24 REACTIES

  • Er is een serie artikelen over Paraguay ingepland, waaronder deze video. En een artikel met de mogelijkheid je AOW in Paraguay te ontvangen, je pensioen, en hoe je ziektekostenverzekering te regelen. Dit laatste is wel iets dat vrij kostbaar kan zijn. Daar moet je wel rekening mee houden.

   • Mijn ervaring is dat in dat soort landen de meeste ziektekosten makkelijk zelf op te hoesten zijn en vaak betere service want privaat. Ipv per jaar 1200 E kwijt te zijn aan verzekering, ben je dan eens in de zoveel jaar een paar honderd E armer. Als je chronisch ziek bent dan heb je vermoedelijk niet zon zin in een dergelijk avontuur en zit je beter in NL. Mocht je een extreem dure behandeling nodig hebben kun je altijd weer naar NL vliegen, je daar weer inschrijven en dan moet de verzekering je aannemen, ongeacht bekende kwalen. Dat is NL. Gaming the system. Niet zo leuk voor diegenen die het moeten betalen, maar dan moeten ze maar niet zo socialistisch stemmen / er in blijven hangen.

   • Ik denk dat de essentie van het probleem is dat door de toenemende wetenschap en technologie die erbij betrokken is, gezondheidszorg steeds duurder zal worden. De gezondheidszorg via deze weg is dus een woekerend waterhoofd, en evolutionair gezien abortief door de toenemende complexiteit. De natuur streeft naar eenvoud, en zal eens korte metten maken met samenlevingen die op alle fronten decadent overcomplex zijn.

   • kijk na het belastingverdrag tussen de 2 landen.
    m.a.w. dubbele belastingen over inkomsten o.a. over nl-pensioenen/AOW .
    lagere levensstandaard daar betekent lagere AOW uitkering+ de gevolgen vanwege niet opbouwen 100% AOW dit geeft korting 5% per niet opgebouwd jaar
    bij overlijden binnen 10 jaar in beide landen stervensbelasting?
    kom je terug ivm ziekte en laat je je hier weer inschrijven dan gaan de tellers opnieuw in bij uitschrijven. En kom je dat land dan wel weer in? etc. etc
    …. zijn schepen achter zich heeft verbrand, kan niet meer terug: hij moet doorgaan op de nieuwe weg die hij is ingeslagen

 1. Dus ook op latere leeftijd is Paraguay een optie. Kosten van levensonderhoud zijn erg laag, alleen die ziektekostenverzekering kan als je dat vanuit Nederland regelt 4 tot 10 k per jaar kosten. In Paraguay kan je die verzekering ook regelen, vaak ook direct met een ziekenhuis.

   • Yes, iets wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien. Overigens, op YT is Nomad Capitalist interessant, per land veel nuttige info waaronder het ziektekosten verhaal. Ga ook door de comments voor aanvulling / correctie / andere zienswijze.

 2. “Omdat weinig mensen nog politieke filosofieën of ideologieën aanhangen, zijn veiligheid en gezondheid de enige redenen waarvoor burgers vergaande beperkingen van hun grondrechten toestaan. ”

  https://deanderekrant.nl/nieuws/vn-en-who-willen-controle-over-voedselketens-en-natuurgebieden-2024-05-27

  Omdat weinig mensen nog politieke filosofieën of ideologieën aanhangen, d.w.z weinig mensen (vooral in overvol collectivistisch en geestelijk plat NL) nog kennis hebben van de inzichten van klassieke filosofen, brengt de Andere Krant het op deze oppervlakkige manier, zonder de echte oorzaak te benoemen (wellicht omdat ze daarmee een gedeelte van het lezerspubliek zouden beledigen).
  Ook de Nederlandse libertariers richten zich op het lichte en technicistische voer van de Oostenrijkse school, waar die oppervlakkige ‘lichtheid’ en het technicisme (voorbode van technocratie) op een vreemde manier ook een afspiegeling is van het technicisme van de hedendaagse statisten.

  Dat in een situatie van grootschalige verstedelijking en het ontstaan van massa’s, voor die massa’s comfort en veiligheid het allerbelangrijkste is, en dat zij vrijheid daarvoor gaarne opofferen, aangezien ze al weinig vrijheid hebben, en hun vrijheid die is van decadentie, werd al door vele historische politieke filosofen beschreven.
  Het is vandaar ook dat de technocraten steeds hun plannen via de argumenten comfort en veiligheid verkopen.

