De Turkse Premier Erdogan heeft gedreigd dat de banden van Turkije met de EU er onder zullen lijden als er nu niet snel besloten wordt om de onderhandelingen voor toetreding te beginnen:

“I do not want to consider such a possibility, but I believe all our friends should think carefully on the possibility of a negative decision derailing our ties,” Erdogan told a conference on his country’s EU bid here on Saturday.
“In such a case, we cannot of course act as if nothing happened in our ties with the EU,”

Geen idee wat die dreiging inhoudt. Van mij mogen ze in de EU, als Nederland er maar uit gaat!
Dus zorgvuldig nadenken: “EU – NEEN!”

24 REACTIES

 1. Het is altijd amusant om het gekef en gedreig te horen van (bijna-) EU leden die iets gedaan willen krijgen van de anderen. Alsof in dit geval Turkije de ‘prijs’ is, en wij ons vereerd moeten voelen met het krijgen er van.

  Ik denk dat het Turkse lidmaatschap de EU landen niets anders oplevert dan hogere belastingen en onzinwetten geïnspireerd op de Islam.

  Inderdaad, als Nederland uit de EU stapt mag Turkije ook van mij EU lid worden. En daarna de rest van het Midden Oosten… En de EU kan voortaan het beste bestaan uit Duitsland en Frankrijk. En misschien ook nog België…

 2. Probleem is wel, dat we een nieuw rampjaar tegemoetgaan, als onze grote broeders Frankrijk & Duitsland dezelfde dreigementen gaan hanteren als de Turkse Islamisten nu doen.

 3. De Europese Unie wordt over 15 jaar gedomineerd door Turkije. Dan zijn zij het grootste land. Hoewel ik niet verwacht dat dan de Unie nog zal bestaan.

 4. dames en heren ik kan het niet begrijpen dat julie zo onzinnig kunnen
  praten als turkije een lidstaat wil worden en de eu aanvaard dat dan is er toch niets aan de hand.
  Ik vind dat de turken sociale mensen
  zijn.

 5. [5] Persoonlijk heb ik niets tegen Turken, maar tegen de almaar uitdeinende EU.
  Dus de uitbreiding met 10 lidstaten onlangs vond ik al verschrikkelijk.
  Maar ook daarvoor was het natuurlijk al te veel. Wat mij betreft unwinden we de hele boel en sluiten we in een reeks vrijhandelsverdragen en that’s it.
  Kleine wendbare staatjes zijn het succesvolst, dus Nederland opofferen aan het altaar van de EU burocraten die binnen een verdeeldheid van 25 landen een beslissing moeten nemen … bah, verschrikkelijk!

 6. [5] Voor mijn part komen de sociale chinezen ook in de EU, als Nederland er maar er uit gaat.

 7. Ik ben ook een Turk, als de EU landen niet willen dat Turkije een lid wordt van de EU, dan wil ik ook niet dat Turkije een lid wordt van de EU, want Turkije heeft de laatste jaren sterke economische ontwikkeling zoals China bv.En zal ook beter worden in de economie.In het vakantiebestemming is Turkije een van de meest gekozen landen,dus is goed voor de economie en is niet zo duur in toerisme als in Spanje."Ne mutlu Turkum diyene"(wat een geluk voor diegene die kan zeggen "ik ben een turk"

 8. Er zijn mensen die onzin schrijven van turkije mag in de EU als nl er maar uit gaat,dit is gewoon onzin omdat de Eu er over begon Turkije in de eu te krijgen omdat beter is voor de handel turkije z’n positie in de wereld handel is 18 dus heel hoog en de Eu wil hiervan gebruik maken en producten goedkoper de Eu in krijgen en meer winst te maken,Meeste landen in Eu stemmen juist voor dat Turkije de Eu in komt dus Europa wil het als eerst dus ga maar door met jullie zogenaamde neen tege Turkije 60% van dit kleine land stemt zelf ook voor:S en dan is het ‘heel europa wil turkije niet’shit waarom stemmen jullie dan voor ja?cultuurverschil?noujah degelijk wel denk ik.

