Milei spreekt WEF toe,

Filmpje begint op 4.20: waar Klaus Schwab, Milei introduceert!

Lachen, want Klaus veroordeelde het libertarisme onlangs nog als bedreigend (voor zijn plannen).

In zijn speech veroordeelt Milei het socialisme in al haar vormen en promoot het libertarisme, alsmede de vrije markt.

Zeer leerzaam en een aanrader, inleiding tot!

en van een ander niveau , maar wel een leuk kort WEF filmpje van een dag er voor

14 REACTIES

 1. Deze Milei lijkt mij nu precies het type politieke acteur. Zoniet, waarom leeft hij dan nog en is als gekozen onhafhankelijke en kritische president niet omgelegd?

  De voor de gevestigde orde meest gevaarlijke personen liggen op het kerkhof of op z’n minst in het ziekenhuis.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5417932/alejo-vidal-quadras-spaanse-politicus-vox-spanje-neergeschoten

  https://nos.nl/artikel/2266541-afd-politicus-halfdood-geslagen-bij-mishandeling

  Milei heeft zelfs nog geen enkele bedreiging ontvangen? En Milei mag met miljardairs afgeladen verzameling machtige misdadigers in Davos als luis in de pels zomaar even (weer) komen oreren?

 2. Milei is controlled opposition en door de VS in Argentinie neergezet om het land uit de BRICS te houden (ze zouden dit jaar gaan toetreden) en in de dollar. Zijn optreden bij het globalistische event van autistische psychopaten doe ik af als goedkoop theater.

 3. @De wereld draait door en Seneca, wat ingewikkeld. Schwab hoopt misschien wel dat Milei zichzelf voor gek zet. A la Dilan.

  • Niet zo ingewikkeld, gewoon de machtspolitiek van de VS. Brazilie zit al in BRICS en Argentinie erbij maakt de positie van de VS zwakker. Milei wil de Argentijnse peso inruilen voor de dollar in een tijd waarin de dedollarisatie volop in gang is. Dus twee keiharde redenen om Milei af te serveren als VS lakei. Of het wat met zijn economische shocktherapie wordt, is een kwestie van tijd maar ik geef het weinig kans.

   • “in een tijd waarin de dedollarisatie volop in gang is”

    Jaja, niet alles geloven he. Hoe ver is die zgn. dedollarisatie? Kun je een percentage noemen?

   • Milei? De man koppelt zijn munt weer stevig aan de US dollar. Dat alleen al maakt hem een idioot.

    En Ja El Paso, het is in volle gang. Percentages geven is lastig, maar wie het nog niet in de gaten heeft is gewoon moedwillig blind.
    Alleen al het feit dat Saudi Arabie heeft besloten om olietransacties niet meer alleen in dollars te doen is een teken dat niet mis te verstaan is. Dat was namelijk de basis van de petro-dollar.
    Nu S-A heeft besloten om met China onderling in eigen valuta af te rekenen betekent dat alleen al een enorme daling in het gebruik van dollars. Rusland en India doen nu ook oliezaken zonder de dollar te gebruiken als handelsmunt. De Verenigde Arabische Emiraten hebben de dollar ook losgelaten als enige olie-valuta.
    Kenya idem trouwens en dat is ook een vrij belangrijke markt, zeker in de eigen regio, wat betekent dat landen in die regio ook meer en meer zaken in de eigen valuta gaan afrekenen.
    Daarnaast loopt Brazilie in Zuid Amerika voorop in het verminderen van de valuta reserves die in dollars worden aangehouden en pusht het in de eigen regio voor meer gebruik van eigen valuta ipv alles in dollars te verrekenen in internationale handel. Brazilie is een grote speler daar.

