Stel, je staat voor een verkeerslicht met je smart phone in je broekzak. Zou het geen natte droom zijn van Stasi functionarissen uit de DDR om je telefoon uit te lezen? En te kijken hoe je reis verloopt? Nu.nl meldde het volgende:

De slimme verkeerslichten maken – veelal zonder mensen dat weten – contact met (verkeers)apps op smartphones van weggebruikers. De verkeerslichten meten niet alleen hoeveel verkeer er langsrijdt, maar kunnen “volledige ritten in kaart brengen, inclusief datum, tijd en snelheid”.

Daardoor is het zelfs mogelijk personen te identificeren, waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Het is maar dat u het weet in wat voor samenleving we zijn beland.

32 REACTIES

 1. Dit is kinderspel vergeleken met de dataverzameling dmv telemetry en gebruikersstatistieken die big-tech verzamelt. Mensen hebben daar geen idee van met alle gratis apps en GPS, bluetooth, accounts en mobiel internet altijd aan. Kijk het merendeel heeft niks te verbergen maar privacy zou de standaard moeten zijn.

  Gelukkig zijn er (open source) alternatieven als linux en lineage OS. Op de telefoon blokkada VPN en elke browser ad en scriptblocker. Houd zeker niet alles tegen, maar maakt je wel bewuster van het niveau van data verzameling.

  • Precies en die big tech is niet de staat

   Maar is de private sector

   Alleen kan binnen het libertarisme per definitie niet kritisch naar die sector gekeken worden

   Net als dat in het communisme niet kritisch naar de communistische staat gekeken kan worden

   Politieke sektes met blinde vlekken, voortkomende uit onvoorwaardelijke loyaliteit

  • Het is geen DDR situatie, voor de democratische massa’s, is comfort en veiligheid het belangrijkste. Voor comfort en veiligheid geven ze alle vrijheden op, en privacy is zo en zo niet hun issue, want er is een cultuur van demos exhibitionisme dat typisch is voor democratie, en dat demos exhibitonisme heeft niks met privacy, integendeel. De democratische massas doen ook aan imitatiegedrag, zij doen wat anderen doen.
   Het is vandaar ook dat zowel de staat als corporaties de technologie die ze willen implementeren altijd verkopen met het argument van comfort en veiligheid.

   “Net als dat in het communisme niet kritisch naar de communistische staat gekeken kan worden ”

   Dat is half waar, er mag niet kritisch naar de staat worden gekeken, maar de communistische bevolking van Rusland bijvoorbeeld heeft haar overheid goeddeels nooit vertrouwd, en men wist wat propaganda was. De bevolking van Rusland was sceptisch en cynisch, ook vandaag de dag nog. In tegenstelling tot de democratie waar de overheid van het volk is. In de democratie, ondanks al het gezeur dat de democratie niet werkt (dat gezeur is er altijd), vertrouwd men de overheid en de media. Het democratisch geestelijk communisme is zo subtiel en alomtegenwoordig dat zelfs haar critici het nog niet door hebben, dat men wel het communisme als referentie gebruikt, niet wetende dat men zelf opgevoed is in een geestelijk communisme dat als het ware transparant is, men heeft het zelf niet eens in de gaten, al zou men willen.

   • Imitatiegedrag lijkt mij eigen aan de mens en niet specifiek voor de huidige democratie. Het is daarmee van alle tijden en alle politieke ordes omdat het daar geen functie van is.
    Wat betreft het vertrouwen in de staat. Dat lijkt me met name een typisch protestant fenomeen te zijn. Zeker wanneer we dat protestantisme definiëren als ‘sola scriptura’, alleen dat wat er opgeschreven staat. Vervolgens doen zowel bestuurden als bestuurders exact dat wat er opgeschreven staat. Het verklaart ook het verlangen naar regelgeving als er eens iets niet goed gaat. De eerste reflex is altijd: regelgeving. In katholieke en orthodoxe landen weet men donders goed dat de staat niet te vertrouwen is. De hoeveelheid corruptie is meestal beduidend hoger ook. Ik krijg niet de indruk dat het in niet-christelijke landen heel anders is. Vertrouwen in de staat, als afgeleide van vertrouwen in regelgeving en het opvolgen daarvan met militaire discipline, lijkt daarmee vooral een protestants fenomeen te zijn.

