30 REACTIES

 1. En later vragen ze zich af waar ze te vreten vandaan moeten halen nu alle winkels gesloopt zijn.
  Waarom ze televisies en wasmachines stelen is mij een raadsel.
  Verwachten ze dat alles weer zoals voorheen wordt?

  • Vooruitdenken en consequenties inschatten van je handelen is waarschijnlijk te veel gevraagd. Dat krijg je zo met een laag IQ, hoog testosterongehalte en nog hogere tijdsvoorkeur. Ik zag laats op Twitter een vergelijking tussen een McDonalds in Chicago en Kiev. Je zou denken dat de oorlog zich niet in Kiev afspeelt maar in Chicago.

   Ik geloof dat grote winkelketens hun vestigingen sluiten in probleemwijken vanwege niet langer rendabel.

 2. Ik denk dat alle rellen strak worden geregisseerd. Ze verlopen in alle steden, waar dan ook ter wereld, altijd hetzelfde. Eerst gaat bijv. politie over de schreef. Daarna volgt verontwaardiging van burgers. Men gaat de straat op. Als je daar professionele rellers tussen laat lopen, zoals bijvoorbeeld hooligans of Romeo’s, dan slaat zo de vlam in de pan. Vooral omdat mensen op dat moment eenheid (willen) ervaren. Ik denk dat vernielingen van gebouwen, verbranden van auto’s en het openbreken van vaak dure winkels het werk is van hooligans of Romeo’s en dat de rest meedoet omdat zij echt boos zijn. Ik denk dat zelfs mensen die niet van plan waren om te rellen en te plunderen daar toch aan meedoen omdat die winkel toch al is geforceerd en die wasmachine ligt voor het grijpen. Vrouwen die geen wasmachine kunnen tillen, nemen een broodrooster mee. Gewoon omdat ze de gelegenheid krijgen.

  Je kunt rellen misschien ook wel een beetje voorspellen. Bijv. in Nederland heb je op dit moment dat slavernijmonumenten overal worden vernield. Er zit iets aan te komen.

  • Dat slavernijmonument bleek “gesloopt” omdat een fietser dacht: “Hey, daar kan ik mijn kettingslot om heen leggen”. Dat kreng begon te wankelen en toen was het klaar. Geen baldadigheid, maar een combinatie van een onooglijk ding van een discutabele kwaliteit en een onhandige fietser.

   Het is wel tekenend dat zo’n ding van z’n sokkel valt door een kettingslot. Waarschijnlijk is het gemaakt voor 3 ton door een zwarte kunstenaar, durfde niemand zijn/haar/het bek open te trekken over de kwaliteit en is er nu ophef om precies he-le-maal niets. Een beeld op straat moet hufterproof zijn en minimaal dezelfde kwaliteit hebben als straatmeubilair.

   • Het gaat om niks. Het is opgeklopt. Het andere monument was een beetje vies en weer schoongemaakt. Maar het haalt wel steeds het nieuws terwijl vaccinatieschade of de WHO-grondwet het nieuws niet halen. Dus daar zit wat achter. Dit soort berichten worden vooral verspreid om zwart-wit emoties of links- rechts emoties bij mensen los te maken. En nu komt daar de subsidiepot emotie bij. Het is afleiding. Nietszeggend probleem kan op deze manier tot buitengewone proporties worden opgeblazen door de emoties van mensen die de berichten lezen. De media is een wapen.

 3. Ik heb een vermoeden dat die “monumenten” vernield worden door (collega-) “kunstenaars” en “tot slaaf gemaakten” zelf. Zodat ze nog harder kunnen gillen om hun zielige zelfmedelijden zelf. Van “zie je wel, eXtReEm ReChTs sloopt onze monumenten” en “alle witten zijn schuldig hieraan”.

  Maar goed. Frankrijk staat nu in brand. Nederland binnenkort. Elke week komen er (minstens) 1000 nieuwe rellers bij.

  Goede video van Watson, wel jammer van de reclame.

