Willem Engel is intussen veroordeeld voor opruiïng. Voor oproepen tot deelname aan een verboden demonstratie. Hoe kan in een vrije democratie een in principe vreedzame demonstratie verboden worden? In Nederland kan dat en kan je vervolgens voor een oproep daartoe veroordeeld worden.

Willem Engel heeft onlangs deze uitspraak gedaan:

Wie zijn er gevaarlijk? Onze huidige politici of Willem Engel?

Iedere dag dat de oorlog voortduurt wordt Rusland meer en meer een oorlogseconomie. Met rijke invloedrijke mensen die veel bij vrede te verliezen hebben. Hetzelfde mechanisme speelt in de EU en in de Verenigde Staten. De machten die bij oorlog en wapenproductie te winnen hebben worden met de dag sterker en invloedrijker.

Het leger van Rusland heeft zich heruitgevonden, het is niet meer de naïeve bende tijdens de eerste oorlogsdagen. Het leger van de Verenigde Staten heeft de laatste generaties alleen oorlogservaring opgedaan tegen veel minder sterke opponenten. En zelfs dat pakte niet altijd goed uit. Hoe langer de oorlog duurt hoe moderner en beter het leger van Rusland zal worden. Ze weten intussen hoe ze veel van de modernere westerse wapensystemen kunnen verslaan. Met ieder nieuw wapensysteem dat het westen levert neemt de Russische kennis toe en verliezen de westerse wapens aan effectiviteit.

Maar ja, Willem Engel is de opperwappie. Die middels rechtszaken de mond wordt gesnoerd.

 

7 REACTIES

 1. Het is inderdaad weer het idee: we beschuldigen onze tegenstanders van wat wij aan het doen zijn.
  We sturen F16’s naar Oekraine om Rusland te bombarderen maar iemand die demonstreert is een opruier die tot geweld oproept.

 2. De “zwarte economie” van NL wordt geschat op 16,2 procent van het bruto binnenlands product, ofwel zo’n €55 miljard euro. In 2021 werd binnen de Nederlandse grenzen €55 miljard verdiend met illegale activiteiten, meldt het CBS. Dat zijn bijvoorbeeld de productie van/of handel in drugs, maar ook activiteiten als het verkopen van cannabis van eigen bodem of prostitutie, die in Nederland gedoogd dan wel (deels) vergund zijn. Met toegevoegde waarde van deze illegale activiteiten voor de Nederlandse economie, zijn er ook veel drugsdoden in Nederland in 2021 werden veroorzaakt door opiaten. Van de in totaal 298+ slachtoffers in 2021 zijn er 150+ overleden als gevolg van opiaat gebruik (niemand weet het aantal precies).. Ter vergelijking: er waren dat jaar 72 sterfgevallen door cocaïne. Dit is ook het hoogste aantal cocaïne gerelateerde sterfgevallen in het land in het verleden.
  Natuurlijk worden deze illegale drugs , met een knipoog van de overheid toegestaan. Want 16,2 procent van het bruto binnenlands product, zonder dat de overheid er iets voor hoeft te doen, is uiteindelijk een hoop geld.
  EN WILLEM ENGEL IS NU OPEENS HET GROTE PROBLEEM??? LOL….

  • De pikzwarte economie betreft de circulatie van geld via de overheid. Poel van criminaliteit en vele malen groter dan de genoemde 16%

   • Niemand weet precies, het is een gewoon een ruime schatting. NL stond niet zolang geleden voor Niella Lira (geen geld), nu staat NL bekend als een NarcoLand. Al in 1996 werd Nederland in een rapport van de Franse regering bestempeld als narcostaat. Sindsdien is de vraag of Nederland daadwerkelijk een narcostaat is vele malen gesteld, en het antwoord hangt sterk af van welke kenmerken aan een narcostaat worden toegeschreven. Nederland is de grootste exporteur van xtc ter wereld, terwijl Nederlandse drugsbendes een grote exporteur in de EU van cocaïne, cannabis en heroïne zijn.
    En iedereen weet dat deze ellende gebeurd allemaal, met een knipoog van de overheid…

 3. Ze weten niet echt wat oorlog is. Ze kennen het alleen van films en van games.

  Het is een soort van geweld, waar ze zich niets bij voor kunnen stellen. Veilig vanuit de safespace

 4. Tot nu toe hebben de Verenigde Staten Oekraïne meer dan 113.4 miljard dollar aan financiering en uitrusting gestuurd via militaire, economische en humanitaire hulp. Oekraïne zal een zéér groot deel van deze gelden na de oorlog moeten terugbetalen aan Amerika , plus rente. Op 13 februari 2024 keurde de Senaat de National Security Act 2024. (“War Is Our Business And Right Now Business Is Very Good”)

  Verders: Al deze oude wapens die de VS hebben gestuurd naar de Oekraïne, stonden op de lijst om vernietigd te worden. Ook deze F16 is meer dan 50 jaar oud, laat de Oekraïne er maar fijn mee spelen. “It’s a win win situation.”
  Een ding was altijd zeker, de kans dat Oekraïne deze oorlog kan winnen, staat op 0%..!!
  Wat je ook leest, Poetin had geen enkele keuze:
  Overeenkomst van Minsk over strategische strijdkrachten uit 1991
  Met de ontbinding van de Sovjet-Unie ondertekende het Gemenebest van Onafhankelijke Staten op 30 december 1991 de Overeenkomst van Minsk, waarin werd overeengekomen dat de Russische regering de leiding zou krijgen over alle kernwapens. En dat de NAVO op afstand moest blijven van de Russiche grens, werd zwaar geschonden…

 5. Laat ze elkaar maar afmaken, als ze dat willen

  Het enige probleem is : onschuldige burgerslachtoffers en dreiging van dienstplicht

  Rob Jetten stuurt zo je kinderen de loopgraven in.

  En ik denk dat veel Nederlandse met liefde hun jonge jongens daar heen sturen. Zo stupide zijn de Nederlanders wel haha

  Net je booster gehaald, nu lekker naar Oekraine.

Comments are closed.