Het is weer zomer en het mooie weer is onze ambtenaren klaarblijkelijk dermate tussen de oren gaan zitten, dat massaal het werk wordt neergelegd. De onderhandelingen, voor en door ambtenaren, over een CAO die al tijden vooral bedoeld lijkt om een ‘zwak, ziek en misselijke’ beroepsgroep, tot in het oneindige aan het belastinginfuus te laten hangen, zitten weer eens muurvast. In een land met een economie die al jaren in een verstikkende wurggreep wordt gehouden door een verkwistende lokale- en nationale overheid, die vooral bezig is met het veiligstellen van de eigen belangen en daarbij inmiddels een 50% van ons Bruto Binnenlands Produkt opsoupeert, is het een gotspe dat nu juist deze collectieve sector – de oorzaak van de economische malaise – tezamen met de conservatieve, vergrijsde bolwerken van AbvaKabo FNV en CNV Publieke Zaak, weer voorop staan om ‘de zaak plat te gooien’.

9 REACTIES

 1. Blijf asjeblieft eeuwig staken. Hun nutteloze bijdrage kunnen we missen als kiespijn.

 2. Alle technieken achterhaald begrip.
  Economie is ouderwets begripvorming.

  Hoogachtend, Jan Molendijk
  Voorzitter Politieke Partij Good All

 3. Is staken niet een vorm van afpersing?
  Ambtenaren die bezig zijn met afpersing, die de burger nog meer zal afpersen.

 4. Ik snap dit staken sowieso niet. Dat mensen een recht op een minimumloon hebben, kan ik ergens nog wel begrijpen. Maar waar halen ze het "recht" vandaan om een hoger loon te eisen? Kunnen we ze niet gewoon ontslaan? Er zijn genoeg banen waar je meer kunt verdienen.

 5. troost u
  wanneer het laatste kapitaalkrachtige
  oudje het loodje legt,
  en de zorgsector volledig op subsidie
  draait,dan zakt de economie als een
  kaartenhuisje in elkaar.
  dan zullen we papier en blaasjes
  leren eten,want meer zal er van het
  poldersysteem niet overschieten.

 6. De minima hebben recht op een goed loon! Anders wordt het lonend om niet te werken. ZOveel verschil zit er niet in het minimum en een uitkering. wat ook het minimum voor het bestaansrecht inhoud.

  Maar waneer de inflatie stijgt. Kom je dus automatisch onder het minimum. Het is dan gewoon logisch dat de lonen minimaal de inflatie mee stijgen. Zeker waneer je erbij opteld dat de hogere lonen wel gewoon over de ruggen van de hardwerkende minima, bovenmatig verhoogt zijn/worden.

  EN dan zijn staken, om het recht van een teminste gelijkmatige stijging ten aanzien van de inflatie de laatste strohalm die de minima hebben. tegen de uitkleding van dit liberale kabinet en de hoogste inkomens.

Comments are closed.