereiken gaan ze zich concentreren in eigen wijken, eigen winkels en segregeren ze zichzelf. Bij 10% gaan ze eisen stellen en spelen ze de ‘slachtofferkaart’ iedere keer als ze hun zin niet krijgen. Bij 20% kun je verwachten dat er buurten worden veranderd, dat de lokale politie wordt geintimideerd en dat er de eerste uitdagingen komen. Dat is ongeveer waar we nu tegenaan hikken. Met shariah-politie, shariah-wijken ect.
    Met 30% kun je rekenen op openlijke intimidatie en geweld.

    Dat is allemaal niks nieuws, dat is een cyclus die ze al 1400 jaar doorlopen.
    Dus ipv iemand voor zionist uit te maken zou je er goed aan doen gewoon de geschiedenis van islam eens te bestuderen.
    Islam is als een parasiet; het teert op de gastheer.

   • Johan P, en ze gaan het winnen ook omdat ze een eenheid vormen en ten alle tijden voor mekaar op zullen komen.
    Is er ergens iets aan de hand, dan wordt het telefoon vermogen ingezet.
    En binnen 10 min. is iedereen in een straal van 5 -10 Km opgeroepen om mee te doen en om te komen opdraven.
    Waar dan ook altijd gehoor aan gegeven zal worden.

    Wij Nederlanders, hebben helemaal niets meer met mekaar te maken, niemand zal zich bekommeren om een ander of wat er met iemand gebeurt.
    Helemaal niemand hier zal meer voor een ander opkomen laat staan dat ze opkomen voor iemand.

   • “Zelfs keppeltje pro-Zionist Wilders, die de anti islam propaganda moet doen voor de Zionisten praat er steeds minder over.”

    Ja, dat haal je de koekoek. Waarom zou hij? Al die randdebielen die denken dat het wel mee zal vallen luisteren toch niet. Al die mongolen met hun ‘co-exist’ stickertjes op hun auto weten niks van islam en willen er ook niks van weten en doen er ook geen moeite voor. Al die mobielverslaafden weten sowieso niks. Al die zogenaamde christenen doen alsof allah gewoon een ander woord voor god is.
    En de media houden hun bek en wringen zich in allerlei bochten om toch vooral maar niks negatiefs over islam te zeggen, want -hoewel ze het niet hardop zeggen- ze weten heel goed dat ze dan in mum van tijd onder de zoden liggen, opengesneden door zo’n aanhanger van die ‘godsdienst van de vrede’.

    En dan zijn er van die toetsenbord-deugers zoals u. Die vermoedelijk nog nooit de quran gelezen hebben, al helemaal nooit de moeite hebben genomen om de hadith te bestuderen, of het leven van mohammed. Of de moeite hebben genomen die uitspraken eens in chronologische volgorde te leggen en naar de ontwikkeling te kijken. Of gewoon eens te kijken naar de geschiedenis van islam. Daar is niks, maar dan ook niks vredigs of vrijwilligs bij.
    Maar deugers en andere lege roeptoeters weten altijd gauw iemand die wel de moeite heeft genomen en zich uitspreekt en gewoon naar data en demografie kijkt ‘zionist’ te noemen. En anders wel ‘nazi’ of ‘rascist’ of ‘fascist’.

 3. Het publiek wordt duidelijk richting ‘rechts’ gedirigeerd. Waarschijnlijk richting Geert Wilders. Niet stemmen is het allerbeste. Natuurlijk zullen er dan mensen zijn die zeggen dat je niet mag klagen als je niet stemt maar als je geen overheid meer wilt dan stem je gewoon niet. Dat lijkt mij een duidelijk signaal.

  Het lijkt mij inmiddels vrij duidelijk dat het kwaadaardige kankergezwel dat zich de overheid noemt, compleet moet worden verwijderd uit onze samenleving zodat we weer verder kunnen. Burgers, boeren en huiseigenaren hoeven niet te doen wat een groep gestoorde mensen voorschrijven. Mensen hoeven hun gezondheid, land en bezit niet naar de knoppen te helpen omdat een stel gestoorde idioten dat willen. Het kan gewoon niet zo zijn dat gezonde, verstandige mensen uit onze samenleving tot de conclusie komen dat het het verstandigst is als ze zichzelf van het leven te beroven om aan de plannen van de overheid te ontkomen.