   • Johannes

    Ik bedoel dan meer. Als je met een libertarier praat, is er per definitie geen kritiek op ‘de vrije markt’ en het kapitaal

    Als je een communist spreekt, is er nooit kritiek op zo’n sovjet staat

    Ze moeten dit vinden, omdat ze anders hun hele sociale kring kwijtraken. Het zijn politieke sektes die uit gaan van bepaalde taboes en bepaalde onbespreekbare waarheden

    Hetzelfde geld ook voor woke links. Als je woke bent, zijn er gewoon bepaalde thema’s die niet meer overdacht kunnen worden. Je moet je geest als het waren opofferen, om deel uit te mogen maken van zoiets.

    Daarom heb ik er nooit in gepast. Ik ben iemand die juist wilt blijven zoeken en graven en sparren. Maar als je dat doet, ondermijn je als het ware de politieke agenda van de groep.

    De libertarier heeft vast zijn twijfels af en toe, maar dit houdt hij dan voor zichzelf. Het is een deel van zijn geest dat afgeschermd is. En je ziet alleen de propagandistische kant

   • Vertrouwen in de staat, als afgeleide van vertrouwen in regelgeving en het opvolgen daarvan met militaire discipline, lijkt daarmee vooral een protestants fenomeen te zijn.

    Ik snap hier je punt. Ik denk dat je zeker een punt hebt

    Maar er word ook weleens gezegd dat het kapitalisme een protestante uitwas is. Namelijk, een focus op ‘spaarzaamheid’ en ’tucht’ en ‘je eigen ziel redden’

    Zie je. Naya is het soms ook gewoon eens met mensen. Het is allemaal niet per se zwart/wit

    er zijn vijftig tinten grijs

   • Nee, er is een uitspraak van Max Weber, de helaas jong gestorven Duitse socioloog, die stelde dat het kapitalisme met name goed gewerkt heeft in protestante landen omdat men winsten eerder herinvesteerde dan ermee te pronken vanwege de verwachting/verplichting een sober leven te leiden. Die stelling levert een even interessant als eindeloos debat op waar vele haken en ogen aan vastzitten.

  • Het geestelijk communisme of demos-collectivisme heeft in principe ook geen hardhandige censuur nodig, wat niet door de collectieve middelmatigheid kan worden begrepen bestaat simpelweg niet, dus daar kan men dan ook geen aanstoot aan nemen. Waar men wel aanstoot aan neemt is simpel weg dat wat in de lijn ligt van wat de middelmatigheid herkent.
   Hoogstens bestaat er in de democratie soms een vaag gevoel van onbehagen bij een minderheid, een vaag gevoel dat men nooit zichzelf is, alsof er subtiel een laag bovenop de ziel ligt, en de eigen ziel verzwakt of verdort is. Of als of men in een geestelijke woestenij leeft.
   De enige manier waarop men dan nog kan protesteren is via sensationele samenzweringstheorieën, of sensationele vergelijkingen met historische dictaturen.

   • mooi verwoord

    Ja, je hebt dus de massamens die niet zo intelligent is. Voor hen is het elke dag feest. Zij hebben geen moeite om te functioneren binnen de machinerie van staat en kapitaal. Weten zij veel. Neem nog een prikje, neem nog een hamburger, hun leven is een soort polonaise optocht

    En dan heb je de intelligentere mensen, die toch functioneren binnen de systeemwereld, maar af en toe twijfelen. Geplaagd worden door inderdaad het gevoel van onbehagen

    Deze mensen zijn zoekende

    Ze vinden mij fascinerend en ze haten mij. Omdat ze in mij iets herkennen, wat ze niet willen herkennen

