zaterdag, 12 maart 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Business class en Tsunami

Op weg naar de tsunamibestemmingen zijn de vliegtuigen momenteel slecht tot zeer slecht gevuld.

De toeristen laten het afweten.

De business class op deze vluchten is momenteel echter overboekt: er zijn niet genoeg plaatsen in dit meer luxueuze deel van het vliegtuig.

Hoe komt dit?

Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door het grote aantal functionarissen dat op kosten van de nietsvermoedende donors de tsunamilanden als duiventillen in- en uitvliegt.

Tussen Colombo en Dubai zat naast mij een functionaris die iets met het Rode Kruis te maken had. Toen ik met hem in gesprek raakte over de distributie van de tsunamihulp in Sri Lanka, vertelde hij mij, dat hij nog nooit gehoord had dat er iets aan corruptie verloren ging.

Evenmin was het hem bekend dat er honderd containers in de haven van Colombo stonden, die niet ingevoerd konden worden ten gevolge van de hoge rechten die de regering verlangt op hulpgoederen zoals oude kleding.

De hoogbetaalde functionarissen die zich met de tsunamihulp bezig houden, weten van toeten noch blazen. Hetzelfde is het geval met veel ambtenaren die voor ontwikkelingswerk de betreffende landen in- en uitvliegen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.