Bij het zien van de vloedgolf beelden ( zie de actie op deze site) vallen persoonlijke vrijheid en plaatselijke Nederlandse politiek al snel in het niet. Dat heeft natuurlijk met een schaal van behoeften te maken: wat zal jou de mededingingswet schelen als je aan het verdrinken bent. Dan desnoods maar gered door een bureaucraat.

Toch wil ik over een overeenkomst hier wat schrijven: die van het geneuzel over details mbt hulpverlening die we ook vaak zien bij discussies over (libertaische)principes.

Ik schrijf dit mede om aan te geven dat het natuurlijk redelijk onwerkelijk is ( in meerdere opzichten) als er op deze site ivm hulpverlening ( zoekmachine: ’twijfel’) , gediscussieerd wordt over allerlei triviale? voor mij onbenullige zaken ( maar voor de schrijvers blijkbaar erg belangrijk om hier te posten). Waar ik naar toe wil is dat we net als met de libertarische principes, ook bij projecten als hulpverlening of anti overheid, uit moeten kijken dat we de boel niet kapot bediscussiëren over details. Terwijl ondertussen de mensen sterven, of de regelgeving toeneemt.

Natuurlijk is het beter dat vooral geld zou gaan naar vrije markt achtige hulporganisaties zoals LIFHAS en dat daar ook meer van te verwachten is. Maar laten we aub de tijd die er blijkbaar is om daarover te discussiëren, gebruiken om daadwerkelijk wat te DOEN.

Natuurlijk is het zinvol goed na te denken aan welk land je dan hulp wilt geven, maar laat je portemonnee niet dicht, omdat je daaruit niet kunt kiezen. Of de geloofsachtergrond van de hulpverleningsorganisatie je niet aanstaat.

We zien dat hier ook vaak bij de discussies en ondertussen neemt het klaag gehalte toe.

Maar klagen helpt niets, signaleren en werken aan oplossingen wel.

Dus voor het nieuwe jaar, wens ik iedereen veel libertarische successen, veel discussie over belangrijke onderwerpen en vooral: veel ACTIE.