 2. Komt door het falen van het neoliberalisme

  Ze zijn bang voor opstanden en komen daarom met DDR maatregelen

  Maar het begint bij een falend kapitalisme in combinatie met een cultuur in crisis

  Bizar neoliberalisme, bizarre woke

  De Libertariërs zoomen niet genoeg uit

  Waarom doet de staat dit ? Omdat ze bang zijn voor de hooivorken. Waarom die hooivorken dan ? Doordat dit onzin systeem niet werkt voor de nieuwe generatie haha

 3. NationaalCoordinatorOverheidsBestrijding,

  Dus u denkt dat er techniek is die WEL uw privacy waarborgt ?
  Wie denkt u wie deze in beheer heeft, inql. netwerk ?

  Linux was eens, deze is al geruime tijd overgenomen door de opperman met zijn micro soft..
  U kunt natuurlijk als enige uw systeem waarborgen van achterdeurtjes, en u gelooft dat ?
  Nou dan schittert u nog steeds van de grootste naiviteit die er bestaat, mijn excuus..
  Ik ben zelf iemand die een ruime en brede kennis heeft van techniek, en wanneer is nou niet alles vergalt door organisaties die over jou rug niet alleen rijk willen worden, en tegelijker tijd moet de mens nu overal toestemming voor vragen.
  Hou toch is op met dat onderdanige gedoe, u en ik zijn niets minder dan ieder ander, zelfs de wakkeren liggen nog te slapen.

  • Geen privacy maar wel data diefstal die we tot een minimum kunnen beperken.

   Zal het je uitleggen Als je een smartphone hebt met een prepaid package en een langzame 3G verbinding. Dan willen alle apps als de dataverbinding aanzet achter je rug om een scan gemaakt wordt om te zien wat in aanmerking komt voor een update Ik houd het even bij de naïeve versie. Vele apps willen dat je de geografische data en dergelijke aangeschakeld hebt en als je dan “Never ask again” indrukt komt het een paar dagen later weer tevoorschijn lekker drammen zal ik maar zeggen. Met de truc dat anders de app niet correct kan werken. Heel veel apps zijn offline te gebruiken en diegene die wel online moeten zoals Google earth heb ik via een appblocker standaard geblokkeerd en geef alleen permissie als ik de app gebruik. Als je Brave firewall hebt dan kan je alle apps blokken ook modules in je telefoon die de fabrikant graag wil weten. Daar kan je heel wat van uitschakelen zonder dat je problemen krijgt en de boel crasht. Alle automatische updates weigeren. Als je dan naar het Log (logboek gedeelte) gaat. Dan zie je dat Google want Android is hun van elke 30 seconden of iets langer je positie wil bepalen. Dat is allemaal data die ze gebruiken van mijn packet zonder mij een vergoeding te geven. Zou iets voor een Pilot court case kunnen zijn.
   Tevens elke foto die je neemt heeft een onderliggend meta data file . Lens type soort mobiele en als je de locatie aan hebt staan ook de geografische coördinaten erbij. Die meta data kan je later wel met een apart programma verwijderen. Er kan natuurlijk altijd ingebroken worden maar je hoeft niet alles voor het grijpen te laten en je data te laten jatten. . Tegenwoordig 4G dus het gaat wat sneller en dan valt het niet zo op. Maar in principe jatten ze aardig wat data en historie misschien ook je recycle bin filenames en verkopen dat waarschijnlijk door naar geïnteresseerde partijen net als met cookies. Kijk maar eens in je telefoon en kijk naar welke landen al die data gaat ik dacht dat je het in setting kan vinden.
   Kortom je smartphone is een pocket James Bond. Ik heb de front lens afgeplakt maak nooit selfies en gebruik deze nooit geen fingerprint password en ook geen gezichtsherkenning (biometrische data ).
   Niet omdat ik wat te verbergen heb maar nu alles op straat te laten slingeren is ook niet echt slim. Het is een ingebakken gevoel dat

   Klein rekenvoorbeeld uit de dikke duim gezogen. Stel er wordt elke dag rond 0,5 Mb data overgedragen maal x miljard smartphones. Ik zou die data in munt omgezet elke dag als zakgeld wensen.