  • ja eens. Die reclame is lame. Maar hij wordt aan alle kanten demonetized door de woke Big Tech mafia en bij hem moet ook de schoorsteen roken, dus ik probeer me er niet aan te storen. Beter dan Staatsmedia zonder reclame 🙂

   • Dat demonetizing neemt steeds ernstiger vormen aan. Vorige week was in het nieuws dat Nigel Farage na ruim 40 jaar zijn bankrekeningen kwijt is.Hij noemt geen bank bij naam. Vermoedelijk als straf voor Brexit.
    Als ze dat bij linkse politici en activisten zouden flikken, dan zou het internet te klein zijn. Wat dat betreft moet rechts (wat dat ook zijn mag tegenwoordig) militanter worden. Maar rechtszaken zijn duur, rechters vooringenomen dus wat moet je er dan mee?

  • Zolang mensen denken dat het een zwart-wit en een links-rechts probleem is, heeft de gevestigde orde niets te vrezen.

   • Het is wel degelijk een zwart/wit probleem; het gevecht tussen goed en kwaad. Er is geen grijs gebied.

 4. vrij objectieve reactie onder BNR video van het incident. Waarschijnlijk was Nahel een recidivist en bij meer criminaliteit betrokken dan nu in de media wordt bekendgemaakt. De politieman moet geweten hebben wie hij voor zich had (er zaten nog twee jongemannen op de achterbank) en hij nam blijkbaar geen risico.

  De framing lijkt dezelfde kant op te gaan als bij George Floyd. Dit was een keiharde drugscrimineel die tijdens een beroving het leven van een zwangere vrouw en haar kind bedreigde. BLM verheerlijkt deze man als een heilige.

  @TheRamon510
  15 uur geleden
  According to the prosecutor, during an explanation on television, this young individual was apprehended well before being on the highway where the police officer drew his weapon. He exhibited dangerous driving behavior by using lanes designated for buses, running red lights, and driving recklessly. Additionally, this underage teenager was driving without a license. After attempting to apprehend the fleeing driver several kilometers earlier, the police officers eventually managed to stop him on the highway, where they directly threatened him with their weapon. At that moment, the teenager restarted the vehicle and tried to escape again, leading the police officer to fire directly. The car then crashed into a barrier further ahead (fortunately, no pedestrians were present).

  In this case, the police officer had some justification for his actions, but also some faults. As for Nahel, he also bears responsibility and had his reasons for fleeing at that moment. Currently in France, there are riots allegedly aimed at paying “tribute” or expressing discontent with what happened. However, these groups who engage in vandalism and arson do so not for a cause, but simply because it is their nature. How does burning an innocent citizen’s car, who has no involvement in the situation, help except to push them into precarious circumstances? How does assaulting people who protect their vehicles relate to the death of a young person who may not have been entirely innocent but should not have died either? How can setting fire to buildings where innocent people reside be justified?

  In France, certain populations believe they can act with impunity. This is by no means a racist statement, but a reality. It’s worth mentioning that the police officer himself was of Maghrebi origin, just like the driver of the vehicle.

  • Dit commentaar verklaart ook eea

   Nahel had been subjected to multiple police checks since 2021, involving incidents of refusing to comply with orders to stop. He had faced disciplinary measures and issues related to cars, such as driving without a licence or insurance and using false number plates and had been detained recently for refusing to comply with police orders during stops and was scheduled to appear before a juvenile court in September.

   At the time of the shooting, Nahel was driving a Mercedes with Polish number plates, had two passengers, and no driver’s licence, which would have led to the reluctance to pull over at police stops.

   • Die Poolse kentekens zijn verklaarbaar: Het is spotgoedkoop om in Polen dure auto’s voor een langere tijd te huren, tot wel vijf keer goedkoper dan in Frankrijk zelf. Daarnaast omzeilt de Franse jeugd het befaamde puntensysteem op het rijbewijs: rijden door rood levert slechts een boete op ipv puntenaftrek, want er is nooit te achterhalen wie de auto reed. Er worden dus ontiegelijk veel overtredingen mee begaan. Extra reden voor de Franse politie om zo’n wegpiraat-met-Poolse-platen van de weg te halen.

 5. Macron maakt zich sterk voor een sterk, groen en autonoom Europa. Willem Alexander tekende al overeenkomsten met Frankrijk inzake deze nieuwe ontwikkeling. De globalisten vinden dat niet leuk en hebben een motief om Frankrijk in de fik te zetten. De gaspijplijn naar Duitsland werd vernield, nu staat Frankrijk in de fik.

