Terwijl de politici in Brussel nog zo bezig zijn met het Turkije-proces, en ze de media daarop laten concentreren, zijn er ook nog een paar andere vergaderingen die belangrijke zaken voor u proberen te beslissen.

Zo zal “het Nederlands voorzitterschap” beslist proberen nog het beste te maken van de mislukte milieu conferentie in Buenos Aires. Ik weet niet of Pieter van Geel al terug is van zijn (snoep)reisje, maar wel dat hij zal proberen er nog zoveel mogelijk uit te halen.

En dat zou wel eens heel nadelig voor u kunnen zijn.

Zie daarover ook het artikel van Hans Labohm: “Buenos Aires: Kyoto’s Waterloo” op http://www.libertarian.to op 20 december.

De andere voor Nederland belangrijke happening gaat over de Landbouw. Precies vanavond (20 dec.) was er op het NOS-nieuws een uitgebreid verslag over hoe slecht het in alle sectoren van de NL-landbouw gaat. Net op het moment dat de politici miljarden belastinggeld (o.a. van diezelfde boeren) extra aan Turkije toebedelen.

Veel boerenbedrijven (en andere) zullen het niet redden en zullen moeten sluiten.

En dan komt de President van de Nederlandse Bank, Nout Wellink, ons vertellen dat we niet moeten sparen (voor donkere tijden die op ons af komen), neen uitgeven wat je kunt. Leef er op los, geef je geld uit, geniet en help de economie!

Soms is het zo duidelijk wat er gebeurt, je hoeft alleen maar bepaalde berichten met elkaar te combineren, dat je niet snapt dat heel Nederland niet gillend de straat op loopt en roept om die nonsens te stoppen.

Er is nog veel werk te doen om veel meer mensen de realiteit en de feiten te laten zien. Uiteindelijk zal dat vanzelf komen, maar het is in ons aller belang om dat inzicht zo snel mogelijk te doen ontstaan. En daardoor de ellende zo gering ogelijk te houden.

(Zie ook onze “actie voor een vrije samenleving” bij zondag 19 december)