Er komen weer verkiezingen aan, en dan zouden mensen kunnen overwegen om Forum voor Democratie te stemmen. Dat moet je natuurlijk niet doen! Hier de tien redenen waarom een stem op FVD een slecht plan is.

(Het originele artikel is hier te vinden)

1 – FVD is voor referenda

Kijk om je heen in een winkelstraat, in de file, tijdens een concert. Ja, dat is ons volk. Dom he? Zulk dom volk moet je niet mee willen laten beslissen over belangrijke dingen. Stel je voor. Echt, de bestaande partijen weten prima wat goed is voor jou. Daar hebben ze geen referenda voor nodig. En kijk naar Zwitserland waar ze heel vaak referenda hebben. De armoede daar is niet te overzien, dat moeten we niet willen.

2 – Thierry Baudet

Goed, hij heeft een heel aantal boeken geschreven, heeft een Meestertitel op zak en een Doctorstitel, maar toch. Hij is soms wel een beetje anders dan de andere politici. We kennen in Nederland nu eenmaal de traditie dat je de kop nooit boven het maaiveld uit moet steken en die traditie is waardevol. Wat we nodig hebben in de politiek zijn vooral grijze muizen. Mensen die zich opgewerkt hebben binnen hun partij, maar verder nog nooit een echt relevant idee hebben gehad in hun leven. Dat maakt het allemaal wel zo overzichtelijk.

3 – FVD wil geen klimaatbeleid

Zoals minister Rob Jetten heeft gezegd in de Tweede Kamer zal ons klimaatbeleid, als alle modellen zouden kloppen, een temperatuurdaling van wel 0,000036 graden gaan opleveren in 2050. En dat kost dan maar enkele tientallen miljarden. De totale rekening wordt natuurlijk nog veel hoger, en dat is goed! Geld wat we aan warmtepompen, windmolens en zonneparken uitgeven kan namelijk niet door de burger worden uitgegeven, en dat is fijn, want de burger kan er misschien wel domme dingen mee doen.

Wie wil er nu niet wonen in een landschap vol windmolens die je zelden te zien zult krijgen omdat je in een 15-minuten stad woont en daar niet uit mag?

4 – FVD wil uit de EU

Nog zo’n raar plan: de EU willen verlaten. Dankzij de EU hebben vele uitgerangeerde bestuurders toch maar een mooi baantje in Brussel. Wat zouden we anders met al die mensen moeten?

Bovendien: het gaat om samenwerking. Om samen te werken moet je natuurlijk ook echt alles gezamenlijk doen, tot aan de financiële huishouding aan toe. Jij hebt toch ook een gedeelde bankrekening met al je buren? Samenwerking kan helemaal niet zonder totale eenwording, dat snapt iedereen.
FVD wil dat Nederland weer zelfstandig wordt (in dat rare brabbeltaaltje van hun noemen ze het soevereiniteit), en samenwerkt op de punten waar dat handig kan zijn. Dat moeten we natuurlijk niet willen, het is enorm belangrijk dat ook een land als Griekenland of Portugal wat te zeggen heeft over hoe wij hier leven en werken. Bovendien hebben ze ons geld hard nodig.
Als wij nu jouw geld geven aan dat soort landen, dan hoef je dat niet zelf te doen op zo’n vervelend zonnig terrasje aan de Costa. Kortom: je hoeft geen vakantiestress meer te hebben, we zorgen dat je geen geld meer hebt voor vakantie, en de behoeftige partner-landen krijgen toch jouw centjes. Als je op FVD stemt zou dat wel eens afgelopen kunnen zijn.

5 – FVD wil een asielstop

Er komen enorm veel waardevolle arbeidskrachten met hoogwaardige opleidingen binnen. Allemaal mensen die binnen enkele jaren kunnen worden omgetoverd tot modelburgers die volop belasting betalen.

Die geven we momenteel allemaal een verblijfsvergunning, een huis en als het even kan het recht op gezinshereniging. FVD wil daarmee stoppen, terwijl er nog minimaal honderd miljoen mensen van over de hele wereld naar Nederland willen komen. Dat zou toch enorm oneerlijk zijn naar al die mensen die ook graag een leuk huurhuis en bijbehorende uitkering willen ontvangen.