   Een illustratie met een vrolijke ondertoon

   Ik vergelijk de smartphone met de volgende illustratie om te laten zien wat je eigenlijk in huis gehaald hebt.

   Je had vroeger mensen die langs de deur encyclopedieën verkochten.
   Stel je leeft nog in de tijd van voor internet en je koopt er ééntje je er krijgt gratis een serviceverleen kabouter bij die over je schouders mee leest en elke paar minuten via jouw ouderwetse lijntelefoon zijn baas opbelt wat je allemaal gelezen heb. Je bent bij de S dan SE en dan Sex. Kaboutertje beltnopn hij is bij sex. Hup volgende dag reclame over S.M. in je brievenbus maar dat valt op straat en je toegeknepen buurvrouw met een snor genaamd mevr. Diesel maakt stennis in de buurt. En dan via de drs. P redenatie je wordt gelyncht, kamervragen burgeroorlog..

 4. En je kan je afvragen

  Zou dit niet kunnen bestaan in een wereld waarin alleen kapitalisten zijn ?

  Want de H&M zou nooit zoiets doen ? Heel ander soort mensen ? Met een heel ander soort levensvisie en moraal ?

  Want een privaat stoplicht zou dit niet hebben ?

  Kapitalisten respecteren je privacy ? De fucker bellen je gewoon ongevraagd op, met hun callcenters

 5. De situatie waar we in zitten is te vergelijken met de laatste maanden van Hitler-Duitsland, de DDR, Ceaușescu, enz. De globalisten hebben in 2022 feitelijk al verloren, net als dat de Duitsers in februari 1943 het keerpunt vonden bij Stalingrad.

  De nazi’s werden in 1945 en erna opgehangen, pleegden zelfmoord, vluchtten weg, enz. Het valt niet uit te sluiten dat dat de globalisten en hun sympathisanten ook gaat treffen. Zelenski is bijvoorbeeld al op een opsporingslijst geplaatst. Vliegt hij over een verkeerd land dan wordt dat vrijwel zeker enkele reis strafkamp, voor een langzame en zo ellendig mogelijke dood. Het is te verwachten dat die lijst uitgebreid gaat worden.

  Ondertussen zitten we hier met een knettergekke dictator, die nog steeds vasthoudt aan het plan van werelddictatuur, en vanuit zijn bunker krankzinnige opdrachten geeft. En de schapen voeren het nog uit ook. Bekend is dus hoe dat soort dingen aflopen. Niet alleen de dictator wordt opgehangen, met de collaborerende schapen loopt het ook niet mooi af.

  • Ik hoopte dat met corona. Nu vrees ik dat men zelfs wegkomt met oorlogen in onze naam.

  • Het is koffiedik kijken of we in de laatste fase zitten, ik denk het niet. Men laat zich nog steeds keer op keer bang maken. Er is een overheid nodig voor milieu, we moeten de wereld redden van de CO2, en ons beschermen tegen kapitalistische uitwassen. Dat is nog steeds hoe men denkt

   • De laatste fase. In Hitler-Duitsland werd tot in 1945 geloofd in de Endsieg (eindoverwinning). In de DDR zullen ze ook niet hebben geloofd dat het erop zat. De Amerikaanse dominantie lijkt me toch echt op zijn retour.

    Ik verwacht in Nederland overigens geen heftig omslagmoment maar een rustige transitie naar de nieuwe situatie. Nederland kan in die transitie een leidende rol pakken.

