Iemand bekend op vragen van de gespreksleider op de TV dat hij het fijn zou vinden als Geert Wilders snel dood zou zijn.
Voor Geert zal dit niets nieuws zijn; hij wist al lang dat er velen dat denken. Maar het NL Parlement gaat er zich spoorslags mee bemoeien.

Een uitgebreide discussie over deze gebeurtenis is nu nog aan de gang op het artikel “Doodwens Geert Wilders” hieronder op 24 november.
Daar vindt u allerlei voor en tegen argumenten. Ga er zeker eens een blik op gooien. Je leert er waarschijnlijk altijd iets van.
Hier, in dit artikel, willen we alleen maar de reactie van het NL Parlement bezien, en de eventuele consequenties die daaruit voort kunnen komen.
Alle fractievoorzitters, (van alle partijen) hebben nu een brief geschreven waarin ze de regering vragen of ze het uiten van een gedachte strafbaar kunnen stellen. Daar komt het op neer. De Kamervoorzitter ging meteen achter dit voorstel staan.
Dat betekent dat men de mogelijkheid overweegt om een gedachtepolitie te gaan instellen! Voor slechte gedachten kun je dan vervolgd worden. Of alleen maar als je die gedachte, al of niet onder morele druk van een interviewer, durft uit te spreken?
De consequenties van deze ontwikkeling zijn griezelig! Ik durf er bijna niet over te denken. Maar de vergroting van de macht van de politici zit wel op de achtergrond. Orwell met zijn 1984 was nog maar kinderspel!
Ik vertelde elders al dat ik vroeger moest biechten als ik een slechte gedachte gehad had! Pas veel later leerde ik dat IEDEREEN (automatisch) wel slechte gedachten in zich voelt opkomen. (In mijn geval vooral op seksueel gebied, zoals met een bepaalde vrouw naar bed willen).
Dit “zonde” noemen, was een geweldig eenvoudige manier voor de Kerk om macht over mensen uit te oefenen. Iedereen krijgt dergelijke “gedachten”! Pas als je daar iets mee DOET, wordt het zonde en/of strafbaar.
Als de fractievoorzitters hun zin krijgen, en gedachten (uitspreken) worden strafbaar, dan zijn we verder gezonken in de dictatuur dan George Orwell zich in zijn stoutste dromen had kunnen voorstellen.