De PvdA wil hackers inhuren om buitenlandse haatzaaiende internetsites plat te leggen. Het PvdA-kamerlid Peter van Heemst zegt in een uitzending van RTL Nieuws dat: “de overheid te weinig aan terrorisme doet, en zich moet gaan richten op het ‘mollen en verstoren’ van websites die aanzetten tot terreur” (http://www.elsevier.nl/nieu…).

De meest gebruikte manier om een ongewenste website ’te verstoren’ is een DDOS (denial of service attack). Hierbij worden computers van nietsvermoedende internetters misbruikt om snel achter elkaar data van de betreffende website op te vragen, met als doel de server waarop de website gehost staat zo zwaar te belasten dat de website onbereikbaar wordt. In vrijwel alle gevallen staan op een server meerdere websites en die worden bij een geslaagde DDOS aanval eveneens onbereikbaar. Er vallen dus altijd onschuldige slachtoffers.

Uiteraard vindt van Heemst niet dat de vrijheid van meningsuiting wordt beperkt met deze maatregelen. “Het is meer een kwestie van het beschermen van de samenleving tegen het vergif van verkeerde ideeën.” Wat verkeerde ideeën zijn bepaald van Heemst natuurlijk het liefst zelf, maar “moslimterreur moet niet het enige doel zijn van de maatregelen. Andere vormen van terrorisme moeten net zo hard bestreden worden” aldus Van Heemst.

Weinig verrassend, dit soort uitspraken van een links-collectivist als Van Heemst. Van Heemst wil echter met zijn maatregelen de grens over en sites aanpakken die in landen gehost worden die ofwel echte vrijheid van meningsuiting kennen ofwel erg laks zijn met het censureren van websites die ongewenste ideeën uitdragen.

Cyberterrorisme over de landsgrenzen, is dat geen act of war…?

Afgelopen woensdagavond, tijdens het terrorismedebat in de Tweede Kamer, kon Van Heemst al rekenen op flink wat bijval, onder andere van Minister Johan Remkes (VVD) van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor de AIVD. Wat eens te meer bewijst dat de slipdragers van de gedachtenpolitie in alle partijen te vinden zijn…