Sedert enige dagen gaat het gerucht dat de paus stervende en zelfs dood zou zijn.

Zaterdagavond zat mevrouw Cincinnatus TV te kijken toen het programma werd onderbroken door een extra-nieuwsuitzending : de paus was dood.Snel kwam ze mij (die in m’n studeerkamer zat na te denken over filosofische vraagstukken) roepen.Ze wist dat ik een hele tijd had ge-e-maild met de paus en een paar kardinalen en dacht dat het nieuws me zou interesseren.

En inderdaad, de meneer van het journaal beweerde dat de paus dood was en ik zag allemaal mensen wenen.De journaal-meneer beweerde dat de paus al een tijd stervende was. “Dit is bizar”, dacht ik bij mezelf want hij zag er nog goed uit.Probeerde die NOS-meneer ons soms te beduvelen.Het was geen 1 april maar de NOS liegt gans het jaar door dus dat was geen bezwaar.Ik moet wel toegeven dat op de beelden die men toonde de paus er wel slecht uitzag , hij leek op korte tijd verouderd.Toch vond ik het vreemd.Snel ff naar andere zenders gezapt en ook daar hetzelfde verhaal : paus dood.Ik zei : “Vrouw, ik voel aan mijn water dat hier iets niet klopt.zet de comp aan dat ik dit uitzoek.” Snel wat rondgesurfd en zelfs bij de lewrockwell-blog hadden ze het erover…echter….echter….op de officiële pauselijke site stond er niks over het vermeende overlijden van de paus !!!! Ik heb vervolgens me in de zaak vastgebeten en de zaak grondig onderzocht….

Beste lezer, goede vriend, geachte libertariër,….ik kan u allen gerust stellen : droog de tranen want het gaat hier om een hoax verspreid door de linkse media !! Want wat is er aan de hand ? De een of andere Pool die zich uitgaf voor paus is gestorven.De echte paus daareentegen is springlevend, lijkt zo gezond als een vis en zo drijvend als een kurk. Lees het zelf op de website van het Vaticaan :

http://popemichael.homestea…

http://popemichael.homestea… )

Groetz,

Cincinnatus.

7 REACTIES

 1. Na een maand heerschappij werd Johannes Paulus DE EERSTE vermoord.
  De Tweede zou nu niet dood zijn.
  Misschien zijn ze wel samen aan het kaarten.
  Ik dacht wel dat er iets verkeerds was met dat lijk dat rondgedragen wordt.
  Wat een mensch toch niet allemaal moet verdragen? Eerst hier leven en dan als ge rustig het gras op uwen buik wilt laten groeien, ondergaat ge de ultieme vernedering om rondgedragen te worden als een karnavalsgek.
  Ik ben geen begrafenisondernemer maar ik heb wel films gezien waarin dubbelgangers opgefaced worden. Ik veronderstel dat er ook bepaalde dingen zijn die uit het lijk gesneden worden eer het rondgedragen wordt. Anders zal het stinken, zeker.
  Ik begrijp niet hoe menschen naar een lijk kunnen zien en dan kunnen denken dat ze de overledene zien. Is een mensch enkel zijn lijk? Heeft deze maatschappij, die de onze pleegt te heten, nog steeds niet ingezien dat er een wisselwerking is tussen geest en lichaam en dat wanneer een van beiden ontbreekt er geen persoon meer is? Het is dan ook een opluchting om Cincinnatus te lezen die stelt dat er geen lijk is.
  Karel van Windsor heeft toch zijn huwelijk verzet naar zaterdag aangezien de begrafenis op de geplande vrijdag doorgaat.
  Camilla zal dus nog een dag langer haar soevereiniteit, euh maagdelijkheid, kunnen behouden. Of heeft die al kinderen? Dan is ze niet meer soeverein.
  Maar ik ben ook maar een domme dorpsidioot. Hoe komt het eigenlijk dat ik ooit idioot werd? Zou het kunnen dat de contradicties van de machthebbers (en ik bedoel daarmee niet enkel de politieke machthebbers) op een bepaald ogenblik te veel worden. Neen, geen carpe diem, maar zoals Stoicijn Epictetus het zei (althans volgens Hannah Arendt): "You want to behead me? When did I tell you my head could not be cut off?" En dat ze me dan ook maar ronddragen. Kieke zonder kop.