6 – Oekraïne

Oorlog is vervelend, maar hoort er nu eenmaal af en toe bij. FVD wil stoppen met de oorlog in Oekraïne en pleit al jaren voor een vreedzame oplossing. Dat moeten we natuurlijk niet willen, want het is toch prachtig dat er onbekende Oekraïners sneuvelen voor onze belangen?
Bovendien is het een mooie manier om van onze oude wapens af te komen zodat we daarna weer allemaal nieuwe kunnen kopen. Daarnaast zou vrede in Oekraïne betekenen dat we weer voordelig Russisch gas kunnen importeren. Lagere gasprijzen betekenen meteen ook lagere belastingopbrengsten voor de Nederlandse staat, dus dat zou enorm slecht zijn. Je zou zomaar weer eens de verwarming aan kunnen zetten in de winter of zelfs een keertje warm douchen.

7 – Het World Economic Forum (WEF)

FVD stelt allemaal vervelende vragen over het WEF, haar leider Klaus Schwab en wat er allemaal wordt besproken daar in Davos. Terwijl het WEF natuurlijk niet meer is dan een praatclubje waar wat hooggeplaatsten de toestand van de wereld bespreken in ons aller belang.

Laat onze regeringsleiders toch lekker zonder pottenkijkers hun dingen bespreken, iedereen weet dat ze dat in het landsbelang doen en er geen enkele kwade intentie achter zit. Al die vragen leiden alleen maar tot negativiteit, en het is voor de burger van geen enkel belang dat ze weten waar de regering mee bezig is. Transparantie over dat soort zaken is alleen maar vervelend.

8 – FVD doet niet aan Woke

Echt een reden om niet op FVD te stemmen: de partij kijkt naar de inhoud van de hersenpan, niet naar de inhoud van het broekje. In de huidige tijd kan dat natuurlijk niet, er dient toch minimaal een transgender op elke lijst te staan, en wel zo hoog mogelijk.

En een homo, een allochtoon die niet al te verstaanbaar Nederlands spreekt, een gehandicapte en niet te vergeten iemand met dwerggroei. De tijden dat we mensen op basis van hun vaardigheden aanstelden zijn al lang voorbij, Forum voor Democratie blijft duidelijk hangen in het verleden.

9 – De auto

Dankzij al die mooie, leuke en gezellige partijen, geheel onterecht aangeduid door FVD als ‘het kartel’, is de benzineprijs al boven de twee euro per liter en wordt autorijden gelukkig onbetaalbaar. FVD wil de auto weer ruim baan geven zodat mensen zich vrij en snel kunnen verplaatsen. Natuurlijk moeten we dat niet willen, niets zo vervelend als mensen die in vrijheid leven. Je kiest bij de verkiezingen immers het lands-bestuur. En wat valt er te besturen aan mensen die vrij zijn, die laten zich helemaal niet besturen?

Ook leuke plannetjes zoals rekeningrijden zijn bij FVD niet in goede handen, terwijl iedereen toch graag extra wil betalen voor de kilometers die hij maakt? Voor je het weet houd je aan het eind van de maand geld over in plaats van andersom.

10 – FVD wil verandering

Er is niets zo eng als echte verandering. Zeker als het om de democratie gaat. Wie wil er nou echte invloed op het bestuur? Zelf een burgemeester kiezen? Een bestuur dat de bevolking belangrijker vindt dan haar eigen baantjes. Nee, laat alles vooral zoals het is. Dat is helemaal prima.

Conclusie

Toch niet overtuigd na deze fantastische argumenten? Dan ben je natuurlijk een nazi, fascist, klimaatontkenner én heb je een hekel aan Panda’s, IJsberen en Koala’s. Dat moeten we niet willen met z’n allen!