  Anonimisering en dus atomisering, en dus het binden van een geanonimiseerde en geatomiseerde verstedelijkte massa in een collectief is steeds het doel van de technocraten. Het is ook om die reden dat men de samenleving aanvalt juist daar waar nog sprake is van een zekere mate van plattelandsleven, en dus ‘koppige’ geesten. Het is ook daarom dat men iedereen de stad in wil jagen. Het is ook daarom dat de FvD zich met bijkomstige projecten zoals het low brow eerlijk eten project zich richt op nog bestaande groepen van koppige vrijheidslievenden. En het is ook daarom dat men tracht een intellectuele stroming op gang te brengen (wat in het platte NL nog niet zo makkelijk is…). Wat de FvD doet men haar projecten is feitelijk de filosofie omtrent democratie van Aristoteles in de praktijk uitvoeren.

  Wat heeft dat met Paraguay te maken, Paraguay is dan de toevlucht voor een minderheid van vrijheidslievend niet verstedelijkt publiek.

  De FvD heeft een ongemakkelijk moment, men doet een kniebuiging naar het electoraat middels ‘shout-outs’, waaruit blijkt dat het electoraat vaak helemaal niet weet waar een partij voor staat, sommigen denken dat de FvD staat voor een egalitair sociaal-democratisch veiligheids-utopia…

  https://youtu.be/sjvDZaRP3XE?t=4511

  • Er is de afgelopen decennia inderdaad sprake van een machtsoverdracht naar technocraten en “deskundigen” die geen verantwoording hoeven af te leggen aan het publiek. Daarnaast, de mensen op het platteland leven nog met wat ruimte, ze zitten niet in kleine doosvormige appartementen. Veel stadsbewoners zitten als het ware in een bijenkorf opgesloten. In grotere gemeenschappen treedt inderdaad anonimisering op, men vormt niet met een kleine groep gelijken een hechte gemeenschap die elkaar steunen kan. Nee, men heeft die onderlinge relaties niet. En de functie van de kleine gemeenschap, zorgen voor elkaar, wordt vervangen door grotendeels alleen levende mensen en stelletjes die hun buren vaak niet kennen. En die geen echte gemeenschap hebben om op terug te vallen anders dan de staat.

   • Geen verantwoording af hoeven te leggen is niet het probleem. Wetenschappelijke dogma’s kunnen een decennium en decennialang overleven, dus de vogels zijn dan allang gevlogen. Verantwoording afleggen zou de expertocratie alleen maar meer verstevigen. Men zou daar ook op allerlei manieren mee sjoemelen.

    Ofwel, voor de intellectueel ingestelden is er de ‘Socratische’ visie, dat we nog maar heel weinig weten over de realiteit, en dat er dus zoveel mogelijk vrijheid, diversiteit en ruimte voor trial en error moet zijn, ofwel men weigert de expertocratie op basis van koppige vrijheidlievendheid. Zelfs foute stijfkoppigheid is wijzer dan de realiteit laten voorkauwen door een hogepriester klasse.

 3. Betere informatie:
  https://www.cia.gov/the-world-factbook/countries/paraguay/

  https://residencies.io/residency/paraguay/permanent-residency/py1

  Als u naar Paraguay wilt emigreren, kunt u een permanente verblijfsvergunning aanvragen.
  U moet een bedrag storten dat gelijk is aan 35 minimummaandlonen, wat momenteel een totaal is van PYG24.554.600 (≈ US$4.500). Het deposito kan bij de Paraguayaanse Centrale Bank (niet-rentedragend) of bij een Paraguayaanse commerciële bank staan. Zodra u een verblijfsvergunning heeft gekregen, kunt u de aanbetaling volledig opnemen.

