In Frankrijk is een wetsvoorstel ingediend dat het strafbaar stelt om kritiek te hebben op mRNA COVID vaccines. (1 jaar gevangenis straf of € 45.000 boete, een verplichte injectie met een waarheidsserum staat er nog net niet bij)

Een verontrustende ontwikkeling dat kritiek of vragen stellen over het nut van (COVID) vaccines, überhaupt een wettelijke discussie kan zijn.

Vrije meningsuiting tegen ongecontroleerde overheidsmeningen.. Oja vast goedbedoeld om de gezondheidszorg veilig te stellen. (vanuit het standpunt dat de overheid weet wat goed voor u is, niet waar Hugo?) Maar is per saldo en principieel tegen democratische rechten en vrije meningsuiting.

Wanneer dan de commissie Fraudebeleid nav de toeslagenaffaire concludeert dat de rampzalige dingen en patronen morgen weer kunnen gebeuren, hoe moet je dan vertrouwen hebben dat er geen ongelukken met zo’n mondsnoeringswet kunnen gebeuren?

Wat zegt u: deze (eventuele) wet is bij goedkeuring democratisch tot stand gekomen? Zou u dat ook zeggen als een dergelijke wet bepaalt elk vierde kind gedood moest worden? Dat zou te gek voor woorden zijn, maar wat is het principiële verschil met dit zogenaamd goedbedoelde? COVID wetsvoorstel?

En vandaag mag je dan COVID niet becommentariëren, morgen de oorlogen in GAZA, Ukraine of het nut van belastingen.

Trouwens, ALS, dat mRNA vaccin zo goed werkt, dan hoef je daar toch geen anti-commentaar wet voor te maken? Dan verkoopt dat spul zich toch vanzelf? Daar ga je toch niet democratische rechten voor opzij zetten en een glijdende schaal met meer strafbare meningen?

De gedachte om deze wet in te dienen, zou dan nog eerder strafbaar moeten zijn, maar wij zijn dus juist niet voor een Gedachten Politie.

Zo lang de www.Vrijspreker.nl nog mag bestaan, zullen we hier krachtig tegen blijven protesteren. En in het algemeen: hoe meer overheid, hoe meer fouten er gemaakt worden.

Zegt het voort!

16 REACTIES

 1. op zich wel goed dat dit soort fraude gevallen voor de geschiedenis worden vast gelegd.
  als toekomstig jurist zul je daar dan leren waarom waarheid strafbaar kan zijn

 2. interessante ontwikkeling!
  als ik het goed begrijp
  haal je overbodige verkeerslichten niet weg,
  neen,
  je stelt gewoon dat door groen rijden verboden is en het bij rood mag.

 3. De lol in het leven is al lang verloren gegaan. Nederland is voor mij geen land meer om trots op te zijn. De eigen bevolking die nog een restje verstand heeft en zich niet heeft laten dom-prikken vergaat onder de dictatuur van de dommen, het domme stemvee dat met hun 51% meerderheid de anderen onderdrukt en uitsluit. Een fascistisch land met een grenzeloos dom volk. Laat die nukes maar komen, misschien is het leven na de dood beter.

 4. Zoals er te weinig IC bedden zijn, zo zijn er te weinig arrestanten cellen, als ook vaste plekken in den gevangenis, maar ook zijn er zo te weinig plaatsen voor zgn. asielzoekers. Laat die open lucht gevangenissen maar komen.

  Als zij die dat durven (ja ja, hoezo massapsychose) wat onderling afstemmen en dan allemaal tegelijk wat zgn ‘strafbare’ kritiek uiten, dan is er een capaciteitsprobleem.

  In ons prachtige land is al sprake van een dergelijk verbod op kritiek: het is nl. verboden om op te roepen tot een BANKRUN. Dus, nogmaals houdt wat geld contant als de financiele situatie van uw bank, zeg de ING bank niet goed is, maar ik benadruk dat dit GEEN oproep is tot een bankrun op ING.

  Zo roep ik u op u niet mee te doen met mRNA gen therapie, maar ik benadruk dat ik GEEN kritiek heb op mRNA gen therapie.

  En in het stadion kan je roepen wat je wil, leggen ze de wedstrijd stil. Daarna kunnen de brave huisvaders a la Jambers wat gaan matten (in een weilandje of zo). Of beter nog, met de politie van de buren.