16 REACTIES

  • Het dilemma van libertarisme. Stemmen of niet? Ooit was ik daar vrij overtuigd in, als in: je stemt niet op de mindere van twee kwaden. Tegenwoordig is me dat minder helder. Het kwaad lijkt zoveel kwader te zijn geworden, dat de zonden van een Baudet of Trump daarbij in het niet vallen.

   • Exact. Sommigen maken verkiezingen veel groter dan het is. Het is één multiple choice vraag die eenmaal per vier jaar aan je wordt gesteld. de uitkomst wist gemiddeld met 20 miljoen anderen. Zelfs het eenvoudigste klanttevredenheid onderzoek is uitgebreider.
    Dus lekker strategisch gaan stemmen en voor de rest van die vier jaar preppen, Bitcoin en edelmetaal sparen en werken aan je fysieke en emotionele weerbaarheid

   • Stemmen heeft natuurlijk wel betekenis, zolang je in een parlementaire democratie leeft

    Demonstreren heeft ook betekenis.

    Jullie willen een wereld zonder top down democratie etc. Maar voor nu bestaat dat nog niet

    Natuurlijk maakt het uit, of SGP de grootste word of de SP

    Dan kan je je afvragen, functioneert de democratie nog wel? Maar ook als het niet helemaal functioneert en er ‘een kartel’ is, heeft stemmen een bepaalde signaalbetekenis

    Ik vraag mij af, is FVD in mijn belang? Al die rechtse partijen, zijn er voornamelijk geweest voor mensen met veel kapitaal/vermogen/vastgoed. Waarom zou ik daar dan op stemmen?

 1. Is FVD voor het afschaffen van bijstand en toeslagen ?

  Wat vinden zij van het basisinkomen ?

 2. Grappig dat mensen NOG STEEDS denken dat stemmen in dit huidige systeem iets gaat uitmaken.

  • Idd Rene, als mensen nog steeds zo blind zijn om op welke 3 letterige partij dan ook te stemmen en daarmee hun toestemming geven voor een claim dat deze mensen over jouw mogen beslissen, go for it. Ik heb zelf mijn stemrecht uit het register getracht te halen, was een grappige mailwisseling en natuurlijk kon dat niet als onderdaan van de zogenaamde koning….te grappig, feit blijft dat mijn non consent duidelijk is overgekomen en ik dus niet stilzwijgend deze figuranten het recht geef om ook maar iets over mij te bepalen is in ieder geval gemeld. En dat ze je kaal roven, ach als jouw dat gelukkig maakt….ik haal mijn geluk uit andere dingen dan geld.

   • Hear, hear!

    Zullen we stellen dat de Libertaire Partij niets ander is dan de politieke tak is van het Libertarisme? Zoals de IRA ook een politieke tak had, maar in wezen een “Army” was, een bevrijdingsbeweging?

    De Libertarische filosofie biedt zoveel meer dan politieke touwtrekkerij.

    Pragmatisch denkend moet je LP stemmen als je dat van de zetbazen van het Koninkrijk “mag”. Maar NOOIT zal ik dat doen om mezelf te conformeren of te binden aan het debiele parlementair democratische systeem of aan die volkomen imbeciele “grondwet”.

    Daarom is het goed wanneer de exponenten van de Libertaire Partij duidelijk afstand nemen van het getouwtrek om macht en de libertaire boodschap duidelijk op het spreekgestoelte neerzetten.

    Opdat de zetbazen schrik krijgen.

 3. Nog een 11e argument: iedereen verplicht een terrarium om reptielmensen in op te vangen die lijden aan een overdosis 4G-straling of vergast zijn door de chemtrails. Dat moeten we tijdens de renaissance niet willen met z’n allen.

