In het blad Beleggers Belangen nam onlangs redacteur Paul van Engen stelling tegen Boris Dittrich over zijn uitlating, dat Silvio Berlusconi de Perscombinatie misschien zou kunnen overnemen.

Paul van Engen vertelde hierover, dat dit volslagen demagogie is, want niemand verzette zich indertijd tegen de overname van het VNU-bladenarsenaal door een Fins bedrijf. Hierin heeft Van Engen natuurlijk groot gelijk. Het is weer een goedkope politieke stunt om angsten op te roepen als zouden megalomane mensen de nieuwsbladen willen opkopen en naar hun hand zetten. Het werkelijke gevaar voor onze vrije nieuwsgaring en informatie ligt elders.

Enkele maanden geleden stond in het maandelijkse tijdschrift ‘M’ van het NRC Handelsblad een prachtige openbaring over de NOS. Als men het over politieke infiltratie heeft, dan moet men zeker bij deze publieke omroep zijn. Men was ook zeer openhartig door te stellen, dat alle verslaggevers bij deze omroep op GroenLinks of PvdA stemmen, maar dat het geen complot was. Natuurlijk, want er bestaan ook kabouters, elven en goede feeën. Wie deze sprookjes gelooft is in mijn opinie rijp voor een grondige psycho-analyse en behoort eigenlijk levenslange TBS te krijgen. De behandeling van Pim Fortuyn is daarbij kenmerkend voor de houding van onze media ten aanzien van afwijkende geluiden of standpunten, die niet stroken volgens hun eigen collectivistische opvattingen.

Wat betreft de nieuwsgaring is het zeer erbarmelijk gesteld in het Nederlands bananenkoninkrijkje. De informatie is zo eenzijdig, zowel bij de publieke omroepen als door de nagenoeg monopolistische pers, dat de Nederlanders in feite verstoken blijven van echte objectieve informatie. Kijkend naar het nationaal stemgedrag en het niveau van de parlementaire debatten, dan heeft de dagelijkse collectivistische mediapropaganda haar uitwerking nooit gemist. Een klus goed geklaard door onze ‘journalisten’ van de ‘kwaliteitsmedia’.

Albert Spits is besuurslid van de Frédéric Bastiat Stichting

http://www.bastiatstichting.nl

1 REACTIE

  1. Als er inderdaad mensen bestaan die denken dat nederland er beter of rijker van wordt als Berlusconi media opkoopt, dan nodig ik die personen uit om eens fijn een maandje tv te kijken in italie. Als die personen dan nog denken dat hier vrijheid van meningsuiting en pers bestaat, dan hebben we of te maken met een lid van de vrijmetselaars (die wel degelijk bestaan in europa), of geld verdienen aan de maffia (wat op zich al een vrijmetselaars beweging is)of we hebben te maken met personen die er gewoon niets van snappen en dus niet erg intelligent zijn. Hoe dan ook; Berlusconi is lid van de maffia, veel van zijn politici komen voort uit de P2 en zijn op hun beurt weer direkt of zijdelings met de maffia verbonden. Het is absoluut niet in hun belang om bekritiseerd te worden en vrijheid van meningsuiting is dus per definitie niet gewenst. Hier hebben we te maken met corrupte politici, banale kriminelen en wat al niet meer… maar ik snap dat ze rijk zijn en dus recht van ‘zakendoen’ hebben (!). Maar wat ik vooral begrijp uit dit soort mededelingen is dat er een hoop mensen rondlopen die nog nooit angst en onmacht (politiek en persoonlijk) hebben ervaren. ‘Gelukkig’ hebben mijn ouders de oorlog meegemaakt en dus aan hun kinderen het juiste gevoel voor vrijheid hebben meegegeven. Soms vraag ik me wel eens af of politici kinderen hebben…

    PS: Finland is niet Italie, meneer Boris Dittrich, misschien moest U maar (weer)eens gaan studeren of een beetje reizen in plaats van tv te kijken…

Comments are closed.