Dichte Duitse kerncentrales zijn spotgoedkoop over te nemen. Verkoop scheelt Duitsland miljarden aan sloop en afvoerkosten.

Daarom stel ik voor dat Nederland die centrales overneemt. Atoomstroom zit toch in de Nederlandse planning. En die Duitse centrales kunnen vele Jaren eerder stroom produceren dan nieuwe in Nederland. En die Duitse zijn voor een schijntje te koop.

Het uit demonteren en verplaatsen kost niet alleen veel geld, maar ook stikstof en CO2. Daarom stel ik voor om die over te nemen Duitse centrales ter plekke te laten staan en de terreinen tot Nederlands grondgebied te maken. Iets dergelijks is al eerder gebeurd langs Limburg en binnen de ware EU-gedachte moet dat best makkelijk door Timmermans te regelen zijn.

Eventueel ruilen we, met wat Nederlands grondgebied, namelijk dat waar in Nederland de kolencentrales op staan.

Voor Duitsland met die bruinkoolcentrales is het een grote verbetering om die schone kolen centrales over te nemen en voor Nederland een enorme statistische CO2 verbetering. Het wereld milieu schiet er niks mee op, maar de milieu cijfers per land enorm. Kortom, een win/Win/win situatie, waarvan ik niet begrijp dat Timmermans er nog niet over begon.

PS 2% van de zo bereikte miljarden besparingen is van harte welkom bij Vrijspreker.nl als commissie op dit zo milieu- en budget vriendelijke idee.

7 REACTIES

  1. “Eventueel ruilen we, met wat Nederlands grondgebied, namelijk dat waar in Nederland de kolencentrales op staan”

    Nijmegen…met Bruls als kadootje voor het goede doel.

  2. De stroomprijs gaat met 45% omhoog, daar in Deutschland!!!
    komt men in opstand?..

Comments are closed.