Dat mag natuurlijk niet. Minister Donner gaat dus een scherper handhavingsbeleid voeren. Deze eigen acties van de ziekenhuizen zullen dus in de toekomst moeilijker worden, en dus minder plaats vinden.

Dit is goed voor het "handhaven van de orde".

Maar, zoals met alles wat een overheid doet, zijn er ook hier weer "onbedoelde consequenties".

Immers waarom doen ziekenhuizen dit soort dingen? Ik denk dat we mogen aannemen dat ze bouwen omdat ze die ruimte nodig hebben. En dat zal in de meeste gevallen wel nodig zijn om een betere behandeling van de patiënten mogelijk te maken.

Het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam bekent dat zij welbewust gebouwd hebben zonder al de voorgeschreven procedures te volgen. Dat zou namelijk "jaren langer" geduurd hebben.

Dat betekent dat een betere patiëntbehandeling jaren langer op zich laat wachten door allerlei voorgeschreven procedures te volgen! De patiënt is dus weer de dupe van allerlei ambtelijke procedures. Omdat de meeste projecten in ziekenhuizen waarschijnlijk wel die procedures volgen, zijn dus veel patiënten daar de dupe van.

Hier blijkt ook weer: "Alles wat een overheid doet, gaat ergens fout".
In een libertarische maatschappij zou de zorg geheel in particuliere handen zijn. De zorg is te belangrijk om ze in handen van een overheid te geven of te laten.

1 REACTIE

  1. Wel grappig dat een overheidsorganisatie als een hospitaal bewust overheidsregels aan zijn laars lapt en als verdediging aanvoert dat de procedures anders te lang zouden duren.
    Zover is het dus gekomen. Ambtenaren beseffen het nu zelf.
    Waarom kan dit besef niet verder doorsijpelen in de politiek?

Comments are closed.