!++12++!

5 REACTIES

 1. De EU-controle is zo fantastisch goed, dat allerlei volgens historisch recept en artisanaal bereide voedingsprodukten, waar niets mis mee is, zoals onze onvolprezen Oude Hollandse Boerenkaas binnen afzienbare tijd VERBODEN zullen worden. 🙁

  Hoe lang zullen wij de voedselpolitie van de EU moeten dulden ?

 2. Valt me op dat de overheid zich zorgen maakt over ons drink en rook/eetgedrag !
  Maar niet over alle chemische en half chemische substanties die in ons eten gedaan wordt (E-numers)ik heb 20 jaar met een rooie kop schilfers en jeuk (rocacea)gelopen en ik heb de overheid niet nodig gehad (ook niks aan gehad)om te achterhalen waar het vandaan kwam doktoren en specialisten konden me ook niet helpen die schreven alleen maar antibiotica voor !nu ben ik overgevoelig maar wat gebeurt er in een lichaam waar je geen symptomen ziet ?
  Ieddereen weet gerust wel dat natuurlijker voedsel voor ons beter zou zijn wat minder vlees en vetten ,suiker meer bewegen etc.
  Maar ga eens naar die natuurwinkels je betaalt je scheel dat is met een gezin niet te doen (bijna geen concurrentie)
  ik zelf volg dan in grote lijnen het makrobiotische dieet (niet te streng )
  maar de mensen moeten uit vrije wil iets willen als je je dood wil vreten aan de satekroketten ga je gang ik hou je niet tegen ,de dokter,specialist,begrafenisondernemer krijgt evengoed zn geld wel binnen maar de overheid zet je straks gedwongen aan het infuus !
  Het wordt niet alleen een mooi en machtig europa maar ook nog gevuld met sterke,gezonde en vitale mensen die dat zooitje overeind moeten houden (klinkt een beetje eng ,niet?)

 3. Hmmm, staat me nog bij dat "ongelukje" in Kenia waarbij methanol door de drank werd gedaan, schijnt slecht voor je nieren en dodelijk te zijn…

  Of dat geneuzel met die Oostenrijkse wijn met teveel sulfide.

  Dat er dingen fout gaan komt vaak genoeg voor, of de overheid het tegen kon houden was punt 2. MAW: punt 2 v/d stelling, er is gewoonweg te weinig informatie beschikbaar om hierover een zinnige uitspraak te doen.

 4. [3]
  mrXL,
  Nederland had al een voedselpolitie (Keuringsdienst van Waren), maar die maakt tegenwoordig deel uit van het Min. van Landbouw en is dus geen onafhankelijke autoriteit meer. Bovendien hadden de nationale ministers en diensten er de laatste jaren zo’n waardeloos zooitje van gemaakt, dat er nodig een nieuwe politionele toezichthouder bij moest komen. Zo komt het de EU goed uit, dat dit machtsvacuum nu kan worden opgevuld d.m.v. de Almachtige Europese Voedingsautoriteit. Méér ‘politie’ betekent automatisch méér "veiligheid’ *), begrijp je wel ? 😉

  Groet,
  Harry

  *) Met ‘veiligheid’ wordt natuurlijk bedoeld: schijnveiligheid.
  Zie:
  http://www.volkskrant.nl/ni
  http://www.animalfreedom.or
  http://www.knooppuntwtc.nl/
  http://home.wanadoo.nl/r.ha

 5. [2] Peter:"Valt me op dat de overheid zich zorgen maakt over ons drink en rook/eetgedrag!"

  Ik geloof niet dat zij erg "zorgen" maken. Het is meer een dankbaar terrein om hum macht op uit te breiden.

Comments are closed.