Toen Covid ‘een ding’ werd, kunnen we wel stellen dat een groot deel van de bevolking aan collectieve verstandsverbijstering leed. Veel beroemdheden zagen hier een kans om hun carrière weer wat te ‘boosten’ . De verleiding om gezien te worden als niet alleen zorgzaam, maar bovendien intelligent, door de kant van ‘de wetenschap’ te kiezen, was voor veel van deze egocentrische narcistjes gewoon te groot om te weerstaan.  “Influencers’ werden zelfs direct betaald door de overheid. Zij kozen de kant van het goedgekeurde narratief en gebruikten schaamteloos hun beroemdheid om het idee te promoten dat de enige manier om een goed mens te zijn was door je chin diaper te dragen, je mond te houden en uiteindelijk je te laten prikken met een experimenteel vaccin.

Ian McKellan (Gandalf) verklaarde in een overdreven en dramatische acteerstijl dat hij ‘euforisch’ was nadat hij was gevaccineerd. Collega-theatermaker Stephen Fry zei dat het ontvangen van zijn vaccinatie een ‘prachtig moment’ was. Morgan Freeman ging zelfs zo ver dat hij in een overheids spotje, waarin gebruik werd gemaakt van ongebreidelde propagandatechnieken,  zei: ‘als je mij vertrouwt, neemt je het vaccin’.  Right.  Als dat geen contra indicatie is, beroemdheden die hun bekendheid gebruiken om ongeteste medische procedures aan hun fans op te dringen.  Als het vaccin zo goed is, heb je toch niet zoveel reclame nodig? 

Een andere Morgan, Piers Morgan, stelde voor dat niet-gevaccineerde mensen de behandeling in het ziekenhuis zou moeten worden ontzegd als ze Covid zouden oplopen. Ondanks de meerdere injecties met het vaccin heeft Morgan ironisch genoeg meer dan eens het virus opgelopen.

Een van de meest uitgesproken en extreme acteurs was/is Sean Penn, de ex van Madonna. Hij vergeleek het niet-gevaccineerd zijn met het richten van een pistool op iemands gezicht. Penn vindt dat het strafbaar zou moeten zijn om niet gevaccineerd te zijn, en beweerde dat alleen gevaccineerde mensen welkom zouden zijn om zijn film ‘Flag Day’ in de bioscopen te zien. Natuurlijk sprong hij snel van de Covid trein toen Oekraïne the new thing werd en reisde af naar Kyiv om collega acteur Zelensky een Oscar beeldje te geven. 

Hier een artikel met nog veel meer sell-out celebs.  Heeft er al 1 zijn/haar excuses aangeboden?   Natuurlijk niet, domme vraag. 

Lest we forget: