De EU ministers raken langzamerhand akkoord over het vastleggen van onze telefoongesprekken en e-mailberichten. Alles moet enkele jaren bewaard blijven, zodat ze kunnen zorgen dat er minder terrorisme is.

Het is me nog niet duidelijk hoe daardoor minder terrorisme komt; hoogstens is er een kleine kans dat ze achteraf in die bergen vastgelegde informatie opsporingsgegevens kunnen vinden.
Voor dat vastleggen van data worden de Internet Providers verantwoordelijk gesteld. Die moeten dus zorgen voor meer opslagcapaciteit en terugvindmogelijkheden.
Dit kost natuurlijk geld, waardoor het Internet weer duurder wordt. Het Internetgebruik wordt geremd en al die miljoenen zijn niet beschikbaar voor bvb innovatie.
En daar bovenop moet die opslag natuurlijk door tientallen ambtenaren worden gecontroleerd. De komende Internet politie. Weer veel belastinggeld voor nodig en tijd van de bedrijven die gecontroleerd worden.
Laat Nederland/België toch uit die EU stappen. Dat vergroot de kans om de eigen regering te weerhouden om dergelijke nutteloze, geldverslindende wetten te maken. Zelfs dit weerhouden is een zware taak want ook de NL/B overheid willen graag meer invloed op het Internet, op u.
Werk daarom mee om bij het Grondwetreferendum “EU – NEEN!” te krijgen.