Van een rechter in Groningen mag de IBG van uitwonende studenten geen huurcontract eisen ten bewijze van hun uitwonendheid: hun handtekening moet genoeg zijn.


Het gaat hier om 25.000 studenten die een aanvraag om een hogere beurs hadden gedaan, vanwege het feit dat zij uitwonend zijn.

De IBG wilde hiervan graag bewijzen zien in de vorm van een inschrijving bij hun gemeente of een huurcontract.

Tenminste 15.000 studenten konden dit bewijs niet leveren, omdat zij in onderhuur wonen bij een verhuurder die zwart wil innen.

In een Libertarische samenleving komt dit probleem niet voor, omdat de “minimale” overheid alleen betaald wordt voor de diensten die zij verricht en er dus geen sprake is van belastingheffing en zwart geld.

Tevens kunnen mensen in zo’n samenleving zelf beslissen wat zij met hun eigendom doen.

In dit geval kunnen zij kamers verhuren en dit contractueel laten vastleggen, waardoor tevens het tekort aan woon/studeerruimte voor studenten wordt opgeheven.

De overheid kan nu vast een stap doen, door de belastingwetgeving te herzien en verhuur aan studenten belastingvrij te maken.

Oh ja voor ik het vergeet.

De eerst volgende keer dat de belastinginspecteur mij vraagt om mijn inkomstenbelastingformulier en dan meestal alleen de aftrekposten, nader te komen toelichten c.q. te bewijzen, zal ik hem het volgende mededelen: Mijn handtekening moet genoeg zijn.

1 REACTIE

  1. Natuurlijk bestaat er dan ook geen overheidsstudiebeurs.

    Ik vraag me af of studenten niet goedkoper uit zullen zijn als we de IBG groep opheffen, en het uitgespaarde bedrag inmindering brengen op het collegegeld. Ik denk wel dat het merendeel goedkoper uit is.

    Belachelijk dat de rechter er overigens niet op in gaat. Persoonlijk ken ik iemand die zich in dezelfde woonplaats als zijn ouderlijk huis in schreef bij een tante (daar woonde hij dus niet) om zo meer studiebeurs op te strijken. (Dit met medewerking van zijn ouder (beide ambtenaren bij onderwijs).

    Zielig, want van studeren kwam al helemaal weinig terecht en zijn ouders konden wel een lamslederen stoeltje van 2500 euro betalen.

    Henry Sturman vind het misschien te verdedingen, maar zij deden het niet uit principe en kunnen worden bestempeld als Looters!

Comments are closed.