 6. Als we het over de DDR hebben

  Het communisme regelde de infrastructuur wel goed. Geen daklozen, geen woningnood, iedereen een baan

  Wat kut aan hun systeem was, was een gebrek aan ruimte voor het individu, om zich verder te uiten en te ontwikkelen. Geen artistieke vrijheid, geen vrijheid van meningsuiting. De stasi die op je nek zat. En je mocht het systeem niet verlaten. Dat is natuurlijk belachelijk, dat ze zo’n muur om je heen zetten

  Punt is natuurlijk wel. In het westen is er in theorie een vrijheid van meningsuiting. Maar je mag geen ‘wappie’ zijn. Dus dat hebben we hier ook niet echt

  Mensen doen aan zelfcensuur, zodat ze hun bullshit job niet verliezen, want ze moeten hun veel te hoge hypotheek zien op te hoesten

  https://www.youtube.com/watch?v=0wbP402ZCBU

  • Die muur was wel nodig omdat mensen in grote aantallen het arbeidersparadijs verlieten voor de chaos van het decadente, kapitalistische Westen. Misschien vonden ze het toch niet zo goed geregeld als jij denkt dat het was.

   • Je bekijkt het nu weer te zwart wit

    Zwart wit denken is een probleem binnen het libertarisme.

    Er zijn 50 tinten grijs

    Goed, stel dat ze niet zo’n muur hadden neergezet ? En ze hadden gezegd : hier heb je deze voor en nadelen, in dit systeem. En als je het kut vind, mag je weg. Een beetje zoals de sociaal democraten het doen.

    Ik denk dan dat minder mensen weg wilde. Ik bedoel, het feit dat je al niet weg mag, maakt mensen terecht razend. En zo ondermijn je natuurlijk je eigen systeem compleet

    Maar stel dat we een democratisch socialisme hebben, waarin de staat bepaalde sectoren overneemt. En vervolgens zegt tegen de mensen : als je weg wilt, ga maar weg.En als je het niets vind, begin een partij tegen ons. Dan hebben we al een andere constructie. Veel meer mensen zouden daar vrede mee hebben. En de mensen die het niets vinden, gaan weg, of beginnen een libertarische partij

    Ik sprak eens een man die in de USSR leefde. Hij was er wel over te spreken. Omdat hij arbeider was en hij vond het daar wel ok geregeld. Ik sprak een keer een Joegoslaaf, die zei dat westerlingen geen goed beeld hebben van wat het communisme was

    Hij had er zelf gemengde gevoelens over. Hij zei, het was goed geregeld allemaal, maar wel ook nogal verstikkend en beklemmend. Je voelde je wel opgesloten

    Daarnaast zien we ook dat de verschillende communistische systemen niet allemaal hetzelfde waren. Mao china was een ramp. Maar Tito Joegoslavie hoor je minder negatieve verhalen over (Tito nationaliseerde alleen de grote industrie en maakte zich los van Stalin). De DPRK is erger dan de DDR etc.

   • Je hebt er een dagtaak aan om het geraaskal van onze lokale Willy Wartaal te weerleggen. Ik zal nogmaals herhalen dat mensen in grote getale het socialistische arbeidersparadijs in het oosten verlieten. De muur is niet gebouwd om decadente westerlingen ervan te weerhouden naar het socialistische arbeidersparadijs te vluchten. Als ze geen muur hadden gebouwd, dan waren er nog veel meer vertrokken. Zouden ze allemaal zijn vertrokken? Waarschijnlijk niet. Maar dat weten we niet.

   • voor mij is dit geen moeite

    ik schud dit zo uit mijn mouw. Ik ben vrij intelligent

    Je toon is wederom weer aanvallend en emotioneel

    De muur is niet gebouwd om decadente westerlingen ervan te weerhouden naar het socialistische arbeidersparadijs te vluchten

    Zeg ik dat dan…..

    Als een socialistische partij aan de macht komt, die je kan wegstemmen en die geen muur om je heen bouwt, is dat natuurlijk wel iets anders dan wat de DDR deed

    Veel meer mensen zouden vrede hebben met socialisme dan met communisme

   • Helaas, en ik weet dat je dat niet begrijpt, maar je bent niet erg intelligent. Je wauwelt maar wat. Wat je ook niet zal zijn opgevallen is dat de sociaaldemocratische agenda, net als de sociaalliberale agenda, of de christelijk conservatieve agenda zijn opgeslokt door het WEF en andere globalisten. De sociaaldemocratie waar je naar verlangt (volgens mij alleen omdat je hoopt dan een huisje te krijgen) bestaat niet meer.