  Op naar de social credit score. Ik wil een QR code. Ik wil dat mijn bankrekening wordt bevroren, via CBDC boetes automatisch worden afgeschreven, de rekening wordt geblokeerd. Opdat de massa haar heksenjacht kan hebben, meld misdaad anoniem. Brood en spelen. Laat de faillissementen en schuldsaneringen maar komen. Er is geen capaciteit voor; dus meer BOA’s! Liefst met keppeltje!

  Er is geen werklust bij de 1 miljoen raamambtenaren, voor het invoeren van nieuwe regelgeving bij de uitvoeringsorganisaties is dan ook geen capaciteit. Daarbij, lees het nieuwste rapport over de toeslagen affaire; het recht doet er niet toe, gewoon incasseren, door liegen en niets doen.

  De jeugd woont toch al en masse bij hun ouders. Weinig te verliezen, geldt ook voor de anderen van de overheid ‘afhankelijken’. Misschien kunnen we in artikel 1 opnemen dat geen onderscheid mag worden gemaakt naar bron van inkomsten. Alleen zij die wat hebben zullen geen kritiek uitten. Weg met dat recht op eigendom in het algemeen belang. Dit gaat gewoon werken! Minder kritiek! Iets is pas een probleem als je het als probleem definieert. Feest! Wat een tijden. Doet bier en chips pakken.

 5. En zo zie je hoe makkelijk je in fascistisch of communistisch gebied terecht komt

  Blijkbaar kan zoiets ook geruisloos ontstaan. Van democratie naar fascisme, in kleine stapjes

  In die zin is democratie niet zo sterk opgewassen, blijkbaar, tegen communisme. Althans, de huidige democratieën. Hoe kan dit ? Ik denk door het extreem slechte en wegbezuinigde onderwijs, waardoor de massa’s debiel zijn en dus makkelijk vallen voor fascisme en communisme

  Maar ik denk dus wel dat de bezuinigingen in het onderwijs een steek zijn geweest. Het uitkleden van je infrastructuur, maakt het vatbaar voor gevaarlijke tendenties. De massa kan geen privé onderwijs bekostigen

  • “democratische rechten en vrije meningsuiting”

   Democratische vrijheid van meningsuiting betekent de vrijheid om te vinden wat de ondermaatsheid middelmatigheid en de massa vindt, de democratische consensus trance. Het is een systeem van impliciete censuur verborgen achter een mooie slogan. Vrijheid van meningsuiting is niet veel meer dan wat grove sentimentaliteit en gedachteloosheid kan produceren, en wat de massa’s bezighoud.

   Normaal gezien vindt mondsnoering impliciet plaats, doordat de middelmaat haar banaliteiten en clichés overal uitspuwt zodat wat afwijkt bedolven en onzichtbaar wordt, gemarginaliseerd, en zo en zo niet begrepen wordt. Het is een sluipend soft-communisme van de geest.

   In het geval van dit soort expliciet verbod weet je in ieder geval wat verboden is. Maar de democratie kan alleen maar expliciet verbieden wat door de agenda’s van de middelmatigheid wordt erkend.

  • Democratie is ook een gevoelsterreur.

   Een vriendin van mij schreef ongevraagd dat als ik een homoseksueel zou zijn, dan zou dat haar support hebben.
   Behalve de indiscretie van die supportbetuiging, is die betuiging van sympathie gebaseerd op een politieke agenda. Dus twee zaken, indiscretie van de neus in andersmans privezaken te steken, en een politiek gemotiveerde betuiging van sympathie.

   De democratie is doordrenkt van dat soort gevoelsterreur, waar de politiek en agenda’s het gevoelsleven bepalen. Dan moet je weer sympathie hebben voor de gewone man, dan moet je sympathie hebben voor ouderen van dagen, dan moet je sympathie hebben voor mensen die je kunt besmetten, sympathie voor onderdrukking van vrouwen, seksuele devianten, gekleurde mensen, inheemsen, groep zus of zo, wat men maar kan verzinnen, plus de hele slachtoffercultuur.
   En dan is er nog het dagelijkse stoken van kleine vuurtjes van waar je allemaal sympathie voor moeten hebben, of verontwaardiging over zou moeten voelen.