  • je kan voor veel minder een tijdelijke verblijfsvergunning voor 2 jaar regelen, en je kan een golden visum krijgen als je 70 k investeert

 4. Ik kan het niet laten, maar het beste land om naar te emigreren, om iets van je leven te maken, is nog steeds The Great USA. De VS beschikken ook over aanzienlijke natuurlijke hulpbronnen: het is ’s werelds grootste producent van zowel olie als aardgas, en heeft ’s werelds grootste steenkoolreserves. Het is niet overdreven dat Amerika drijft op één grote olieveld. Een rapport uit 2013 van de National Research Council schat dat jaarlijks gemiddeld ongeveer 160.000 ton aardolie naar buiten kruipt via natuurlijke sijpelingen. De VS zijn cultureel en raciaal divers en zijn gevormd door grote immigratiegolven uit Europa en daarbuiten. bv De SSI betaald het hoogste pensioen van de wereld, de beste scholing, medici verzorging is niet te evenaren waar ook in de wereld. Je kan van Seattle WA, naar Miami FL. non-stop rijden met een auto 4,394.98 km, zonder weg versmallingen, stoplichten, etc zonder dergelijke onzin en natuurlijk een veilige 75 Miles p/uur/120 kph.
  Het grote verschil tussen de “Arkansas State Trooper vs California Highway Patrol.”
  https://www.youtube.com/watch?v=QYce65d_nSo
  https://www.youtube.com/watch?v=l_W4UrZlrV8

  • Binnen de VS zijn er grote verschillen per staat, ik zou niet zo snel naar California willen gaan. Texas heeft veel vrijheid maar is ook weer erg beperkt met individuele vrijheid, een andere optie is Florida. Daarnaast is het de vraag of je als niet religieus persoon je je wel thuis voelt in kleinere gemeenschappen. En in grotere gemeenschappen zijn niet religieuzen weer vooral links georienteerd. Ook is er vaak een verstikkende cultuur binnen bedrijven. Ook zijn er veel beroepen waar je goedkeuring moet krijgen of gecertificeerd moet worden, hangt per staat af. Dus je economische vrijheid is soms redelijk beperkt, afhankelijk van je bekwaamheden. Dat moet je van te voren wel helder hebben.

   En die Arkansas state troopers, Zoek op youtube op trooper Byrd, spectaculaire video’s. Heel mooi als ze de run doen op de snelweg naar Memphis, het is een beetje een sport voor mensen met snelle auto’s om de politie uit te dagen voor een achtervolging en dan Memphis te bereiken achtervolgd door de politie. Ben je over de brug van de Mississippi dan ben je ontsnapt. Want in Memphis nemen ze de achtervolging niet over. Er is een epische Dodge Charger die al meer dan tien keer aan de politie is ontsnapt. Aanrader voor hen die de politie niet altijd mogen.

   • Wat de beste staat is, hangt van jezelf af, Toine Manders heeft een voorkeur voor Florida. Je kan ook kijken naar prettig klimaat, niet te warm niet te koud, en dan doet Atlanta het bijvoorbeeld goed, heeft ook met hun luchthaven goede verbindingen. Dus dat is ook te overwegen. Alaska heeft natuurlijk ook wel iets. Niet vanwege klimaat maar omdat velen daar pas recent zijn neergestreken en men er de ruimte heeft. En de mensen veel vrijgevochter zijn dan bijvoorbeeld aan de westkust. Wat lange tijd ook wel aansprak is Canada, alhoewel dat nu flink minder aantrekkelijk is. Yukon territory spreekt mij echter zeker aan, nog een echte frontier.

   • Jullie hebben wel indrukwekkend veel typische en degelijke bourgeoisie kennis.

  • Die achtervolgingsvideos zijn altijd fascinerend. Krijg nu ook van youtube suggesties als er weer een live pursuit gestreamed wordt. De laatste tijd breekt men eerder de achtervolging af vanwege gevaarzetting, zeker als het om niet al te ernstige verdenkingen gaat. Dat is dan weer wel het voordeel van Amerika, de aansprakelijkheid als het fout gaat en een onschuldige derde het slachtoffer is kost een politiekorps al snel tonnen of miljoenen.

 5. Bullshit. Deze info klopt niet.

  Tip: ga kijken op de Paraguayaanse overheidswebsite. Of vraag info aan mensen die weten waar ze over praten.

  • Als we nu met zijn allen geld doneren om Graftak te installeren in Paraguay, daar waar geen internet is, daar waar genoeg cafés zijn, zodat hij kan rouleren tussen het vervelen van verschillende barmannen en lokale cafébezoekers. Hij hoeft dan ook maar enkele scheldwoorden te leren uit het vocabulaire van de lokale bevolking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in