   • Ik denk dat het beter zou werken dan de publiek/private neoliberale nachtmerrie waar we nu inzitten

    Wat ik wel en niet hoop is wederom irrelevant. Niet op de man spelen…

    Hou het professioneel

    De SP is nog sociaal democratisch op een klassieke manier

    Ja, libertarisme is niets meer dan een corporate vehicle. Zie het als een soort reclamebord van MacDonald’s

    Mensen brainwashen met naïeve ideeën over een zogenaamd ‘vrije markt’. Ervoor zorgen dat de workforce geen kritische blik gaat ontwikkelen, of buiten de lijntjes gaat kleuren. Dit komt je kapitaal ten goede.

    Daarnaast is libertarisme een verlengstuk geworden van de extreem gewelddadige Israëlische staat

   • Je snapt helemaal niet wat die woordjes betekenen. Neoliberalisme, libertarisme, het huidige VVD-beleid, PPP, het is allemaal hetzelfde voor je. En dan denk je dat je bij de SP ouderwets jaren 70 sociaal democratie beleid kunt krijgen terwijl de SP in de NAVO en in de EU wil blijven. Wil vechten met Rusland en net zo goed iedereen vaccineert en volpropt met door Bill Gates gemodificeerd voedsel en medicijnen, want voor het klimaat. Desalniettemin denk je dat de sociaaldemocratie een variant is van het socialisme die wel werkt terwijl we ook daarvan hebben uitgelegd dat het mislukt is, met oa uitgebreide links naar verklaringen van Johan Norberg.
    Verder zijn er nogal wat libertariers die helemaal niet aan de kant van Israel staan. Velen vinden het iets waar je je maar beter niet mee kunt bemoeien omdat het jouw zaken niet zijn. Dat Javier Milei de kant van Israel kiest wil niet zeggen dat iedereen dat doet, maar ook dat is vanzelfsprekend weer te ingewikkeld voor je. Zoals gebruikelijk heb je aantoonbare onzin uitgekraamd. Dat is werkelijk de enige constante factor in je wauwelstroom. Het is helaas niet mogelijk een verstandig gesprek te voeren met iemand die zo weinig begrijpt en ook niets wil begrijpen. Uit forever.

  • Klopt, een aantal zaken ging in de DDR redelijk goed. En als je eerlijk bent zie je dat het communisme in de USSR ook een enorme vooruitgang wist te bereiken, van een agrarisch land naar in een oorlog de Duitsers verslaan en dan de overgang naar een land met steden en industrie en ruimtevaart. Gezondheidszorg voor eenieder. Maar daarna stopte het en zakte het ineen.

  • Klopt

   Nazis eruit schoppen en daarna een moderne supermacht worden. Vrij grote prestatie

   De ussr leed ook wel onder boycotts. Dit is met Cuba ook een probleem

   Ik bedoel, stel dat ze niet meteen geboycot waren en het westen met ze had gehandeld. Hoe was het dan gegaan ?

   Onder het mom van “het gaat toch wel fout” of we nou wel of niet met ze handelen

   Het enige wat echt heel fout is aan de ddr. Is die muur die ze om mensen heen zetten

   Je kan libertariers en neoliberalen niet dwingen om mee te doen aan je rode experiment

   Maar ik vind dus ook dat neoliberalen nu de socialisten dwingen om mee te doen aan hun mislukte systeem

   Verschil is wel dat socialisten en nationalisten dit mislukte land nog kunnen verlaten. Wat steeds meer gebeurt

   Ik geloof niet in neoliberalisme en de vvd. Maar ik moest wel altijd in dit systeem overleven. Dat is best vreemd

   Daarom is dat panarchisme wel een goed idee. Meerdere politieke systemen naast elkaar in een land waar je dan uit kan kiezen

 7. Aan Zafod
  Als ik het volgende formuleer gezien de vele reacties/pingpong spel van Nayakosadashi en Johannes naar elkaar.
  Buiten dat het enige therapeutische waarde kan hebben.