 4. ” FVD wil de auto weer ruim baan geven zodat mensen zich vrij en snel kunnen verplaatsen. Natuurlijk moeten we dat niet willen, niets zo vervelend als mensen die in vrijheid leven. ”

  Helaas, wat deze betreft is de een zijn vrijheid de ander zijn onvrijheid. Het is ook een populistisch thema, zo van even het kartel dwars zitten. In een overbevolkte massa samenleving leef je eigenlijk in een massa flow, zodra je in de auto stapt zit je meestal in een massa flow, het is die massa flow die het tempo bepaald, ook op basis van collectief imitatie gedrag. Aangezien de FvD in sommige situaties nogal reactionair is zal men ook niet toegeven dat er sprake is van ernstige overbevolking (want dat vinden de evil elites ook namelijk). Dus dan komt dat ruim baan neer op wat hard scheuren in de weinige uren dat iedereen ligt te maffen. En voor de rest gaat het ten koste van de rust van degenen die in de buurt van rijkswegen wonen.
  Ruim baan in de meest ruime zin zou minimaal een halvering van de bevolking inhouden, tot dan blijft de vrijheid sterk gebonden, en moet je je schikken naar de kudde.

  Dat is allemaal zo simpel als het maar kan, maar de stemmer denkt alleen in termen van voor en tegen, dus ja, overbevolking is immers een thema van kwaadwillende elites die genocide willen plegen, daarom is er dus geen sprake van overbevolking, en daarom moeten we ruim baan maken in de overbevolkte kudde….
  Dat de Fvd niet spoort in deze zin ligt zeker niet aan de intelligentie van de leiders, maar elke politieke partij moet nu eenmaal een kiezersvolk bedienen, en zich richten op de gemiddelde intelligentie…. d.w.z. het gemiddelde gebrek daaraan.

  Ruim baan in de meeste ruime en de meest ware zin, door veel minder mensen, is ook niet gewenst door vrije marktdenkers, die willen namelijk zo veel mogelijk productie en consumptie-vee hebben, dus grote bevolkingen, des meer zielen, des te meer vreugd.

  Voor de ware vrijheid sluit u zich aan bij ondergetekende, voor vrijheid voorbij de slogans.

  • “Er komen enorm veel waardevolle arbeidskrachten met hoogwaardige opleidingen binnen. ”

   Als we dit argument in niet omgekeerde ironische vorm nemen, dan is dit de logica van de Mao’s van de vrije markt en economie. Die denken niet in termen van cultuur en samenleving, maar wat nodig is voor het voortdrijven van de economie, het in stand houden van competitie. Die hebben geen probleem met omvolking als het maar goed is voor het oppompen van de economie en productie, waardevol en hoogwaardig gaat dan om het economisch en technologisch slavendrijven.

   Mijn verkiezingsslogan: Laat u geen Oor Aannaaien, stem ondergetekende (ik heb geen partij).

  • Overigens sta ik zeer sympathiek tegenover de FvD, ik plaats slechts wat belangrijke kanttekeningen, sinds de intelligentie van het programma van elke democratisch partij niet meer is dan de som van de middelmatige kiezers, met een nogal incoherente mix als gevolg.

 5. sinds de intelligentie van het programma van elke democratisch partij niet meer is dan de som van de middelmatige kiezers, met een nogal incoherente mix als gevolg.

  Ja, dit dus

  Een partij bestaat uit zoveel mensen, die de partij allemaal geheel anders voor zich zien. Daardoor veranderd de kleur van een partij nogal snel. Je partij kan ineens liberaal worden, als zij links bedoeld is. Je partij kan ineens woke worden, als een paar wokies op posities terecht komen.

  Je zag het al een beetje bij de LP. De LP was ineens voor een basisinkomen. Vele LP mensen waren hier boos over. Een partij schommelt alle kanten op. Ik ben niet tegen een basisinkomen, trouwens, maar dat is voor nu even irrelevant

  Daarom geloof ik meer in one issue protesten, vanuit de bevolking. Althans, dat past beter bij mij. Iets uitkiezen dat ik belangrijk vind en me daar in vastbijten. Of rechtszaken voeren etc, etc.

  Stel dat je SP lid word. De SP is nu nog niet woke, maar zie ik net zo goed ineens woke worden. En dan moet je naar allerlei woke trainingen etc, als partijlid. Verplicht biseksueel worden,etc

  Ik ben het soms eens met de FVD, soms oneens. Ik vind dat ze zich te weinig op de economie focussen en teveel op culturele issues hameren.

Comments are closed.