    Verder kun je kijken naar de uitgifte van -en de rente op- de VS staatsobligaties. Die zijn al decennia lang gezien als laag-rendement maar wel super veilige investering. Deze worden nu massaal (voortijdig) verkocht, voornamelijk door China, wat heeft aangekondigd daar op termijn volledig van af te willen. Rusland uiteraard idem, maar dat was te verwachten. Dat betekent een sterk verminderde vraag naar die obligaties, en dat in een tijd dat er een enorm extra aanbod is omdat Biden&Co ze als een gek uitgeven. Ze hebben de rente erop nog aardig verhoogd, gewoon omdat er geen kopers waren. Hogere rente betekent dus nog meer schulden.
    Daarnaast zie dat nog een aantal andere landen hun hoeveelheid Amerikaanse staatsopbligaties aan het verminderen zijn.
    Als je al die tekenen bekijkt en nog steeds met droge ogen beweert dat er geen de-dollarisatie plaatsvindt dan wil je het gewoon niet zien.

    En dan hebben we het nog niet eens gehad in het sterk dalende vertrouwen in de dollar in de VS zelf. De bevolking is massaal goud en zilver aan het kopen.
    https://eu.usatoday.com/story/money/retail/2023/12/15/costco-gold-bar-sales-drive-stock-price/71934906007/

   • Links is pro-Palestina, en Milei die met meerdere rabbi’s in bed ligt, de vlag van Israël zwaait, de Argentijnse ambassade naar Jerusalem wil verhuizen, en een fervent fan is van het Judeofascisme (fundamentalistisch Judaïsme), is een handige move voor het religieus zionisme. Dat is meerdere vliegen in één klap, de haat van libertariers voor links uitspelen voor eigen belang, in de haatcampagne teken links van Milei zijn de libertariers de nuttige idoten, die graag in blinde haat de ogen sluiten. Het ZOG (Zionist Occupied Government) in de VS, en Natostan en de EU vasalstaten (Anglo-Zionistisch Emperium en haar EU vasalstaten) hebben er zo een partner in crime bij.

   • @Johan P

    hahaha, echt slecht onderbouwd JohanP. Zie jij een gemiddeld bedrijf transactie in andere dan dollar valuta doen? Zit je lekker met je onbetrouwbare chinese pikkepouli geld. Internationale maakindustrie begint al terugtrekkende beweging te maken uit china. Zelf wel eens een chinees keukenmesje gekocht? Dat de vraag naar staatsobligaties afneemt en de risico’s toenemen, is niet alleen voor amerika, deste meer voor china, kijk maar eens naar staatsschuld als percentage BNP china. Voor de rest gaat de werled at large mbt schulden lock step. Ik geloof niks van een petro dollar. “euro dollar systeem” wordt daarmee bedoeld, niet waar? Voor Sauds is het enkel een diversificatie. De weg voor de olie van M-O naar china is lang en gevaarlijk. India gaat niet samenwerken met china hoor, behoorlijk veel grens en handelsconflicten. Zuid afrika stelt niet zo veel voor. Zimbabwe 2 als “ze” niet opletten. Intern fungeert de dollar ook prima, leg eens uit waarom jij dat anders ziet? Als de Amerikanen wat willen moet overheid tering naar nering net als hier. Wordt olie en gas ook weer goedkoper. Het is echt niet zo dat “wij” hier niets meer zouden kunnen of te verhandelen hebben, ook hier moet de overheid eens normaal gaan doen. De vraag is, hoe kunnen we dat afdwingen? Wat denk jij, wordt het dezelfde weg als die van de voormalige sovjet unie? In de vs hebben de staten nog wat meer te zeggen dan nederland in de eu, zo lijkt het. Milei is wel gek, maar niet zo gek met zijn zo als jij dat noemt “dollar koppeling”

  • Op hoop van zegen, denk dat Schwab niet vaart op hoop, een regisseur is die zijn script volgt.

   Dilan idem. De VVD liet de boel klappen om de spreidingswet en zou nu wel akkoord gaan met deze wet? Onbehoorlijk en afvallig bestuur of strak geregisseerd? Er staat veel op het spel om het over te laten aan hoop of toeval. Op naar 23 miljoen inwoners!

Comments are closed.