  Multiculturalisme is een kruitvat. De vraag is: is dit georganiseerd, en zo ja, door wie?

  • Zoals altijd: volg het geld. Wie profiteren er van als steden en landen, die eens prettig waren om te leven, veranderen in onleefbare ‘hellholes’ waar drugsbendes en haatbaarden de baas zijn? Met als enige reactie van de politiek: meer controle en meer verbieden, want boeven en haatbaarden valt niets te verwijten, want de andere mensen (dwz de blanken) “zijn racisten”.

   Dit is in Frankrijk niet nieuw. In de jaren 80 zag je al reportages op TV over Franse banlieues waar de post niet bezorgd werd en de politie nauwelijks durfde te komen. In die jaren hoorde ik al verhalen over dat Nederland 1 Bijlmer (ghetto) had maar Frankrijk wel 100. We zijn nu 40 jaar verder met deze ontwikkeling. Hoe zou het over 40 jaar na nu zijn? In NL heb je intussen ook 100 ghetto’s al zijn die minder erg dan in FR.

   Wat dat betreft is El Salvador interssant. Daar treedt een (min of meer) libertarische president keihard op tegen dit soort tuig. Buurlanden willen het beleid overnemen. En wat doet Amnesty International (en vergelijkbare organisaties)? Jammeren over de mensenrechten van de boeven. Toen die boeven mensen bedreigden en vermoorden hoorde je de pijprokers van Amnesty niet. Hetzelfde zie je nu met Frankrijk waar ze eigenlijk de guillotines moeten afstoffen om het rapaille op passende wijze te verwennen.

   • Yeps, het Ijzeren Gordijn keert terug. Alleen moet je nu aan de andere kant zijn. Duitsland kon wel weer eens opgedeeld worden. Saksen en Beieren bij de Habsburgers en later de BRICS+ . De rest, met Nederland en Belgie erbij, is voor de globalisten.

    Nog wat onduidelijk wat er in het hoge noorden gaat gebeuren. Er zijn wat hoopgevende ontwikkelingen in Denemarken en Zweden, of all places, waar ze nu daadwerkelijk uitzetcentra gaan bouwen.

   • https://www.frontnieuws.com/topmilitairen-geven-macron-ultimatum-om-rellen-in-frankrijk-te-beeindigen/

    Het is nog niet gedaan. De militairen roeren zich. Er gaan geruchten over een brief met een ultimatum voor Macron die verstuurd is door een verzameling hoge piefen uit het leger: “Herstel de orde binnen 48 uur, of wij doen het.”

    Er is natuurlijk decennia lang bezuinigd op het leger, waarschijnlijk met het doel om een potentiële tegenstander van hun globalistenbeleid uit te schakelen. Misschien hebben ze in Frankrijk niet genoeg bezuinigd.

  • @jenc8953. 3 uur geleden
   I have some advice for these immigrants. If you feel you are not being treated in a respectful manner and you feel that you can’t assimilate, then LEAVE!!!! Who returns to a restaurant for crappy service??? There is no place like home, if you can’t assimilate, then go back home, you will encounter problems everywhere you go. Immigration is not for everyone.

   @Dancestar1981 3 uur geleden
   Amen

   • ze gaan niet weg want doorgaans is ‘ home’. een shithole.
    en hier kunnen ze gratis geld krijgen en (bijna) straffeloos rellen en plunderen.
    dat discriminatie gezeik is een makkelijk excuus om verantwoordelijkheid te ontlopen.
    over niet al te lange tijd hebben ze de meerderheid en kunnen ze sharia law invoeren.
    maakt mij niet uit hoor, ik laat wel een baard staan. hoe minder mensen van mijn gezicht kunnen zien hoe beter voor hen. maar wel een beetje sneu voor al die inclusieve mensen die dan een burka moeten dragen of head first van een flat worden gegooid. Good thinking!

    Ik vraag me altijd af hoe lang de AOW nog blijft bestaan. Niet alleen is de demografische druk al genoeg voor een Titan like implosie, als de meerderheid van de jongeren een teringhekel heeft aan de ouderen waar ze voor moeten betalen, ook niet bepaald een duurzaam concept. Of sla ik hier de plank mis?

Comments are closed.