Vrijen in het openbaar is verboden.Maar om de privacy van de betrapten niet te schenden,zal de politie hun geen acceptgiro nasturen. (Metro, 28 juni 2005)
Volgens het gelijkheidsbeginsel is met dit precedent het einde nu wel zoek.

Mannen die een dubbelleven leiden, hoeven de acceptgiro van justitie nu niet aan hun vrouw uit te leggen. Ze mogen ook op het politiebureau gaan betalen. Maar geldt dit nu alleen in de Brabantse-gemeente Best, of ook voor andere ontmoetingsplaatsen in Nederland? En geldt dit ook voor een mannelijke baas die het met z’n secretaresse doet op een parkeerplaats, of alleen voor homo’s. Wordt het niet tijd voor kamervragen, en een wettelijke vastlegging van het recht op privacy bij overtredingen? Of wellicht zelfs ook voor misdrijven, wanneer die ‘administratief’ afgehandeld kunnen worden?

De overheid gaat op een redelijk bizare manier met privacy om. Enerzijds zijn we verplicht om steeds meer over onszelf prijs te geven aan de sterke arm der wet, anderzijds is privacy een groot goed dat beschermd moet worden. De moordenaar van Van Gogh blijft Mohammed B. heten, i.p.v. Bouyeri, totdat hij schuldig bevonden is. Maar afluisteren, overal video-opnames maken, legitimatieplicht – bij aanhouding en ook bij de bank, preventief-fouileren en bewaren van bel- en surf-gegevens van iedereen, schijnt in toenemende mate nodig te zijn voor ’terrorisme-bestrijding’.

Ik begrijp steeds minder van de overheid. Maar goed, de mannen in Best zijn hun (huwlijks-)leven weer wat zekerder geworden. Die vinden het waarschijnlijk allang Best.

zie ook:
Politiestaat EU: www.vrijspreker.nl/blog/?it…
Nieuwe aanval op onze privacy: www.vrijspreker.nl/blog/?it…
VRIJ eenvoudig – Privacy: www.vrijspreker.nl/blog/?it…
Privacy, Pizza hut: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

3 REACTIES

  1. Homo’s zijn een officieel door de overheid erkende zieligheidsknuffelgroep, die koste wat kost beschermd moet worden tegen gemene racitische (niet dat dat relevant is) kapitalistische hetero’s. Net als TBS-ers, moslimterroristen en rechters-met-veel-bijbanen. Nu kan er in Best een subsidie worden aangevraagd om 5 knuffelaars in dienst te nemen voor dit ‘humane’ beleid. Wat mij betreft is er geen enkele aanleiding om overtreders anders te behandelen als die homo blijken te zijn. Iedereen is toch gelijk voor de wet?

  2. De vrouwtjes van deze stiekeme bos-nichten komen er toch wel achter, ook zonder acceptgiro. Want waar zijn de auto-matten gebleven?

  3. Over ’terroristen’ gesproken, bestaan die nog steeds ? Ik las dezer dagen, dat de Amerikanen in het kader van de ‘war on terror’ vredesonderhandelingen in Irak begonnen zijn met ‘rebellen’ (voorheen ’terroristen’).

    Burgers offeren een groot deel van hun grondrechten op t.b.v. de ‘war on terror’, terwijl hun overheden met ‘rebellen’ willen onderhandelen.

    Voor deze superwaanzin bestaan geen woorden.

Comments are closed.