  Johannes weet wat niet werkt en Nayakosadashi weet niet wat hij wil. Beide weten niet wat wel werkt.

  Vrijheid zit in je ook in gevangenschap, onafhankelijkheid is een ander verhaal. We zitten allemaal mentaal/lichamelijk “gevangen” (een eigen keuze?) in de schepping en er zijn genoeg manieren/methodes om daarmee te leren leven.
  Dat gaat niet gebeuren als je naar schuldige en wat er allemaal verkeerd is kijkt. Dat komt neer op zelfmedelijden wat naar een externe oorzaak op zoek gaat omdat de realiteit dat niets perfect is en de schepping ook een nare zijde heeft niet geaccepteerd kan worden. Om te beginnen met de stelling dat om als mens te leven je leven moet nemen dat geldt ook voor een Vegan .

  Er zit frustratie bij Nayakosadashi en hij zoekt een stok om mee te slaan en wurmt zich alleen maar meer klem omdat hij zichzelf een etiket heeft opgeplakt als zijnde een Libertariër wat hij dan vervolgens moet gaan verdedigen zonder zelf precies te weten hoe dat in de praktijk vorm kan krijgen en zaken schijnt te verwarren als ik het goed lees . Terwijl hij veel meer ademruimte kan krijgen door even alles los te laten en eerst zoekt naar waarom hij niet happy is voordat hij aan een systeem om de wereld te verbeteren gaat werken.

  Ik schreef in een eerdere reactie dat mijn ideaal heel simpel minded is. Namelijk dat ik op zoek ben naar rede, balans en harmonie (in mezelf om mee te beginnen). Alles in één zin samengevat. Ik denk dat daar weinig verwarring over zal ontstaan.

  Wat ik nu waarneem is veel “praten” en horen maar niet echt luisteren omdat er een stellingname verdedigd moet worden of verwarring is. Hetzelfde als de kern van de ellende op grote schaal. Een middenpad gebaseerd op realiteitsbesef schijnt moeilijk te wezen.

  Gezien vanuit het feit dat.we over sociale modellen praten die bewezen hebben allemaal corrupt te kunnen zijn of voor de bühne zijn ontwikkeld. Communisme was ook een experiment. Zouden we eerst naar het corrupte in ons zelf op zoek kunnen gaan.

  We praten over CORRUPTIE waar de kern zit.

  Ik pleitte eerder al om bij ongeacht welk systeem wat niet opgelegd wordt er een goed werkend check en balance systeem in te bouwen en niets meer op goed vertrouwen. Die naïviteit kunnen we beter achter ons laten.

  Het gaat om toegepaste psychologie die ons een loer draait.
  Je hebt straatjongens die precies weten hoe ze zelfs een professor in de psychologie kunnen bespelen. De kern zit erin om gebruik van goed vertrouwen te maken.

  Intermezzo voor de geïntegreerde
  Cyclussen/culturen en rassen
  Tevens laat de geschiedenis zien dat culturen en rassen een bloeitijd of Gouden tijd hebben en eindigen met moreel verval en corruptie. De ijzeren tijd uit de droomuitleg van Daniel aan Koning Nebuchadnezzar en het tijdperk van Kali ofwel het Kaliyuga van de Hindoes wat momenteel een ras betreft. Namelijk de Oorspronkelijke Ariërs wat het vijfde hoofdras is De meeste Duitsers en Nederlanders zijn het vijfde blad van de vijfde tak van Ariër stamboom en worden ook wel het Teutoonse ras genoemd het nummer is 555. De muziek van Wagner heeft daar verband mee en de term de Teutoonse ridders .De oorspronkelijke Ariërs zitten nu in die laatste fase. Kali is de vrouwlijke helft van Shiva. Je kan het als een menselijke vorm gestalte geven of als een kosmische werkende kracht zien. Het werkt op micro niveau ook in ons door. Een voorbeeld je maakt een plan voor een huis en bouwt het (zelf of een ander) dat is Brahma de schepper als deel van de drie eenheid. Vervolgens onderhoud je het met een lik verf op zijn tijd , dat is Vishnu de onderhouder van de drie eenheid en dan zeg je ik ga die muur eruit breken voor een grotere kamer dat is Shiva verandering/ destroyer Als een deel van de drie eenheid. Deze hebben alle drie als eenheid een mannelijk en vrouwelijk aspect /polariteit. Net als wij dat ook in ons hebben. Onze fysieke kenmerken zijn tepels bij een man en de clitorus als rudimentaire penis bij de vrouw. Het destroyer aspect is waar we nu collectief mee te maken hebben om langzaam plaats te maken voor het zesde ras wat in Brazilië zijn zwaartepunt gaat krijgen volgens de rassenleer. Tevens heeft de aarde ook haar evolutie. Er schijnt momenteel aardig wat cyclussen bij elkaar uit te komen en ten einde te lopen waaronder het vissen tijdperk.
  Einde intermezzo

