Wij schrokken van een Amerikaans bericht in de Washington Times dat er bewijzen zijn dat de massavernietigingswapens van Saddam Hussein enkele weken voor de Amerikaanse inval uit Irak zijn gehaald door Russische speciale eenheden.

Deze wapens zouden in de weken voor maart 2003 naar Syrië zijn overgebracht. Dit werd als een “praktisch zeker feit” meegedeeld door John Shaw, US-onderminister van Defensie.
Daarnaast zouden die troepen alles vernietigd hebben wat maar een bewijs kon leveren voor de Russische hulp aan Saddam. De wapens, en het materiaal om ze te maken, waren door de Russen geleverd

Wel, dat zijn nogal beschuldigingen. Ook de Washington Times kan het niet echt bewijzen, maar het zou ons natuurlijk niet verwonderen.
Echter in deze rare verkiezingstijd zijn we ook geneigd om al dit soort berichten sceptisch te beoordelen. Je moet altijd in de gaten houden wie iets laat “uitlekken”, en welke kandidaat er het meeste voordeel van heeft. Politici zijn immers bereid om de meest rare sprongen te maken.

In je achterhoofd houden en zien of er echte waterdichte bewijzen komen.