   Vandaar dat Oscar Wilde schreef dat in de democratie niemand zichzelf kan zijn, het gevoelsleven wordt allemaal bepaald door voorgekauwde massa agenda’s van de politiek en de media. En dat schreef hij al eind negentiende eeuw over de nog relatief jonge democratie in Engeland.

   En dan hebben we het alleen nog maar over gevoelsterreur.

  • Ja man

   Tegenwoordig ben je al snel homo. Als je geen bare knuckle fighter/ comazuiper/ hooligan bent, twijfelen ze aan je geaardheid.

   Als je weleens open bent over je gevoelens, twijfelen ze aan je geaardheid. Het heeft met de volkscultuur te maken, die iedere afwijking van het gemiddelde categoriseert als homoseksualiteit.

   Doe je als man dans ? Dan moet je “uit de kast komen” vind het volk. Ze denken dat ze je begrijpen en ze leggen je hun platte wereldbeeld op, ongevraagd

   Moet je nu aan die vrouw gaan bewijzen dat je niet gay bent ? Het is heel pijnlijk allemaal en inderdaad privé

  • Democratie zou alleen kunnen, als mensen op zijn minst snappen hoe het werkt en hoe debat werkt en wat drogredeneringen zijn

   Het volk snapt niet eens wat free speech is. Dat je tolerant bent naar iemand toe, waar je het mee oneens bent. Als je dat al niet snapt, is democratie niet mogelijk

   Zonder goed onderwijs, geen democratische processen. Het waren de vvd kabinetten die het onderwijs vernietigde en dit is nu het resultaat. Totalitaire uitwassen

   Ik denk dat democratie in theorie wel min of meer kan, maar dat het nu niet meer functioneert.

   • Een dictatuur, monarchie, aristocratie, oligarchie etc, is wat het zegt te zijn.
    Een democratie is nooit wat het zegt te zijn, omdat de tolerantie ten opzichte van de ander die door democratie wordt vereist in de verste verte niet bestaat. De werkelijkheid van de democratie is de ander wegdrukken, zwartmaken, demagogie en allerlei vormen van manipulatie, partijpolitiek, vriendjespolitiek, corruptie, reputaties kapot maken, en een hele zwik lui die dictatoriale persoonlijkheden hebben of tirannieke neigingen, gebruik maken van zwakheid van geest van een deel van het electoraat (demagogie), en de ander hun wil op willen leggen.
    Het is een collectieve leugen die men ophoud, een massaal zelfbedrog.

  • Wat voornamelijk het punt is

   Je kan je afvragen of je met een democratie überhaupt wel uit de geopolitieke verwikkelingen kan stappen

   Je kan Amerika wegstemmen ? FVD of Sp kunnen aan de macht komen en dan voeren we geen Amerikaanse oorlogen meer ? Gewoon via stemgedrag ? Je kan met je stem uit de Amerikaanse hegemonie stappen ?

   Er is geen extraparlementaire druk gaande ?

   Er is geen deepstate ?

   Wat ik persoonlijk altijd heel raar vind. Is dat mensen zeggen voor democratie te zijn. Men vind de democratie het hoogste goed. Maar dat je bedrijf een dictatuur is, letterlijk, doet er niet toe. Op de werkvloer is geen enkele vorm van democratie

   En mensen bevinden zich meer op hun “werk” (zoals dat dan heet) dan in de politiek

   Maar ik bekijk het dus pragmatisch. Liever de pvda en vvd, dan iets maoïstisch

 6. Mensen kunnen je toch advies geven dat slecht is

  Als voorbeeld

  Iemand kan zeggen : voel je je slecht, neem dan drugs

  Is dat dan ook strafbaar ? Want je brengt de volksgezondheid in gevaar?

  • verandert de overheid jouw argumentatie in je jaagt de volksgezondheid “op kosten” een punt punt En plotseling denkt de niet drugsgebruikende natie er net zo over. Zeker autorijden en bezit ervan jaagt de kosten ook op echter hier betaalt de gebruiker zelf en subsidieert zelfs de volksgezondheid, o.a. door de 1/4 gulden van……..

 7. Robert Jensen schijnt al sinds half februari spoorloos te zijn. Er wordt wild gespeculeerd waar hij zit. Is hij op vakantie of heeft de veiligheidsdienst hem opgesloten, of erger?

Comments are closed.