  Stem niet! En laat duidelijk merken dat je niet stemt!

  • Er is een optie om blanco te stemmen. Persoonlijk zou ik het een goed plan vinden als er een clausule in de kieswet komt dat als er 50% blanco stemmen zijn dit moet worden geduid als maatschappelijk wantrouwen tegen de huidige politiek en er opnieuw gestemd moet worden.
   Maar dan als onderdeel van een veel grotere wijziging in het hele systeem, waarbij persoonlijke verantwoordelijkheid van de bestuurders ook een veel grotere rol gaat spelen.

   Maar in het huidige systeem gaat ook blanco stemmen of niet stemmen geen verandering brengen. Alleen een hardhandige reset kan dat doen.

 4. Wat ook altijd weer gebruikelijk is zijn de eeuwige clichés die bij elke verkiezing weer opnieuw herhaalt gaan worden.
  Zo als, over een kruik die te water gaat of de regering die het volk krijgt en verdient.
  Je kan er bijna op wachten, iedere keer weer opnieuw.
  Dus laat ik ze maar eens voor zijn. Er zijn er nog veel meer, leef je uit.
  Kom, wees eens origineel dit keer.

 5. des te grotere verwachting vd verkiezingen des te grotere teleurstelling als het niet goed komt.
  hoop dat 11 maart een massaal succes wordt, zo niet dan kunnen we stoppen met vredesdemonstratie en over gaan op de orde van de dag. totdat de bom massaal afgaat ,dan kunnen de ministers beter maken dat ze wegkomen.
  De eu heeft ook de beschikking over een interventie macht dit zijn geharde arsholes die niet schuwen om met scherp te schieten.

 6. Overigens waarschuwden Joop Glimmerveen (NVU), Hans Janmaat (CD), Hans Gruijters (D66) en Frits Bolkestein (VVD) al veel eerder voor het uit de hand lopen van de multiculturele samenleving.

  En de SP stelde in 1983 nog voor om gastarbeiders een oprotpremie te geven.
  ____________

  Hans Janmaat waarschuwt voor de ongebreidelde immigratie (1992)
  https://youtu.be/Yh6y4AtWGdo

  Jacobse en van Es – Turkenburg (1981)
  https://youtu.be/K0lg9KchCqQ

  • Het is waarschijnlijk gewoon een ‘christelijke’ bovenlaag, die islamitische mensen op bepaalde posities plaatst. Daar kunnen ze zich achter verstoppen. De islamieten hebben het dan gedaan … maar wel in opdracht van die brave christelijke mensen. In de Tweede Kamer zie ik steeds meer mensen met een islamitische achtergrond. Even uitgezocht en het blijkt idd zo te zijn.

   https://www.parlement.com/id/vlo8mp2xmpxq/nieuws/achtergrond_tweede_kamerleden_met_een

   Quote:
   “De achtergronden van de 22 parlementariërs zijn Marokkaans (11), Turks (5), Surinaams (3), Ethiopisch (1), Pakistaans (1) en Iranees (1).”

   • De groei is met sprongen gegaan naar bijna 15% van de Kamerzetels.

    Het aandeel mohammedanen in de NL bevolking is echter 5.1%. Hun stem is dus zwaar oververtegenwoordigd. Maar dat geldt ook voor de marxisten.

    Niet zo vreemd dus dat de gemiddelde Nederlander zich niet meer vertegenwoordigd voelt in de politiek. Feitelijk is het bestuur van dit land gekaapt door extremisten.
    ______________

    Per periode van 4 jaar over 36 jaar

    0% groei 0.7% zetels
    100% groei 1.4% zetels
    100% groei 2.7% zetels
    150% groei 6.7% zetels
    50% groei 10% zetels
    0% groei 10% zetels
    7% groei 10.7% zetels
    6% groei 11.3% zetels
    29% groei 14.7% zetels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in