 2. Dorpsidioot,

  Nou er is wel een lijk…ene Pool die
  zich uitgaf voor paus is dood.
  Echter DE paus, te weten Zijne Heiligheid paus Michaël I is "alive
  and kicking" 🙂

  http://popemichael.homestea
  Groetz,

  Cincinnatus

 3. [2]
  Het spijt me wel, maar er moet mij iets van het hart: ik vind het zeer ongepast, nodeloos kwetsend, zinloos en contraproductief om op dit moment flauwe grappen over een dode (wie het ook is) resp. over een dergelijke tragische gebeurtenis te maken. En ik ben echt geen paap en evenmin religieus.
  Ik acht een gepast zwijgen beter op zijn plaats.

 4. [4] Nuchtere,

  Vooreerst vind ik "tragische gebeurtenis" overdreven : mensen
  sterven nu éénmaal en daarop vormen
  Poolse pausen geen uitzondering.Karol Woytila was hoogbejaard en al langere tijd ziek maar had een rijkgevuld en vruchtbaar leven achter de rug.Hij
  schijnt bijgedragen te hebben aan de val van het communisme, waarvoor
  dank (jammer was ie minder kritisch tov EU).In ieder geval,God hebbe z’n ziel zoals dat heet en condoleances aan z’n nabestaanden maar de aanduiding "tragische gebeurtenis" reserveer ik voor andere zaken.

  Verder maak ik geen "flauwe grappen" over de doden,.Die "paus Michaël I" is
  bloedserieus, net zoals bijv "paus Pius
  XIII" (http://www.truecatholic.org) dat is.Die
  mannen claimen al jaren dat zij de enige echte en ware paus zijn (je moet je om hun claims te begrijpen maar es verdiepen in het "sedevacantism" ).Als ik al met iemand lach, is het met zo’n zelfuitgeroepen pausje die ergens in
  de USA met 3 volgelingen z’n concurrent
  bestookt met "excommunicaties" etc….
  alhoewel ook weer niet helemaal.

  Want hoe grappig ik een Michaël I ook vind,uiteindelijk zijn de claims die hij maakt op het opvolgerschap van Petrus en het stedehouderschap namens Christus en op "ex cathedra onfeilbaarheid" mijns inziens niet meer ongefundeerd dan de claims van een Johannes Paulus II,z’n voorgangers en z’n opvolger.

  Waar het op neerkomt, is dit : als
  een kerel een jurk aantrekt en zegt namens God te spreken,halen we de schouders op en zeggen : "rare kwibus"
  en lachen es hard,als diezelfde kerel enige honderden miljoenen volgelingen krijgt, dan nemen we onze pet af en zeggen : ja meneer paus, nee meneer profeet.Dan holt de Eerste Minister
  naar de begrafenis en is het eieren
  lopen omdat de heilige gevoelens van
  de gelovigen vooral niet mogen gekwetst
  worden : "might makes right"

  Groetz,

  Cincinnatus

 5. [5]
  Cincin,
  Alles goed en wel. Tenslotte was het pausbezoek in Nederland destijds ook geen daverend succes. Toch ben ik van mening, dat er ruimte is om deze actie nodeloos kwetsend, ongepast en dus onverstandig te noemen: de ogen van het kerkvolk zullen er m.i. heus niet door geopend worden en je maakt jezelf en het libertarisme er (ook al gezien de karmapunten, enigszins geflatteerd omdat ik "ja" geklikt heb) m.i. waarschijnlijk niet echt populair mee. Het lijkt toch een soort ‘macho flash’.

  Als het al ontwaakt, zal het theisme op zijn best slechts langzaam ontwaken.

 6. Nuchtere,

  Je vond het een "nodeloos kwetsend,
  ongepast en onverstandig" artikel maar hebt toch "ja" gestemd op de vraag of
  je het goed artikel vond ?

  Nou…ik hoop maar dat je dat kunstje straks bij het EU-referendum niet herhaalt. 🙂

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.