  Ook als je dit niet zou slikken dan is wel het eerste waar we aan kunnen werken de cirkel van corruptie te doorbreken dan kunnen we weer aan een nieuw hoofdstuk beginnen wat dan ook weer zijn verval heeft. Het is de leer van cyclussen welke overgeslagen wordt in de reacties en ons meer innerlijke rust kunnen geven door uit te zoomen. Er wordt veel op detail ingezoomd zonder naar een groter plaatje te zoeken als oriëntatie op welk punt we als mensheid zitten volgens de oude overleveringen.
  Groet.

 8. Er zijn wat misvattingen

  Ik noem mijzelf geen Libertariër

  Ik vind sommige aspecten van de klassieke sociaal democratie wel goed/pragmatisch/logisch, maar het is waar dat de SP nu wel erg gecorrumpeerd is

  Ik sta niet honderd procent achter een specifieke politieke doctrine en spreek slechts vanuit mijzelf

  Ik werk niet aan een systeem om de wereld te verbeteren, althans, niet actief of openlijk. En ik ben ook niet per se unhappy.

  Wat ik bedoel met corporate money. Het zou goed kunnen dat het libertarisme gewoon een soort rattenvanger is. Een zogenaamd rebels broertje van het neoliberalisme, maar dat al de energie wel netjes kanaliseert in een statisch, reactionair programma. Lekker stoom afblazen, maar wel binnen de lijntjes van wat in de anglosaxische wereld geaccepteerd word

  • Mijn verontschuldigingen dat ik dat niet duidelijk waargenomen had.
   Ik zag een artikel en daarna 19 antwoorden waarbij.sommige antwoorden een aanvulling van dezelfde persoon was. Vandaar dat ik de conclusie trok dat het.ondwerp schijnbaar te moeilijk was om het de eerste keer duidelijk te maken.
   Als de gerechtelijke macht niet omgaat dan zie ik de opties die ik eerder vermeld heb als uitweg . Waarbij in het begin een sterke hand nodig is om het rot weg te snijden en te corrigeren
   Pas dan kan er ruimte komen om te zien waar het misgegaan was (je kent het wel een onderzoekscommissie) en of voortzetting van een reeds bestaand systeem of iets totaal nieuws. Vandaar dat ik wat eerder aangaf de nieuwe generatie een stem te laten geven die nog out of the box kunnen denken.. Wat nu gaande is niet een failed state maar een cultuur. En houd in je achterhoofd de gedachte dat voor de bühne er spanning is met een ander communistisch land maar dat achter de schermen ze in cahoot kunnen zijn. Dat scenario was een jaar of 17 geleden al bekend. China zou de wereldproductie oppakken dat is inmiddels aardig gelukt. Als er een schip klem zit in het Suezkanaal (toevallig?) dan komt West Europa in de problemen. Vandaar dat ik de mantra decentralisatie van macht productie en distributie wil verspreiden.
   Groeten.

   PS was net klaar met maïs en sojabonen zaaien op een stuk land. Het werd iets te heet en besloot tegen de avond als het wat koeler is verder te gaan en dacht effe kijken of er een antwoord is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in