 9. Luister mensen ik ben zelf ook een turk en ik wil helemaaaal niet dat turkije in de EU komt. Ik wil niet tussen cultuurloze landen inkomen en mijn eigen cultuur kwijtraken. Wij zijn groot en sterk genoeg om ons zelf op te kunnen bouwen dat is al genoeg bewezen met onze grote Geschiedenis. ‘We komen terug’. Turken zijn al altijd niet gewilt wegens ons moed cultuur macht en geloof. Mensen zoals mij zullen nooit een kans geven om gebruik te maken van ons land waar bijna alles verkijgbaar en mogelijk is. Onze voorouders hebben ons dit hemelland overgelaten en ik zal het tot m’n laatste bloed beschermen. Mensen zoals JULLIE hebben altijd geprobeerd ons en onze geloof zwart te maken. Wat jullie allemaal op TV zien zoals terroristische aanslagen zullen nooit door Islamitische mensen gedaan worden iemand die zoiets doet is zoiezo geen Moslim. Als jullie van Top tot teen onze geschiedenis wisten dan zouden jullie zoiezo niet zo praten maarja wij zitten inmiddels al in 2006. Ik hoop dat jullie ooit een keer de Islam snappen zoals een week terug twee Professors in Noorwegen die onderzoek deden over de Koran en daardoor zij zelf Islamitisch werden. Ik ben zelf nog maar 16 en ik zal nog veel moeten leren maar dom ben ik niet.

 10. das nu het leuke van het libertarisme: wil je meedoen aan een club, dan kies je ZELF, er voor om mee te doen. Wil je er niet aan meedoen, kun je ook niet verplicht worden.

 11. Goh, wat zijn we weer positief mensen! Ik ben zelf ook van turks afkomst en vind turkije een prachtland. Turkije ontwikkeld zich sterk op alle gebieden, economisch, sociaal etc.. Ik vind dat de mensen die heel zeker van zichzelf schrijven ; als Tr in de Eu komt gaan we te maken krijgen met onzinwetten etc. Een moeten navragen wat voor mensen zij zijn? Wanneer zij op vakantie gaan in turkije zijn de turken super aardige en sociale mensen en is turkije zelf een prachtland, Ja dat is het zeker! Maar wanneer er sprake is van Tr in de Eu.. Oohh nee hoor dan krijgen we met turken te maken!!SCHIJNHEILIG noem ik dat!!!!

 12. [8] haklisin kardes(je hebt gelijk vriend)Ne mutlu Turk’um diyene!!! turken zijn gewoon the best(ik kom midden van turkije en heet Aksaray)

 13. [10]ja ik wil ook niet dat turkije in de eu komt want zoals jij dat zegt kan turkije zichzelf makkelijk genoeg opbouwen`!! en ons cultuur wil ik niet kwijtraken.Als zulke turken als deze overblijven gebeurt er niks met ons land(ulkuculer bu dunyada oldukca bu vatan bolunmez)ne mutlu turk’um diyene!! Ulkuculuk kutsal bir meseledir saygilarimla(groetjes) YasinTurk68(aksarayli)

 14. [1]wat ik niet snap is jullie hebben het over polietiek goed iedereen kan zijn mening geven maar waarom halen jullie iedere keer de islam er bij wat het dat er mee te maken

 15. [10] Ben helemaal met je eens aferin sana. Ze zullen de islam toch nooiet begrijpen dus heeft het geen zin laat ze maar doen wat ze willen

 16. KK RACISTEN HIER0W..
  WALLA BILLAH IK MAAK AL DIE KK KAASKOPPEN DOOD..!!
  WEJ0OW UITKIJEN JULLIE..!!

 17. [8] Evet
  NE MUTLU TÃœRKÃœM DİYENE
  Atatürk bu meşhur sözleri söyledi.
  Hugo van Reijen

 18. Ne Mutlu Turkum diyene.Biz birligimizi ilelebet koruyacagiz.Bunlarin sinsi oyunlarina gelmeyecegiz ve bu oyunlari Turkler’de cok iyi bilir.

 19. Turk dogdum turk olecegim ne mutlu turkum diyene icimizdeki bayrak sevgisi allah sevgisini kimse alamaz bizden vatan sevgisi bayrak sevgisi olmayan adi avrupa denilen ulkelerin oyunlarina gelmeyecegiz

Comments are closed.