In de EU wordt al druk gestudeerd over hoe aan het “gemene volk” de vraag voor goedkeuring van de EU-Grondwet voorgelegd moet worden. Die moet natuurlijk “eerlijk”zijn, maar dan wel zo dat de kans op een JA stem zo groot mogelijk is.

In Portugal wordt al geëxperimenteerd.

Men kwam met de vraag:

“Do you agree with the Chart of Fundamental Rights, the rule of qualified majority voting and the new institutional framework of the EU, as defined by the European Constitution?”

Ik moest het zelf drie keer lezen om te begrijpen waar ze het over hadden. Mijn minderwaardigheidscomplex werd gelukkig weer te niet gedaan toe ik vernam dat een enquête door de krant “Publico”onder 6000 potentiële stemmers resulteerde in de uitslag dat 55 % de vraag niet begreep.

Wij zijn zeer benieuwd hoe eventueel in Nederland de vraag gesteld gaat worden.

Laten we goed opletten, maar beter nog, laten we gewoon het hele zaakje afstemmen. In onze topic EU vindt u daarvoor honderden (letterlijk) redenen. Dus werken aan: “EU – NEEN!”