Vorige week werd Europa opgeschrikt door de ernstigste pogrom sinds de Kristallnacht in Nazi-Duitsland in 1938. 50.000 Albanezen gingen plunderdend, moordend en brandstichtend de straat op en er waren 33 Servische slachtoffers te betreuren in Kosovo.


Wat dit soort geweldsorgies tot stand had gebracht was alleen maar het gerucht dat een hond van een Serviër drie Albanese jongens de rivier in zou hebben gedreven, waarop deze jongens door verdrinking zijn omgekomen. Dit gerucht was het startsein van de grootste pogrom sinds de tweede wereldoorlog.

In 1999 waarschuwde het Amerikaanse Cato-instituut al voor zo’n nachtmerrie, nadat de NATO Servië had gebombardeerd, alleen omdat dit land zich niet wilde terugtrekken uit haar eigen territorium. Als we kijken naar de geschiedenis sinds 1999 wordt het allemaal duidelijk wat het Cato-instituut bedoelde. Tussen 1999 en 2003 zijn er meer dan honderd kerken en kloosters platgebrand door Kosovo-Albanezen en hebben ongeveer 200.000 Serviërs de wijk moeten nemen naar Servië zelf. De overgebleven Serviërs in Kosovo verschuilen zich in ghetto’s en achter de NATO en VN-troepen om maar geen slachtoffer te worden van Kosovo-criminelen en terroristen.

We hebben het aan het beruchte Clinton-Albright-regime te danken, dat er een complete etnische zuivering heeft plaatsgevonden in Europa. Deze heeft zich voltrokken onder toeziend oog van zowel de NATO als de VN. De EU en onze regering hebben het hier ook weer flink laten afweten. Ook onze media hadden hier willens en wetens geen aandacht voor. Het UCK (later opgegaan in het Kosovo Vredeskorps) heeft in de afgelopen vier jaar herhaaldelijk aanslagen gepleegd op Servische doelen in dat gebied. Ook het buurland Macedonië is niet ontsnapt aan de terreur van deze beweging. Daar heerste in 2002 een kleine burgeroorlog tussen Albanezen, gesteund door het UCK, en de rest van Macedonië.

Bovendien zijn er veel berichten uit betrouwbare bronnen over de uitgebreide terroristische banden van het UCK met Al-Qaeda en Osama bin Laden, (zie onderstaande weblinks). Het is dus hoog tijd om een einde te maken aan de bezetting van Kosovo door de NATO en de VN en de onderhandelingen met Servië te openen omtrent teruggave van deze provincie. Zowel Servië als gematigde Albanezen kunnen dus van deze gelegenheid gebruik maken om overeenstemming te bereiken over de toekomst van Kosovo. Verder moet het UCK op de lijst van terroristische organisaties komen en genadeloos worden vervolgd voor hun misdaden. Na Madrid kunnen we het ons niet meer veroorloven coulant te zijn tegenover dit soort bewegingen.

Albert Spits is bestuurslid van de klassiek-liberale Frédéric Bastiat Stichting

http://war.mmedia.is/war/ba…

http://www.diaspora-net.org…

http://www.realitymacedonia…

http://www.balkanpeace.org/…

http://www.deutsche-demokra…

http://www.kosovo.com/kla_o…

http://www.uck.de/KLA2.html

http://www.globalresearch.c…

http://wesclarkwarcriminal….

http://www.mackenzieinstitu…

http://www.radiobergen.org/…

1 REACTIE

Comments are closed.