Wat jammer nou dat mijn advies om onze mariniers thuis te laten door de regering te laat ontvangen is. Ik had ze namelijk geadviseerd om Irak niet te gaan bezetten. Komt alleen maar ellende van, en "wij" hebben daar niets te maken!

Maar de nieuwslezer op TV vertelde:"Het Kabinet wilde dat al zo lang zo graag . . . " .
Daar kan natuurlijk geen advies tegen op. Dan helpt zelfs een waarschuwing als de dood van 4 duitse militairen in Afghanistan niet.

Maar dat wil niet zeggen dat we begrijpen waarom het Kabinet dat zo graag wil, en waarom de Nederlandse belastingbetaler nu direct 65 miljoen euro (plus nog eens 65 miljoen, is minimaal 130 miljoen euro) moet neertellen.
We begrepen dat die mariniers daar in tenten in de zandstorm moeten gaan zitten bij een gemiddelde temperatuur van 45 graden Celsius (met pieken van ver in de vijftig)

Ruud Lubbers heeft voor het sturen van troepen naar de Balkan als beloning van de Verenigde Naties een mooie goed betalende baan als Hoge Commissaris gekregen. Zou Jan-Peter Balkenende ook een lange termijn planning hebben?
En gelooft De Hoop Scheffer echt zelf dat:" "Wij" er voor gaan zorgen dat dat volk snel weer zelfstandig kan leven"?

En als er weer iets mis gaat, is dan ook niemand verantwoordelijk?

De Amerikaanse President George Washington zei al in 1796: "Peace, commerce and honest friendship with all people, entangling alliances with none."