Nederlandse koeien hebben weer eens te veel melk geleverd volgens “Brussel” en daarvoor moeten de boeren nu aan de Europese Commissie een heffing van 1 miljoen euro betalen.

Al weer een bewijs dat het overheidsgeregel met subsidies en boetes aan alle kanten rammelt.
De boeren worden gestraft omdat ze het goed doen. Ze produceren kennelijk uitstekend. Aan de andere kant is er een subsidiesysteem dat het hele proces ondoorzichtig maakt.

Ik kende een slimme boer die zodra hij uit de koeien zijn quotum gemolken had, hij overschakelde en de rest van melk via een leiding rechtstreeks naar de varkensstal liet lopen. Dit is in ieder geval slimmer en beter dan boeren die hun quotumoverschot maar in de sloot storten.

Het wordt hoog tijd dat de landbouw weer vrij gemaakt wordt. Opheffen van alle subsidies en alle export en importheffingen. Veel boeren zijn goede ondernemers en zullen uiteindelijk beter af zijn. Eveneens zullen alle consumenten en belastingbetalers beter af zijn.